Tisdag

Hej kära blogg!

Idag gick jag upp waaaaaaaaay too early, närmare bestämt 06.20. Det var kallt och mörkt och eländigt ute. Det kändes verkligen att hösten är här och vintern lurar bakom hörnet - inte bra! Jag mår så mycket bättre på våren och sommaren.

Dagen till ära tog vid där fredagen slutade, dvs med de sista två delarna av respirationsföreläsningarna med Malin Rohdin. Därefter hade vi Omgivningsfysiologi i två timmar, varpå dagen avslutades med två timmars Plasmaproteiner. Väldigt intressant dag, trots att jag faktiskt redan kunde mestadels av vad som togs upp. Det är skönt att ha sådana dagar ibland också, där man känner att man ligger i fas.

Den tidiga uppstigningen gjorde sig tog tillkänna när jag satt på tåget hem, då jag kände att en "däckning" inte var långt borta. Väl hemma blev jag dock ivägpeppad till gymmet för ett benpass (som för övrigt gick som det gick, får skylla på tröttheten), och nu sitter jag här efter den obligatoriska idol-timmen. Damn vad Erika och Mariette är bra!

Nu blir det en fin avslutning på dagen med lite fotboll. Arsenal - Olympiakos kan nog bli en toppenmatch.

Over and out

Känd fysiker om vad tid är - We might not be in the position, at this moment in time, with our current understanding of nature to even understand what it is that we're asking.


Helg

Nu är det återigen fredag, känns som dagarna springer fram.

Dagen har spenderats i skrivsalen tillsammans med en barnläkare från Astrid Lindgrens Sjukhus samt de övriga 150 personerna i klassen. The topic of the day var respiration, där en hel del intressanta saker togs upp!
Efter denna förmiddag tog jag mig tid att skriva ut duggasammanfattning på hela 160 (!) sidor - var många sura miner bakom mig i skrivar-kön :)

Nu ska jag göra mig iordning för en halv helg på landet, på återseende imorgon kväll!




"the stars will cry the blackest tears tonight"

(Tänkte piffa upp mina inlägg med ett citat eller liknande i slutet av varje dito)

Söndag

Skrev ett inlägg innan "Stan", men det verkar vara någonstans på vift, så summerar lite snabbt vad det innehöll här:

Terminen har startat och lugnet före stormen infinner sig ganska precis nu. 3 veckor har passerat, och jag har fallit totalt för immunlogi - en helt galet spännande inriktning! Vi har även hunnit hålla på lite med histolgi, vilket fortfarande är tråkigt. Det enda som väger upp för det är våran tutoress som är något alldeles extra :)
Vad gäller gymmet så testade jag 135kg i bänkpress i veckan - första repetitionen var lätt, den andra var dock lite för mycket så den failade tyvärr. Målet för detta år är 145kg, något som jag hoppas och tror att jag har!

Lördagskvällen spenderades först med restaurangbesök med ett gäng gympolare och sedan med en gammal tjejkompis - en mycket lyckad och uppskattad lördag.

Idag var tanken att jag skulle plugga. Det har gått sådär måste jag erkänna. Har varit och spelat fotboll samt gymmat istället, och endorfinkicken får väga upp för den uteblivna kunskapskicken! :) På gymmet lyckades jag köra 4 reps på 38kgs hantlarna i sittande axelpress - grrrrrrrrrrrrrrymt! Maxade även axelpressmaskinen + 20kg extra och lyckades klämma i med en 4a även där.

Följande vecka kommer vara uppbyggd ungefär såhär: (Ser ni/du något ni/du gillar så hör av er så är det bara att haka med :) )

Stan

Nu bär det av till stan för att avnjuta en kinabuffét tillsammans med ett par goda vänner!


RSS 2.0