WotT

Sådär, nu var allsvenskan igång. Premiärmatchen är precis färdigspelad, och jag valde att titta på Elfsborg - Djurgården. 2-1 till Elfsborg, rätt oförtjänt, men alltid lite skadeglatt roligt att se jyrgårn förlora. AIK lirar imorgon mot Mjällby, sista året på Råsunda!

Ikväll blir det bio med några homes. Wrath of the Titans. Har inte sett den första filmen, så hoppas på att man kommer förstå ändå. Dessutom är det ätardag, så vi tänkte dra in lite tidigare och svulla någonstans.

Så mycket annat roligt har jag fan inte att skriva. Eller ett ex ringde igårkväll. Har inte snackat med henne på säkert 1-2 år. Hon pluggar i Växjö, men kommer till Stockholm om 2 veckor. Kul att höra från henne, och ska bli trevligt att träffa henne när hon kommer hit!

Time to hit the shower

c

Nu är jag färdiggymmad och färdigdeffad för idag. Blev ett helt ok pass, inga PBn men körde rätt många set och fick upp en bra pump i både bröst och triceps. Axelpump vet jag inte riktigt vad det är så den kan vi bortse ifrån.. :)
Efter passet drog jag av 60 minuter på cykeln medan jag läste lite i akutmedicinboken. Väldigt bra kombination att plugga akutmedicin och cykla - tiden går faktiskt jäkligt snabbt då.
När jag kom hem drog jag i mig en kesella och drog upp till spåren och gick i 50 mins - ca 6km. Detta ackompanjerat av Filip och Fredriks senaste podcast - riktigt bra.

Nu sitter jag och skriver lite på min uppsats och immundigar en kopp varmt vatten + citron. Spöregnade när jag var ute och gick, så försöker mig på någon form av profylaktisk huskur med varmvatten och vitamin c för halsen. Ligger på 4g vitamin c förutom den som finns i citronen. Detta är faktiskt jävligt ointressant, men känner att jag vill ta upp det ändå. Hursom så hoppas jag på att slippa åka på en ny omgång med sore throat. Tror inte det är någon fara dock - blir VÄLDIGT sällan sjuk (anti-jinx!)

"your english is fucking quality man"

Detta är kvalitet!




Rubriken syftar för övrigt på vad en polare från england sa till mig när jag var där och hälsade på.

Unga läkare!

Fick sms kl 19.30 igårkväll där min handledare skrev att proverna såg "perfekta" ut. Fan vad skönt! Körde ju rygg och biceps igår och hade lite känningar, men jag blir mer och mer övertygad om att det är muskeloskeletalt. Antingen en liten bristning på pectoralis major eller minor (troligtvis major) eller någon scratch på costalerna. Det var skönt att få ett så snabbt svar. Idag kan jag med andra ord träna med gott samvete.

Gårdagens pass såg ut ungefär såhär:

Stående bicepscurl med stång i cablecrossen:

Fullmag x 12
Fullmag + 10kg x 11
Fullmag + 10kg x 9
Fullmag + 10kg x 8
Fullmag x 12

Sittande maskinrodd (de två sista seten är jag osäker på repsantalet):

100kg x 12
160kg x 7
190kg x 3
210kg x 2
210kg x 2
140kg x 10
140kg x 9

Bicepscurl i maskin:

40 x 10
47,5 x 5
47,5 x 3

Sen avslutade jag med några set shrugs i smithen. Var helt jävla död i biceps inför sista övningen, och idag känns dom helt stumma. SKÖN träningsvärk!

Idag har jag varit iväg till Södertälje sjukhus för att träffa min mentor (PU-dag - professionell utveckling). Vi har en sån dag en gång varje termin för att utvärdera sig själv. Känns ofta jävligt krystat, speciellt denna termin då vi skriver projektarbete och inte är ute på klinik så mkt (iaf inte jag). Dessutom är vår handledare en tysk överläkare inom akutmedicin (han är väl cirkus 40 bast) och VÄLDIGT lite för papperarbete. Han är riktigt jäkla skön, kunnig som satan men jäkligt hård (på ett bra sätt). Skulle jag ha honom som chef och arbeta som t.ex AT-läkare under hans skift skulle jag vara jäkligt nervös, men hade jag varit patient hade jag bönat för att få honom som läkare.
Nåja, nu blir det bröst som ska pinas. Tänkte även försöka få in lite triceps å några set axlar. Det är ju premiär av "Unga läkare" ikväll, därför jag drar tidigt. Det får ni fan inte missa!

nizz

Hemma igen. EKG såg bra ut (tyckte tillochmed jag!), blodtryck låg bra, hjärtat lät bra (inga gnidningsljud, bi- eller blåsljud). Ska invänta labprover som brukar fånga myo-/perikarditer. Inga enzymer dock, "bara" inflammationsmarkörer, blodstatus, elstatus och NTproBNP. Och självklart TSH.
Han sa att han tyckte att jag skulle vänta med att träna ett par dagar, eller iaf tills svaren kom. Men tyckte att jag kunde köra lugnt. Så det tänker jag göra nu - högreppare i biceps och rygg!


anti-jinx

Nu ska jag strax iväg till sjukan. Har langat in en plåt potatis i ugnen för att klämma tillsammans med en burk tonfisk (mitt exotiska middagsmål idag) för att förbereda inför träningspasset efteråt. HOPPAS inte det är något allvarligt nu så att jag inte får träna..
Hursom så är tanken att biceps och rygg ska få pinas lite. De passen jag missade när jag var sjuk var ju armar samt ben+axlar. Därför slänger jag in lite extra biceps idag och skär ner lite på ryggen, samt eventuellt gör något liknande med triceps imorgon på bröstpasset. Känns som jag jinxar detta bigtime nu när jag pratar om det, så för säkerhetsskull kastar jag en anti-jinx-förtrollning över mig själv. Sådär, done.

Så sent som igår kom det upp ett event på MSF Stockholm (Medicine Studerandes Förbund) i form av 3 föreläsningar. "Kliniska tips inför underläkarvikariatet". Jag anmälde mig till 2 av dom:

  • Akut ortopedi och akut buk
  • Vårddelningstips och akut kardiologi
Det fanns även "akut neurologi och akut psykatri & beroende", men det kändes inte lika aktuellt. Akut neurologi är iochförsig aktuellt, men det fick räcka med 2. Väldigt uppskattat att dom lägger upp sånt här, och det gäller att passa på när erbjudandet ges. Det var ffa för termin 9-11, men man fick anmäla sig trots att man gick de lägre terminerna.

abs


tahoe

Sitter och håller på att knåpa ihop en spellista inför USA-resan. Vi har bestämt att vi ska bränna ett par skivor var (oldskooool!) och ta med, då vi inte vet utifall hyrbilen har iphone-anslutning. Den bör ju ha det, men tråkigt att inse att det inte finns. Det kommer ju bli en del bilande, LA --> SF --> LV --> GC --> SD --> LA, så vi delar upp musiken lite. Det är lite trix med att preppa listan, dels vill jag ju ta musik som alla gillar (jag är en, nu kommer jag återigen använda ett uttryck jag hatar, allätare när det kommer till musik), dels vill jag ju ha mycket nytt i dom genrerna som dom andra inte har hört. Blir ju roligare så. Självklart slänger jag in en hel massa sånt som man bara måste ha under en roadtrip, såsom;

- Born in the USA - Bruce Springsteen
- E20 Norr - Millencolin
- Crimson Tide - Nightwish
- Free Fallin' - Tom Petty
- New Frontier - Iron Maiden
- Summer of '69 - Bryan Adams
- Want you bad - The offspring

En sån här bil har vi hyrt för att cruisa runt i:




Imorgon ska jag som tidigare nämnts till kardiologen på KS Huddinge för att kolla upp det där med bröstsmärtorna. Innerst inne tror jag det är muskeloskeletalt, men blir man erbjuden en undersökning bara sådär så tackar jag ju inte nej. För att till 100% ställa diagnosen myokardit så krävs biopsi, det jag tror dom kommer göra är typ EKG och lite labprover för att se inflammationsparametrar och eventuella enzymsläpp.
Sen tänkte jag även ringa för att kolla vad magnetröntgen av mitt knä sa. Får se om jag väntar med det tills på torsdag dock, ska ändå upp tidigt då och ha PU-dag (professionell utveckling) med min mentor på Södertälje sjukhus - akuten.


kardiolog

Ingen styrketräning sen i torsdags, jag börjar bli smått rastlös. Har ju tidigare nämnt att jag varit sjuk (är fortfarande lite förkyld) och haft känningar i bröstet (och därav semi-nojjat lite över myokardit då jag tränade ganska hårt trots att jag hade ont i halsen, vilket såhär i efterhand var jävligt dumt). Nämnde det för min handledare, som är specialist inom kardiologi, som tyckte att jag skulle komma in under veckan för att köra lite labprover, EKG and whatnot. Man får ta tillvara för fördelarna med att vara läkarstudent! Så på onsdag kl 14 ska jag in till KS Huddinge Kardiologen.
Han tyckte dock att jag borde vila från träningen tills jag varit där iaf, så det betyder att jag som tidigast kommer kunna träna onsdag kväll (= inte tränat på 6 dagar då!!). Det är fan för länge för mig egentligen, speciellt när man ändå är hemma och har massa tid för att träna. Aja, den som väntar på något gott - kommer vara sjukt taggad iaf.

När vi ändå är inne på handledare så hörde min handledare jag hade på Akuten och MAVA (Medicinska akutvårdsavdelningen) av sig till mig tidigare då han ska gå en handledareutbildning. Dom hade fått en uppgift att intervjua en av sina adepter så han frågade om jag hade lust att ställa upp. Vi hade en grym kontakt och han var sjukt bra, så jag svarade på ett par frågor. Efteråt tackade han så mycket och sa att

"Du får höra av dig framöver om jag kan hjälpa dig med något, typ referenser eller jobb eller så"

Awesome!

derby

Hemma igen. Grymt tung seger för tjejerna, som är vidare till kvartfinal. 4-2 slog dom Bele med.
I kvarten väntar Huddinge IK, som vann SM för juniorer senast. Vi var i samma kvagrupp som dom och alla lag hamnade på samma poäng (vi, Huddinge och Bele tror jag). Dom är ruskigt bra, och 2 av våra bättre spelare gick dit för ett par år sedan, så det är alltid lite känsliga möten. Ett riktigt derby!

snake

Vilket jäkla väder! Härligt.

Vaknade vid 9 och tänkte att eftersom det var så "tidigt" kunde jag ligga å dra mig till 10. När jag gick upp insåg jag ju självklart att klockan i själva verket var 11..Kändes sådär.
Dagen har jag spenderat nere i Tullingehallen och sett min syrrans sista damseriematch för säsongen. Det var mot tabelltrean Hammarby och en av de första matcherna man kunde sitta lugn på läktarn. Redan innan den föregående matchen förra helgen var vi klara för kval upp till div 1. Det blev dock vinst med 7-4 och en riktigt underhållande match. Vinsten gjorde, som i princip också var klart pga vår sjuka målskillnad, att vi vann serien. Detta betyder kval mot Endre Ungdom, som har ett lag i Elitserien. Får hoppas att dom inte ställer upp med det laget bara för att få upp sitt andralag i div 1. Det ska nog gå bra ändå.

Om en halvtimme bär det iväg till dagens andra innebandymatch. Det är slutspel för juniorer (kvartsfinal) och där möter vi Bele Barkarby. Alltid jämna matcher mot dom.

Slänger upp en bild på en avslappnad dagsform. Blir lite konstigt iochmed skuggan som går till vänster, men vafan. Lägg märke till snoken som ringlar sig upp längst min vänsta underarm istället...!


nuffror

Sitter och fnular lite på min uppsats en lördag som denna. Går rätt bra, är uppe i 18 sidor as we speak, och då har jag inte börjat med resultat eller diskussion än. 25 sidor är minimum och det lär inte bli några problem alls. Tror 50 eller 60 sidor var maximum men det lär å andra sidan inte heller bli några problem. Antalet referenser däremot kan bli ett problem. Tycker mig ha läst 20-60 stycken någonstans, och jag är uppe i 65 redan. Vet dock inte om det bara är riktlinjer eller om det strikt är satta och inte för överskridas.

Nej nu ska jag ner å sätta på lite premier league fotboll och dra igång grillen utanför tror jag. Morsan och farsan är och tittar på syrrans DU-match (damer utveckling), typ hela juniorlaget och delar av damlaget blev kallat då dom hade så få spelare. Tror Djurgården skulle stå för motståndet. Anledningen till att jag inte hänkade var att det är så jävla tråkigt att titta på, kvaliteten på motståndet är oftast rock-bottom. Tror de spöade Djurgården med typ 15-0 sist eller nåt sånt. Min andra syrra skulle ut, skjutsade precis ner henne till station, så det blev jag som var hemma och agerar grillmästare. Behold!

sanning

March 23, 2012

Why I quit medicine

 

I’m a doctor from the UK. Here’s how it works: I have patients in hospital. They are sick. It’s my job to make sure they survive and then to try to make them better.


However, I don’t have the tools which make my job that much easier. Considering I can talk to my smartphone and tell it to send a message to my dad or remind me to water the plants when I get home - why is it so difficult for me to get access to vital information about the people I look after?


Here’s an example: at the beginning of my shift, my patients are handed over to me by the team who have looked after them for the last 12 hours. Logical, yet this process is surprisingly painful. At the moment, I have to write things on a scrap of paper and carry that paper around. Each time I find out something new about one of my patients, I jot it down. When I then hand those patients over at the end of my day to another doctor, they write on - wait for it - a new piece of paper.


Some people use the ‘Notes’ application on their phone to jot this stuff down. Slight problem with that - you’re not supposed to put patient-identifiable data on your personal phone. It’s not very secure, is it? But then again, neither is carrying a crumpled scrap of paper with the same crucial information. It’s a daily occurrence that people accidentally leave that paper somewhere, which is easily done - you need two hands to take blood from someone or listen to their chest. The next thing you know, that scrap of paper is gone.


I recently talked to a senior doctor who proudly declared that their department had implemented electronic ‘handover’. He told me it was something that the hospital’s IT department had built in-house. Apparently it’s working really well and people are happy with it. Wow! This I had to see. I went there, and as a hacker, “wow” was my exact reaction. Can you guess what it was? Yep - a Word document.


A Word document installed on 4 hospital computers with a list of all the patients on the ward and some crucial information about their care. It would be nice if I didn’t have to call the person on the other side of the ward to close her window, so that I can edit my patient’s information on my computer - but perhaps that is too much to ask. With the current system, it is difficult to find out who wrote that this patient’s lungs sounded a bit wheezy, or that their family wants to discuss something. Having something which means people are accountable for what they write is crucial.


This process is so emblematic of how patient data is shared in healthcare. This is why I quit a great job - the one I spent years training to do. People need to find out about how broken things are in healthcare, and as one of the few doctors who can code, I believe I can help fix this. This is 2012. It’s high time that looking after patients was made a little bit easier.


After saying goodbye to my life as a doctor, I’ve built a simple, web-based prototype - which plenty of doctors are eager to use. At the moment I’m in Silicon Valley to try and take things to the next level. If you’re a talented hacker, who thinks health is important or wants to build something that solves a real problem - get in touch.

 

 

http://gautams.posterous.com/why-i-quit-medicine


lck

Louis CK är min favorit-komiker, alla dagar i veckan!


this is war



Fan att jag missade det avsnittet, verkar ju ha varit hur grymt som helst. Vilken jäkla oxe han är. Finns film på honom när han gör en lätt singel på 200kg bänk och typ 10 på 150-160 (kommer ej ihåg). Synd att han ej gick vidare.

Sitter och taggar inför gym, och det där är faktiskt taggade. Dels hans styrka, dels hans brutalitet och dels låten. 30 seconds to mars ligger mig varmt om hjärtat, har postat några låtar från dom förut vet jag. Denna heter iaf This is war och är en favorit.
Idag blir det bröst som ska pinas. Blir jag, Thomas och Samuel (!!). Han ska ju ta över Thomas kort när han flyttar, så han tänkte passa på att testträna idag då det är gratis hela veckan på flex. Det ska bli kul.

Imorgon ska jag vara i Skärholmen 10.30 för att magnetröntgas. Skulle egentligen varit på KS Huddinge men det var sån kö där så dom vidarebefodrade remissen till läkarhuset i skärholmen. Först ska jag göra en vanlig slätröntgen för att se hur långt upp titanstaven går i benet (tibia) för att avgöra utifall det kommer ge för stora störningar på en MR. Sedan blir det, FÖRHOPPNINGSVIS, en lyckad MR. Har på känn att det är det mediala ledbandet som är pajko, men hoppas korsbanden har klarat sig. Kommer hursom bli skönt att få svar så man vet vad det är och hur jag ska göra för att det ska bli bättre. Ska jag köra på trots smärtan, ska jag rehaba, ska jag operera. Imorgon alltså.



two hundred

Träningen idag gick bra! Känns som att jag använder liknande meningar om min träning rätt frekvent, men det är så roligt när det går bra och man känner sig stark - speciellt under deff då hjärnspökena härjar och man känner sig liten och klen som fan. Hursom så skippade jag marklyft idag. Var inte så taggad på det när jag kom till gymmet och tänkte att jag kunde avsluta men tunga stångshrugs istället för testosteron-boosten.
Började med sittande maskinrodd, där jag drog PB. Serien;

40kg x 12
80kg x 12
120kg x 12
160kg x 7
180kg x 5
200kg x 3
200kg x 3
180kg x 5
160kg x 7
100kg x 12

Alla set här är utan straps!
De andra seten var rätt stabila också, och en 7a på 160kg tror jag inte jag gjort förut, men har ju dragit 9 på 150 och vet fan inte riktigt vad som är bäst.. två 3or på 200kg var iaf najz.
Sedan blev det bicepscurl i maskin där jag drog typ;

40 x 11
45 x 7
45 x 5

TROR inte jag gjort 11 på 40 förut. Vet att jag gjort 10, men 11 är jag osäker på. Sätter det som PB med ett litet frågetecken.
Efter bicepspumpen drog jag iväg ett par set i latsdragsmaskinen, för att sedan avsluta med bicepscurl i cable och stångshrugs. Kände ev svag smärta i vänster bröst efter första bicepssetet så bestämde mig för att det fick räcka med biceps, i rädsla för myokardit. Körde ett par set stångshrugs i cable iaf och jobbade mig upp till 200kg, där jag drog en 4a.
Efteråt blev det 32 mins LUGN cykling för att inte påfresta hjärtat för mkt.

Har ordnat upp lite i min uppsats med rubriker och korrekturläsning, men nu blir det hockey. Senare blir det nog en kvällspromenad och till att fortsätta lite med uppsatsen. Chao.


Humor!

cloud connected

Onsdag förmiddag och strax dags för gym. Blir tidigt idag då Thomas ska på handledarkurs för att få agera övningskörningshandledare till sin syster och bror, och tillika min vapendragare sedan många år - Samuel.
När jag tänker på det så får jag också vara handledare för övningskörare snart - närmare bestämt 13 juli i sommar. Det är väl 5 år man ska ha haft körkort? Tiden går fort.

Hursom så är det rygg som ska skövlas och sedan nyplanteras idag. Funderar på utifall jag ska hoppa marklyft och lägga krutet på de mer renodlade ryggövningarna. Känns ändå som man vill ha det där testopåslaget inför bröstpasset imorgon. Får se.
Efter gymmet blir det uppsatsskrivning innan hockeyn börjar kl 19. AIK är ju klara för semifinal redan, där Skelefteå kommer stå för motståndet. Eller copycatsen som de bör benämnas som. Det finns bara ett AIK!

På tal om AIK så har vi vår första match för säsongen med korpenlaget i helgen. Träningsmatch på söndag kl 15.00 på Visättra. Är osäker på om jag ska spela pga knät, men tänkte ändå ta mig dit och känna lite på lädret. Har nog simulerat en skott-situation i huvudet sedan jag bröt benet, och varje gång gör det lika förbannat ont i knät. Känns inte som jag har någon kraft alls där. Ändå benpressar jag nästan tusen lbs. Utifall jag ska vara med måste jag se till att köpa nya pjucks också. Ambulanspersonalen fick ju klippa sönder mina när jag bröt benet, inte en chans att de kunde dra av dom när det kändes som benet bara låg och fladdrade.

Nej nu jävlar är det dags för gymmet.
THEY SLEEP, WE GRIND. THEY DREAM, WE SHINE



chopper

I helgen var jag iväg och köpte nya skor inför våren. Och inte vilka skor som helst. Jag är en sån som alltid har gått runt i typ antingen gympapjucks eller lacoste-sneakers, det är så experimentell jag är när dte gäller skor. Sen måste jag erkänna att jag couldn't care less vad jag har på fötterna, "mode" är något som kommer väldigt långt ned på listan över saker som tilltalar mig. Denna gången tänkte jag dock att jag skulle vara lite alternativ (alternativ mot mig själv då vill säga, inte mot vad folk har på sig i allmänhet) och köra på ett par sk "vuxenskor" (som jag så fint kallar dom). Det blev ett par sånna här, och jag är faktiskt helnöjd. Tycker dom är jäkligt balla.





Har även köpt ny TV. Det fick bli en 40" Samsung. 32" känns så jäkla litet, men 42" blir lite för stort i mitt rum, känns som man sitter för nära och att man får leta runt med blicken för att se hela bilden, så det fick bli en kompromiss - därav 40".



926 solid ass pounds

Sängen lockar och John Blund ska snart få sanda mina ögon. Var på KS kl 9 imorse och gick igenom patienterna i vårat register, registrerade olika parametrar från baseline och uppföljning som vi sen ska använda i resultatet. Var jävligt jobbigt och enforming, men sån är forskningen ibland. Satt till cirkus halv 2, med i princip konstant och jävligt tidseffektivt registrerande. Jag läste, min medkumpan skrev in allt i en excel-fil. Upphetsande.

Kvällen har bestått gymmande, cyklande, lite promenad och Får vi följa med på kanal 5.
Gymmet gick bra, bjöds på ben och axlar dagen till ära. Har inte riktigt hämtat mig från sjukdomen så tar det fortfarande lite lugnt, och eftersom ben är en sån stor muskelgrupp så blev det extra lugnt idag. Trots detta blev det PB i benpress med 2 stycken 2or på 420kg. Det börjar arta sig. Nästa vecka siktar jag på 3or och sen 4or, för att sedan höja. Sen drog jag iväg några stående militärpressar. Har endast kört denna övning 2 ggr på nya gymmet, och kommer inte ihåg mina stats från Tumba träningscenter, men drog en lätt 10a på 60kg vilket iaf kändes ganska bra. Blev sen 5a på 70kg och 3a på 75kg, sen kände jag hjärtat börja pumpa på ordentligt så chillade lite.
Efter gympasset blev det 72 jäkla minuter på cykeln. Fyfan, tråkigare aktivitet får man fan leta efter. Kollade dock på 2 podcast - "Clinical skills" och "Cough".

Sitter just precis nu och dricker ett glas c-vitamin, länge leve deff typ? Ska iaf svepa den och sen lägga mig i sängen och läsa K-PAX, innan mina blå sluts och John B gets to do his thing. Natt.


yttre perfektion.


the letter

Justja, glömde skriva vad som stod i brevet. Stod i princip att om 5 år, dvs från slutet av 9an, skulle jag ha en jäkligt snygg flickvän, jag skulle hålla på med fotboll och tennis, jobba som IT-nisse på Ericsson (wtf? skulle ju inte ens ha hunnit gått ut nån civ ing utbildning på KTH än..). Om 30 år (typ när jag är 45 eller nåt med andra ord) skulle jag ha en fru, 3 barn, 2 katter och massa kattungar (WTF igen, crazy cat lady eller vad fan var dte jag siktade på egentligen? en katt räcker..), fortfarande jobba på ericsson (höga drömmar ser jag?) eller vara egenföretagare (detta kan ju gå i uppfyllelse om jag öppnar egen praktik eller nåt), ha en stor villa med stor tomt.
Brevet innehöll även massvis med hälsningar från gamla klasskamrater.

Nu blir det till att däcka i sängen. Gnatt

bekepz

Nu är jag hemma igen. Det blev ett par PBn trots sjukdom och att jag ville ta det lite lugnt. Körde på taktiken att lassa på lite mer vikter istället för att få ner repsen. PBna kom i bicepscurl i cablecross och sittande bicepscurlmaskin, men även i sittande tricepsextensions bakom huvud med rep som jag iofs aldrig kört på det nya gymmet. PBna såg ut såhär:

Bicepscurl i cc:

fullmag x 12
fullmag + 25kg x 5
fullmag + 29kg x 4
fullmag + 29kg x 3

fullmag + 25 x 3
fullmag x 12

Sittande tricepsextension (kommer ej ihåg alla set, så skriver bara PBna):

Fullmag x 3
Fullmag x 3
Fullmag x 2


Sittande bicepscurl i maskin:

25 x 12
40 x 11
50 x 6
60 (fullmag) x 3
50 x 6
50 x 6


Bra pass med andra ord. Avslutade med lite tricepspushdowns supersetat med underarmscurl, och sedan 30 mins på cykeln. Efter passet blev det hem å käka lax och sedan en promenad med Thomas och Mathias på ca 1,5h.
Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen blir det att somna till The Expendables på 4an. Börjar kl 9 imorgon på KS Huddinge, så blir ganska tidig uppstigning. Hörs imöra

kuvert

Har varit sjuk hela jäkla helgen. Blir väldigt sällan sjuk, men i onsdags slog det till med halsont som sedan utökades till hosta också. Har säkert haft feber också.
Fick köra på rätt lugnt i torsdags på gymmet som jag skrev om, sen hoppade jag över tennisträningen i fredags och fick även hoppa utgång igår. Kasst.
Idag känns det dock bättre, inte ont i halsen längre. Hostar dock en del, men även det börjar lägga sig. Ska försöka dra iväg till gymmet och kötta så gott jag kan om ca 2h. Blir armar som sig bör på söndagar. Först tänkte jag glo lite på hockey, kan ju avgöras i kvartfinalen AIK - Luleå idag.

Hittade detta brev idag. Vet att vi gjorde det på högstadiet i 9an med vår SJUKT HETA lärare Emma, men kommer inte alls ihåg vad som finns där i. Ska bli kul att se vad det står i det!




jason

Kanske den bästa filmscenen out there:


pec pop

Hemma. Kom hem vid halv 10, lagom för att se de sista 5 minutrarna av HV71 - Färjestad och sedan sudden death. HV71 vann rättvist kan jag meddela, kändes ju fan som färjestad köpt domarna, varenda domslut fick dom ju med sig. En grej som jag länge har tänkt på, och som jag tycker är jävligt larvigt med HV71, är;

  • Gäller inte explicit HV71, men många "bond-lag" delar ut någon form av hopvikt papper till åskådarna så att deras "klappande" ska låta mer (och kanske för att det inte ska göra ont i händerna?). Ser så otroligt fånigt ut..
  • Att HV71 har sån jäkla dålig fantasi. Istället för att vara egna och komma på någon cool hejaramsa innehållande "HV71" så tar man andra lags ramsor (många från AIK) och gör om sitt lags namn till "HV Blå" för att få till det där rätta klanget, så är det bara att byta ut det på t.ex AIK. Wtf?
Nog om det. Blev ett ok bröstpass. Körde med ett ganska lågt tempo och försökte gå rätt tungt för att slippa göra så många reps. Sket i axlar och triceps helt (började nojja lite för myokardit, vet ej varför..). Började med bänkpress, och gick upp till 135 som max. Det var lätt, men vågade inte gå högre pga allmän sjukdomskänsla. Därefter tryckte jag några set i lutande maskinbröstpressen. Såg ut typ såhär;

40kg x 12
80kg x 12
110kg x 6
130kg x 3
140kg x 1

130kg x 3
110kg x 6

TROR att det var två PBn. Kan ha berott på att jag struntade i "pumpseten" jag brukar köra i bänkpressen (2 set på 110 och ett på 90 vanligtvis). Eller så är det styrkan. En kombination låter bra!
Avslutade med några set i sittande bröstpressmaskinen (den jag normalt börjar med när jag inte kör bänkpress). Kommer ej ihåg vikter och reps, men typ 140kg 3 st 3or eller nåt sånt.
Efteråt cyklade jag och Thomas 60 mins. Kändes inte så jävla bra för hjärtat, men vafan, man lever bara en gång eller nåt.. Tänkte att jag kanske kunde hoppa kvällspromenaden då, har inte bestämt mig än.

På tal om bröst så har jag en liten kul "anekdot". Lärde mig ganska nyligen (ett par månader sen typ) att "pecpop'a". Är ju troligtvis pga att jag har fått tillräckligt med massa, vet inte om man övar sig till att kunna det. Inget jag direkt har gjort, utan märkte av nån anledning att jag kunde det. Hur retard det än ser ut så kan det vara ganska skönt ibland, ungefär som att sitta och skaka upp och ner med benet. Hursom så gjorde jag det under ett seminarium vi hade (arbetsplansseminariumet). Först tror jag det var utan att helt vara medveten om vad jag gjorde, för det känns kanske inte som en aktivitet man utför framför publik. Men märkte att en tjej tittade som satan, och då insåg jag att jag gjorde det. Antingen tittade hon för att hon undrade om jag var dum i huvudet, eller så var hon imponerad och ville tap that. Jag väljer att tro på det sista, för det var på brösten hon tittade, utan att söka ögonkontakt. Eller så undrade hon hur jävla lågt jag låg i kalium för att få sånna muskelkramper, och försökte febrilt fundera ut akutbehandlingen utifall jag skulle ramla ihop i hjärtstillestånd eller nåt sånt. För den oerfarne, tryck in en banan i käften, mycket mycket kalium i dom!

Nu ska jag titta lite på olika sommarkurser och se om det finns något som låter spännande. Har jävligt fullt upp i sommar med resor hit och dit, men anmäla sig kan man alltid göra. Sista dagen idag har jag blivit informerad om.

Over and out



tonsillit

Strax dags för gym! Har gått och dragit på mig nån jäkla tonsillit, vilket är riktigt segt. Brukar aldrig vara sjuk (tror det är mycket gymmet osm jag har att tacka för det), men nu verkar nån lite stackars sate till bakterie, eller virus för den delen, ha slagit sig ned på mina tonsiller och fått fäste. Tänkte försöka lyssna på kroppen och köra så hårt som den tillåter mig idag. Är lite klyven till det här med att köra lugnt, antingen kör man högreppare vilket gör en andfådd som fan, eller så kör man få reps, men då måste man ju köra tungt som fan istället. Ställer mig oftast till skaran som kör tungt vid sjukdom, slipper man få upp en sån hög puls och belastning på hjärtat.

Ska ner och svepa min PWO, sen är det dags att bege sig.

bsy

Tidigt pass idag! Är ju både fotboll och hockey ikväll (champions league och AIK - Luleå), sen så ska jag hämta och lämna syrran på innebandyn så skulle bli tight med gym ikväll också. Rygg och biceps stod på schemat idag, och det blev ett bra pass.
Började med marklyft där jag jobbade mig upp till 190kg och drog en singel. Den var ganska lätt, men svårt att säga hur tekniken såg ut då det är en fet jävla benmaskin ivägen för sidospegeln så man kan inte se ryggen (sen är det ju inte så jättebra att stå och titta åt sidan när man kör tungt heller..). Brukar vara bättre när man tränar med någon så man kan be denne att hålla ett öga på utifall ryggen kröks. Var dock relativt lätt och känns som jag snart är uppe i forna vikter (från innan jag bröt benet) igen. 210kg har jag gjort som bäst där, och det med riktigt bra teknik (dvs ingen jävla bananrygg).

Marklyft;


För den oinvigde så är de röda kakorna 25kg, blåa 20kg, gröna 10kg och stången väger 20kg. Klämmorna brukar jag inte räkna med..

Efter det drog jag lite i latsdragsmaskinen. Setten såg ut ungefär såhär;

50kg x 12
100kg x 12
150kg x 5
170kg x 2
170kg x 2
150kg x 5
100kg x 12

Därefter körde jag 3 set biceps i bicepscurlmaskinen, rätt lätta set (typ 10,8,7 eller nåt sånt för att få upp pumpen), 3 set på fullmag i en alternativ roddmaskin (dvs inte den man lassar på fria vikter). Här drog jag PB (tror jag);

fullmag x 11
fullmag x 9
fullmag x 8

Sen fick det bli ytterligare 3 set bicepspump, 2 på fullmag i cablen (85kg) och ett på typ 50 (brukar ej gå ner såhär mycket, men kändes skönt att köra ett superlätt set som sista). Den sista övningen blev stångshrugs i smith, som såg ut typ såhär (utsäkta min alzheimers);

60kg x 12
100kg x 12
150kg x 10
180kg x 5-6-7

Sen fick det räcka för idag. Satte mig på cykeln och trampade i 45 minuter medan jag lyssnade på Body Radio och ett avsnitt med Samir Troudi. Sjukt ödmjuk kille som har en grym fysik. Tog även bussen hem då jag inte hade bil idag, och passade på att gå av nån hållplats efter min "riktiga" för att få lite promenad. Blev dock bara 15 minuters gång, men många bäckar små ..

Slänger upp en bild på förra veckans PB i sittande maskinrodd också, såhär såg viktmagasinet ut då;


De gula kakorna är på 15kg

Nu ska jag sätta mig och skriva lite på min uppsats. Har läst lite allmänt om hjärtsvikt för att utöka min Bakgrund. Har läst i "Medical Physiology", Rubin's "Pathology", "Läkemedelsboken" och "Med";




Dagens låt förresten, tror jag lagt upp den förut men den är fan så jävla bra. Lyssnade på den på gymmet och när jag gick hem från bussen, shizzle!



M9

Martin Mutumbas senaste twitter-inlägg:

Kl halv 5 på mårånen. Sånen vakna å d e tajm 4 teletubies å hendige mäni. Gizzen får alla såvmårån hon vill phare hon bärde han i 9månader då d här e d minsta jag kan göra. Men istelle för teletubies dvdn jag setter på 2pac d dvder å Ronaldo klipps å berusar han med knowledge:-) Respekt till alla farser där ute såm berusar deras gizzar å deras barn med kärlek.. Familjen kåmmer först d så jag blivit störst..

Fan vad kung han är!

sol invictus

Passet igår gick bra! Testade som sagt 410kg och persade - 2 stycken 3-reppare. Var nog god för en till tillochmed, så var inte sådär svinigt tungt som jag trodde. Ska nog höja till nästa vecka.
Sen blev det militärpress. Började med en 12a på 40kg som var lätt, sen en lätt 8a på 60kg. 70kg började bli lite halvtungt, drog iväg en 5a, för att sedan testa 80kg som var riktigt jävla snortungt. Lyckades iaf pressa iväg en singel, är lite missnöjd för hade hoppats på 2-3 stycken. Men det ska vi se till att klara inom sinom tid!

Idag är det vilodag. Ska strax gå till KS Huddinge för att arbeta lite med min handledare, sen ikväll bär det av till Täby för att se syrran spela juniormatch mot Täby IS. Brukar generellt inte titta så mycket på hennes juniormatcher då dammatcherna är mycket roligare att titta på, men det är inte så många matcher kvar innan sommaren så det gäller att passa på! 19.30 tror jag den börjar.

Efter det blir det hem och titta på det som är kvar av Champions League. Hoppas på att hinna se så mycket av andra halvleken mellan Bayern Munchen - Basel som möjligt.

Riktigt jävla skönt att AIK vann igår föressten. Underläge 0-2 hade inte varit kul mot seriesegrarna Luleå, men 1-1 känns bra. Vilken jäkla stämning det var på Hovet, och man märker hur taggade dom blir av det. Sol invictus!

kirurgi

Jag är medveten om att bloggen heter _DR_styrka, men den här terminen har vi som sagt uppsatsskrivning och det finns inte mycket att skriva om det direkt. Nästa termin tror jag dock blir bättre, då hoppar jag på Kirurgkursen. Det är en kurs som jag har stora förhoppningar på då jag själv, såhär INNAN jag ens gått kursen, kan tänka mig att bli kirurg. Då har jag avklarat den biten!

Igår var det som sagt armar på gymmet och det blev ett riktigt bra pass. Kände att jag fick igång pumpen nästan direkt, mycket snabbare än vad jag brukar. Drog ett PB i bicepscurl i cable igen - 11 reps på fullmag + 10kg.

Idag är det ben som gäller. Ben och axlar. Blir ett tidigt pass då jag har lovat att både skjutsa och hämta syrran till/från hennes innebandyträning ikväll + att det är AIK - Luleå kl 19.00. Tänkte försöka mig på en höjning till 410kg i benpressen och se vart jag landar. I axelväg tänkte jag prova en gammal favorit - stående militärpress. Var jävligt länge sen jag körde den.


Taken

Taken på tv. 4an. Sjukt bra filmtips. Tacka mig senare


They rest, we grind

Har suttit med uppsatsen större delen av dagen och försökt finslipa lite inför inlämningen senare idag. Efter att ha läst en kompis "Bakgrund" så insåg jag att jag hadek unnat skriva så jävla mycket mer egentligen. Det är saker som jag inte tänkt på, eller tänkt och tänkt, men iaf haft tanken om att det känns mest som utfyllnad och lite onödigt att ha med, men som vid en närmare eftertanke kanske kan vara rätt kul att ha med. Det är typ en större utläggning om VAD hjärtsvikt är, lite mer ingående om hjärtsviktsmottagningar, register som vi använt oss av och sånt smått. Nåja, skiter i det till den här inlämningen då man bara behövde 2 sidor max, och jag ändå är uppe på typ 5, så får jag ta en helg framöver och lägga till lite sånt.

Strax dags för gym. Jag har laddat med en koffeintablett och sitter nu och lyssnar lite på You're Going Down med Sick Puppies. Jävla fin låt! Strax är det dags för PWO, och sedan bär det av för armar med Thomas, Niklas och Mathias. Vi är fullt hus idag med andra ord. Ska bli skönt att piska dom lite, älskar att komma iväg på söndagar då både fredagar och lördagar är vilodagar från gymmet. Man är alltså GALET laddad för att plåga sig själv på söndagar.
Efter gymmet blir det cykeln, sen hem och ut och gå med mina 2 vapendragare Thomas och Mathias.

Ha en fin söndag, och kom ihåg att KRIGA på gymmet om ni väljer den vägen.

punkt

Fredag:

  • Plugg i form av uppsatsskrivning, ska lämna in halvtidsrapport på söndag
  • Tennisträning, kändes rätt bra med knät ändå. Har magnetröntgen typ 23 mars (tror jag det var..) för att se om det var något som blev skadat där när jag bröt benet.
  • Umgicks med holmar. Han var hemma hos sin farsa för han skulle låna bilen idag och spela amerikansk fotboll med handels mot nån skola i Örebro. Grymt najs å chilla med honom, blir rätt sällan då han har flyttat.
  • Kvälls-/nattpromenad med Thomas och Mathias. 70 mins typ. Bra deff!
Lördag:

  • Premier League-fotboll
  • AIK - Luleå i första kvartsfinalen i hockeyslutspelet. AIK torskade ju tyvärr med 6-3, men fan vad vi hade domarna mot oss.. På måndag smäller det på hovet och då jävlar ska vi visa bönderna
  • Grillade några köttbitar till mig och syrrorna. Morsan och farsan skulle käka nåt annat då dom brukar köra med "räkmacka" på melodifestival-dagar och vill då ha en lättare middag för att orka båda. Jag och syrrorna går däremot all in!
  • Melodifestivalen med hela familjen (totta la famiglia eller vad det heter på italienska). Mysig lördagskväll!

Imorgon blir det den sista finslipningen på halvtidsrapporten och sedan armar. Taken på tv kl 21.00 imorgon, rekommenderas!


don't cry like a bitch when you feel the pain

Inne igen, nyduschad, ätit kesella och druckit mjölk, samt bäddat sängen. Hur jävla pigg som helst, säkerligen pga PWO och koffein. Måste ändå sitta upp ett tag till, har lovat syrran att hämta henne inatt.

Btw, min första spontana kommentar på den där Kony-videon som florerar överallt och allas kommentarer om den på facebook är;



Och med den bilden lämnar jag er, godnatt

pra krejjer

Nyss kommit hem efter ett bröst (och partially axel/triceps-pass). Vill passa på att hylla min PWO igen, placebo eller inte så är det fan the shizzle. Var hur trött som helst innan passet, kändes som jag skulle däcka närsom. 200 mg koffein 40 mins innan och PWO 25 mins innan fixade saken. Kommer säkerligen inte kunna sova ikväll, men sömn är fan ändå överskattat (eller nåt..).
Hursom. Började med bänkpress. Är jävligt kyckling när det gäller att gå tungt under deffen, då mycket fett försvinner kring leder och ligament och skaderisken är avsevärt mycket högre utan lite hull (så att säga), men drog upp 130 som papper och 140 väldigt lätt iaf. Tyngre än så ville jag inte gå. Avslutade med några lätta reps på 110 och sen en alldeles för enkelt 12a på 90, men pump gav det.
Efter det drog jag iväg några set i lutande bröstpressmaskinen. Kändes bra och fick rätt bra tryck också, 2 stycken 2or på 120 som bäst vilket jag får vara nöjd med. Tror ej jag gått så tungt efter att ha kört så många set i bänkpressen innan (100, 110, 120, 130, 140, 130, 110, 90).
Sen blev det sittande axelpress i maskin (inte den maskinen jag kör på benpassen alltså). Drog iväg en 10a på fullmag, som också är PB (tror jag haft 8 eller 9 förut). Avslutade med lite lätta triceps och sedan den ANDRA bröstpressmaskinen (den jag brukar avsluta med) i form av några pumpset (1 riktigt tungt, 3 "lätta" - 10,9,8 typ).

Efter passen gjorde cykeln mig sällskap. Blev ingen podcast då jag gymmade med Thomas, så han fick figurera sällskap istället. Han flyttar till sommarn, vilket känns sådär då han är den, om man enbart talar i gymsällskap, som jag kör mest med efter mats (som ju drog till Linköping tidigare i höstas). Jag har ca 2,5 år kvar av utbildningen, så innan dess lär jag ju inte flytta. Bara att bita ihop, har ju Mathias och Niklas kvar.

Nu ska jag ut och gå.



gn

7-1 till Barcelona. Finns väl egentligen inte så mycket att säga, annat än att återigen konstatera att Barcelona och ffa Messi är helt sjukt jävla bra.

Lägger upp den här bilden istället och säger sedan godnatt.


sweet

Hemma igen. Riktigt bra pass blev det!
Började med marklyft. Har ett sår på knät som jag alltid drar upp när jag kör mark, så gjorde någon form av hemmaanordning för att det inte skulle hända igen. Det funkade sådär, såg nu när jag drog av det att det hade blödit lite, men inte så farligt som det brukar. Har haft det i 2-3 månader, och varje onsdag när jag kör mark drar jag upp det. Brukar se hyffsat ut på mån-tis, men looks can be deceiving, så lyckas jag dra upp det ändå.
Hur som. Efter mark blev det sittande maskinrodd. Drog ju PB förra veckan som jag skrev om, två 4or på 180kg. Denna vecka drog jag iväg följande serie (bold som PB)

100kg x 12
150kg x 9
180kg x 5
190kg x 4
190kg x 3
150kg x 8
100kg x 12

Hur skönt som helst! Fick också riktigt bra kontakt i ryggen, och (självklart är det svårt att säga då det kan vara svårt att se) det kändes som jag fick upp en bra pump också. Trycket var det inte heller något fel på.
Efter rodden drog jag iväg 3 set latsdrag i maskin (100kg, 150kg, 150kg) och sedan avslutningsvis lite bicepscurl på fullmag i cabeln. Bra pass!
Efter blev det som vanligt cykeln som fick äran att våldta min gluteus. 45 minuter, sen hade röven fått nog. Vilken jävla träsmak jag hade idag. Nåja, nästan 500 kcal (enligt maskinen vilken säkert går enligt något standardmått, och jag väger ju en aning mer (:-) ) än genomsnittsmannen så borde ha förbränt mer) vilket får anses som rätt hyggligt ändå.

Om en halvtimme blir det en promenad på typ 45 mins för att sedan inta horisontell position i soffan framför Champions League-studion kl 20.00 och sedan Barcelona - Leverkusen kl 20.45. Man kan ha det sämre.

400mg koffein

Nu är det återigen dags att bege sig till gymmet! Tänkte dra tidigt så att jag hinner se Champions League ikväll. Barcelona - Bayern Leverkusen.
Drog precis min PWO i form av Brutal FX (som ni fan borde veta allt om vid detta laget känns det som), men nu lovar jag att bara skriva PWO (pre-workout) i nästkommande inlägg, och aldrig mer yttra the unspeakable. Tankade även kistan med 200mg koffein, så jag tror att jag kommer vara som en jäkla duracellkanin på speed på gymmet. Vi får se.
Hursom, om 10 mins tänkte jag börja rulla mot the chanted halls, the sacred place, the lair of the iron. Kärt barn har många namn. Rygg står på schemat, och tänkte börja med marklyft. Grym övning, man känner sig stark, man lyfter mycket vikt vilket leder till ökad testosteronfrisättning och det dunkar så respektingivande när man släpper vikterna. Haha, det sista får tas med en nypa salt, men det är kul hur som. Efter det blir det cykeln till ännu ett avsnitt av Filip och Fredriks podcast.


arsenal

Vilken match! Arsenal - Milan för dom som inte vet vad jag pratar om. Var andra mötet i åttondelsfinalen, sist vann Milan med 4-0 så Arsenal var tvunget att ta igen 4 mål. Skulle Milan göra 1 hade 6 mål av Arsenal behövts.
Wenger satsade tokoffensivt och det gav resultat direkt. 1-0 efter 7 minuter till Arsenal inför den sjukt härliga publiken på Emirates stadium. 2-0 kom ca 20 minuter senare, och bara ett par minuter innan halvtidsvila fick Arsenal straff som van Persie satte iskallt upp i sitt högra kryss. Detta gav alltså Arsenal 1 halvlek till att göra ett enda mål för att ha reducerat och tagit igen. Matchen slutade dock 3-0, men fysatan vad underhållande det var!

Nu ska jag gå och knyta mig, hoppas på att kunna somna efter denna underhållning. Blir till att läsa en bok jag just påbörjat: K-PAX IV: A new visitor from the constellation Lyra. Sjukt bra böcker!

Narcissistic Cannibal


ff

Fortsatte på samma spår när jag gick ut och gick - nämligen Filip och Fredriks podcast i lurarna. Gick ca 30 mins och nu är det dags för bingen.

Natt!

pbpbpbpb

Sweet pass idag! Jag är fan beredd att säga att Brutal FX gör skillnad, det är alltså något mer än bara placeboeffekt och den allmänna uppspeltheten man får av att sänka en jamare. Körde ben idag och drog PB i både benpress och axelpress. Benpressen såg ut som följer;

100kg x 10
100kg x 10
250kg x 12
350kg x 6
400kg x 4
400kg x 3

4an på 400kg kändes dessutom lättare än mitt förra PB i benpressen med en 3a på 400kg. Var nog god för en till. Skön jävla serie iaf. Axelpressen såg ut såhär;

80kg x 12
125kg x 6
145kg x 3
150kg x 2

120kg x 5-6
80kg x 12

De bold'ade seten är PB. Hyffsat hög på endorfin och testosteron nu efter det här passet.
Ska kolla klart på "Får vi följa med" och sen gå ut och gå en kortis, cyklade nämligen 50 mins efter passet i kombination med den förbränningen passet gav, så behöver nog inte så lång promenad för att landa -500kcal som jag siktar på/dag.

Imorgon är det Arsenal - Milan, och Wenger har lovat att satsa tokoffensivt. Kommer bli hur bra som helst. Får över lite grabbar, dock är majoriteten på diet så jag kan tyvärr inte måla upp den där macho bilden med fotboll, öl och jordnötter. Snarare fotboll, kesella och lättmjölk. Charming, don't you think?

too cool for OLDschool


sön

Sådärja. Då slutade veckans gymsession med ett armpass. Det gick rätt bra, inget dunderpass men helt klart godkänt. Höjde vikterna lite i bicepscurl i cable så serien såg ut som följer;

Fullmag (85) - 12 reps
Fullmag + 25kg - 5 reps
Fullmag + 25kg - 4 reps
Fullmag + 10kg - 9 reps
Fullmag + 10kg - 8 reps
Fullmag - 12 reps

Supersetade detta med sittande tricepspushdowns med rep i cable. Därefter blev det stående tricepsextensions med rep i cable, sittande bicepscurl i maskin, stående enarms-tricepspushdown med rep i cable och sittande underarmscurl (åt båda hållen). Avslutade passet med 33 minuter på cykeln, tillsammans med Filip och Fredriks podcast. Underbart!
Nu ska jag ut och knalla. Får finsällis av Thomas dagen till ära. 1h är planerat, sen blir det kycklingwok till middag och ev lite uppsatsskrivande om jag orkar. Sängdags nalkas tidigt ikväll, om jag nu kan sova efter Brutal FX + 100mg koffein. Återstår att se.



MMA

Hemma igen. Nu är flygbiljetter och bil kirrade. 07.55 lyfter vi från Arlanda den 9 juni, och 21.20 åker vi hem från LAX den 28 juni. I USA glider vi runt i en full SUV. Glassigt.

Nu ska jag somna till lite MMA-fighting.

63

Fan vilket skönt väder det har varit idag! Ville bara få det ur mig, just in case you haven't noticed typ.

Igår var en trevlig dag! Vid 12 drog jag in till klarabergsviadukten med syrran och farsan. Vi följde med syrran som skulle skriva teoriprovet för körkortet. Efter att vi droppat henne, och jag hade skrattat åt hennes bilder hon tog för kortet, så drog jag iväg till odengatan för att lämna in min iphone på iphonereparation.se. Tappade den i marken och självklart sprack baksidan, men nu är det fixad iaf.
Därefter mötte jag upp farsan igen så promenerade vi till Ving och Fritidsresor vid plattan typ för att kolla upp lite resor i sommar. Ser ut att bli Kreta. Anlednigen till att vi är ute så jävla sent är att det egentligen var Thailand i vinter som gällde, och sen en mindre semester i sommar (då vi barn är på diverse olika orter och har rätt fullt upp), men efter att ha konsulterat med kursledningen för kirurgikursen som går i höst så fick jag direktivet att det är obligatoriska moment fram till fredagen innan julafton, hela vecka 2 och sedan har vi 3 tentor under vecka 3. Detta gör att det blir jävligt svårt för mig och komma iväg, och eftersom jag inte var med dom till Thailand sist så ville farsan att vi skulle göra nåt tillsammans - så det ser som sagt ut att bli något till sommarn, typ Kreta. Thailand ska vi försöka få in nästa vinter istället, tror jag har lite lättare att komma ifrån då. Ena syrran går ju KTH (som har 1 månad jullov eller nåt sånt) och andra funderar på att börja där, så det kommer nog funka.
Hur som, efter vi varit där mötte vi upp andra syrran och morsan och gick tillbaka för att möta upp den teoriskrivande systern. Hon hade klarat det, 63/65. Precis som sin bror! Skönt att hon inte slog mig, det hade varit rätt jobbigt. Efter det drog vi och käkade och sedan till Cirkus för att se Robert Gustavsson - galet rolig show!

Idag har vi precis haft premiärgrillning för året, så nu ska jag ner å äta gott kött. Efter det beger jag mig till Thomas och beställer flygbiljetter till USA (och kanske även hotell om vi hinner). Sen ska bli glo på nån rulle. Ätardag idag dessutom. Nice dag.

prom

Inne igen! (också en återkommande fras tror jag..). Blev en rask promenad på 58 minuter där jag gick 7.2 km. Avg speed 08:03min/km. Stapplade på rätt bra med andra ord.

Nu ska jag äta upp min kesella och sen lägga mig i sängen och glo på scrubs och how i met your mother i vanlig ordning. Nybäddad säng (som varje tors/fre) också. NaajZzzZsSzSsszZ!

Tillägg till mitt förra inlägg btw; Sittande bröstpress i maskin som jag skrev om är inte samma som jag brukar köra 150kg på som sista övning på bröstpassen. Det finns två olika (eller egentligen tre, men den tredje är inte med fria vikter utan med ett viktmagasin), och den jag skrev om i senaste inlägget är mycket tyngre än den som jag brukar köra sist. Så, då fick jag det sagt också.

oxe

Kommer precis hem från gympasset. Hade laddat upp inför bänkpress, då det i vanlig ordning är bröst på torsdagar. Såklart blev den ockuperad PRECIS när jag klev in i "fria vikt"-rummet, där det var 3 pers som skulle köra 3 set var och inte ens hade värmt upp än. Blev till att ställa om psyket och ändra i schemat, något som jag verkligen HATAR. Har alltid hela mitt pass planerat i huvudet innan, och förstår mig inte på folk som bara kan gå in och spontan-träna. Är samma sak när det gäller innan passen också, är jag inte inställd på att träna från i princip morgonen så har jag väldigt svårt att ställa om mig på att faktiskt träna. Passet gick trots detta väldigt bra. Kanske är Brutal FX som tar ut sin rätt igen? Började med sittande bröstpress i maskin. Vet ej exakt vad jag kört på innan, står säkert här i bloggen nånstans, men skulle gissa på 3ish på 135kg. Idag blev det följande:

80kg x 12
120kg x 8-9
140kg x 4
150kg x 3
160kg x 1
140kg x 3
120kg x 7-8
80kg x 12

Svinigt tungt, men bra ökningar, med andra ord. En kul grej är att när man tränat ett tag och börjat klättra lite i vikter så blir man "fartblind" (som när man kört länge på en motorväg och plötsligt ska svänga av, 70km/h känns som 30. Detta i vikter istället. 200kg mark känns t.ex som vem som helst kan gå in och dra, måste vara över 300 för att man ska vända huvudet och bli lite imponerad. 160kg kändes därav inte så mäktigt, men när en kille ville köra efter mig (som ska sägas var ganska stor) och lassade på 80kg och drog typ 6-7 reps (när man själv drog en pisslätt 12a som avslutningsset, var god för säkert 10-12 till), sen 90kg och drog typ 4-5 (med pass) så börjar man undra om det inte har drabbat en själv.
En annan kul grej, när man ändå är inne på det spåret, var att jag träffade en gammal polare på gymmet idag. Har inte sett honom på något år eller två. Han tyckte att jag hade blivit grymt stor, skrattade uppgivet och berömde min styrka och kallade mig sedan oxe och att jag grisade, vilket jag inte vet hur jag ska tolka?!. Kanske det jag borde sikta på istället för Isbjörnen? (som jag nu kommit på att det heter just Isbjörn!!! så stryk mitt Polar Bear i tidigare inlägg!).

Nu ska jag svepa mitt protein och sedan bege mig ut i mörkret för en timmas kvällspromenad.



(Vet fan inte ens om detta är en oxe, men jag väljer att tro att det var såhär han ansåg mig vara ;d)

RSS 2.0