Belgrad

Befinner mig för tillfället i Belgrad med 11 polare. Hoppas på att överleva denna helg, känns som det finns alldeles för mycket testosteron i omlopp för att detta inte ska spåra ikväll..

Lägger upp några bilder från dagen


Se på fan!


Innebandy

Live från hemmaborgen. Match mot Hässelby, ligger för tillfället under med 2-4.

Ikväll blir det antingen pluggkväll eller KTHs tentapub på Nymble.

Syrran tekar:


skew

Så är denna vecka slut också.. Det går så jäkla snabbt.
 
I tisdags opererade jag ut de proximala (övre) skruvarna som höll fast min märgspik jag har i underbenet (tibia). Det gjordes i lokalbedövning och fysatan vad ont det gjorde. Kombinationen smärta, att det knakade i hela kroppen när skruven skruvades ut genom benet och att man inte så någonting. Glad att jag tog båda skruvarna samtidigt så att jag inte får fortsatt problem med knät och då skulle få ta ut en till. De nedre har jag dock kvar, men har inte haft nåt problem där så det dröjer förhoppningvis ett tag innan jag tar dom också.
 
I onsdags hade vi minor surgery. Jag fick operera bort en seborroisk keratos från halsen och sedan sy ihop. Förvisso bara två stygn men fick verkligen göra allt själv. Grymt roligt.
 
Nu är det dags för lite brösträning! Chao

tungaste

Sitter och läser lite testikelbiopsi-artiklar för vårat EBM. Inte så spännande, men måste göras. Om 7 minuter börjar Solsidan så ska fatta mig kort!
 
Dagen har varit bra. Började med att jag tänkte dra tidigt till gymmet pga att syrran hade dammatch i Barkarby kl 14, samling 12.30. Detta medförde att vi skulle åka ca 11.30. På morgonen insåg jag dock att gymmet öppnade kl 10, och skulle jag hinna duscha och äta nåt efteråt innan vi drog iväg skulle jag vara tvungen att vara hemma strax efter 11. Kändes som för lite tid att köra triceps, axlar och bröst på, så fick bli efter matchen istället.
 
14.00 var det tekning och match mot Bele Barkarby. Vi vann med 8-5 och har 9 poäng på de första 4 matcherna. 3 vinster och en förlust.
Hem igen, olycka innan essingen så det blev lite tidsbrist. Var hemma typ 17.20, kom iväg 17.25 (gymmet stängde 19.00). Trots tids fick jag iväg ett rätt bra pass ändå. Tunga triceps, axlar och lätta bröst.
 
Har även gått och blivit lite småkär i Stiftelsens låt "Vart jag än går". Lyssnade på den ett par gånger under gympasset. Jag behöver inte alltid tung musik för att bli taggad, bra lyrics kan ha precis samma effekt.
 
Nu - solsidan!
 

Biceps och colon

Kopplar av med lite tarmplugg efter ett hårt och tungt biceps/rygg-pass. Ibland är livet bra.. :)


Det går bra nu

Sista dagen på KAVA idag. Var med på en kolecystektomi på förmiddagen, där jag dessvärre bara fick kolla då det var en AT-läkare som randade sig och hade förtur på att assistera. Det var dock en laparoskopi så jag såg rätt bra vad som hände iaf. Sen fick jag klippa upp gallblåsan efteråt! Alltid nåt..
Efter detta gick jag upp till avdelningen och var med på det sista av ronden.
 
Efter lunch hade vi seminarium med en överläkare i kirurgi. Jag hade förberett mig ganska bra (och gillar detta ämne så hade läst en del innan), så blev att jag fick dra igenom rätt mycket svar. Jag gillar dock inte att hugga med svaren, låter gärna nån annan svara så man delar upp det lite. Efter ett tag blev det dock så att när det blev tyst en stund efter en fråga vände hon sig till mig typ som hon förväntade sig att jag skulle kunna. Dessutom vände hon sig till mig i sluten av fallen där hon la till "is there anything else we need to consider with this case?" eller liknande. Kan låta som att hon gjorde det av anledningen till att hon var irriterad över att jag svarade för mycket, men själva situationen och sättet kändes mer som hon var imponerad och gillade att jag hade förberett mig och kunde en del.
I slutet av seminariet frågade hon vad vi hade tänkt oss att bli. 1 pediatriker, 2 allmänmedicinare. När det var min tur att svara flek en AT-läkare (tror jag..) in (som randade sig här och som hade suttit med och lyssnat under seminariet) och sa "surgeon!". Haha wtf? Jag sa att jag faktiskt hade tänkt mycket på det och att jag gillade konceptet med kirurgi, och skulle kunna tänka mig att bli det. Men att jag även gillar Internmedicin i form av ffa kardiologi och infektion. När vi sen hade fika efter seminariet sa överläkaren till mig att hon tyckte att jag skulle passa som kirurg. Trots att hon gjorde sin bedömning på 1,5h seminarium så blev jag glad över den kommentaren!
 
Efter detta seminarie hade vi småfallsseminarie och utvärdering med vår handledare. Även här vände hon sig till mig (REDAN FRÅN FÖRSTA FALLET) efter att ha läst upp fallen. Jag och en annan tjej turades i princip om att ställa diagnos då dom andra inte riktigt hade förberett sig (tror jag, dom svarade inte iaf..). Vid två av fallen sa hon att "this is a difficult case", varpå jag gav de andra chansen att svara och glänsa lite men det var tystnad efter båda dessa fall, så jag tog dom. Ett hade jag förberett mig på (diffarna vad tarmischemi på trombos- alt embolibasis -> trombos pga bukanginabesvär då trombos ger en mer uppbyggande symtomatologi av smärta, medan embolismärta kommer med akut). Det andra hoppade jag över hemma då jag var osäker, men tog den på plats (ischemilik smärta med oregelbunden hjärtrytm --> förmaksflimmer --> emboli i a. mesenterica).
Efter utvärderingen gick jag och tackade henne för veckan (då vi hade kommit rätt bra överrens, jag gick bla med henne under rondningen och jag tycker hon var gryyymt bra), och hon tyckte att det var roligt att ha mig då jag var "väldigt engagerad och intresserad". BRAG! men det var kul att höra. Funderar påa tt dra iväg ett mail till henne och höra om eventuella möjligheter till underläkar-vik där till sommaren. Det hade varit nåt.
 
Ikväll har det varit gym. Tog det lite lugnt och körde rätt mkt lågreppare på tung vikt, för att inte få upp hjärtrytmen och flåset så mycket (förkylning, lite bröstsmärta som förut och har haft halsont). Drog iväg 2 reps på 155kg i sittande bröstpress, vilket var PB så det stänker om det. Tidigare bästa är en 1a på 152,5kg.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa innan mr blund kommer och vaggar mig. Imorgon är det heldag med rättsmedicin.
 
 

Rtg

Hade heldag nere på röntgen idag, så jäävla tråkigt. Mörkt, litet rum, bara röntgenbilder hela dagen, och en riktigt tråkigt handledare. Dessutom skulle min grupp egentligen hade en introdag, men eftersom vår handledare var sjukt fick vi hoppa in i en grupp som redan hade haft introdagen.. Lyckat..


Har iaf varit och gymmat idag, drog bland annat lite mark som kändes bra. Nu ska jag fixa klart ett seminarium inför imorgon, sen blir det att krascha ned i sängen. Mina blå håller redan på stängas..

 

 


ql?

Den här sitter nere på röntgen vid rondrummen;
 

kan själv!

Hemma rätt tidigt idag. Har varit en riktigt bra dag!
Började med att jag skulle vara på KAVA kl8.05 för att gå med en specialist till prickmottagningen (där man gör sk minor surgery, typ tar bort födelsemärken, små biopsier etc..). Det visade sig att första patienten dock inte kom förrän 9.00, så hakade på KAVA-teamet ned till röntgen för röntgenrond 8.30 - 9. Sen drog jag till mottagningen.
På mottagningen hade vi två patienter. Den första skulle göra en temporalisbiopsi. Detta innebär att man tar en bit av temporalisartären (som sitter i tinningen) och skickar iväg för undersökning av ev inflammation som ställer diagnosen temporalisarterit. Här fick jag vara med och allmänt assistera, bränna (diatermera) blödande blodkärl och sy ett intrakutant stygn. Bra uppvärmning och bra tillfälle att lära sig lite mer.
Den andra patienten sökte för 2 förändringar på armarna - skivepitelcancer. På den första förändringen fick jag göra ungefär samma sak som hos den första patienten, men på den andra fick jag lägga bedövning, skära bort förändringen, diatermera själv, och sedan sy ihop helt själv. Min handledare satte den allra sista suturen då det var så lite tråd kvar (vi tänkte egentligen inte sätta en till men det visade sig att det behövdes). Coolt! Var så jäkla roligt att få göra det själv. När jag skulle lägga lokalbedövningen såg patienten lite orolig ut, men efter jag lagt den sa han:
 
- Det där gick ju bra!
- Ja, det är inte första gången jag gör det så du behöver inte oroa dig!
- Det märkte jag!
 
Den kommentaren blev jag också glad över.
 
Efter lunch hade vi falldiskussion med en överläkare, som var bra och givande. Slutade kl 3.
 
Planerna för ikväll är att läsa lite artiklar för vårat EBM-projekt, läsa lite allmänt i kirurgiboken och försöka bli frisk i halsen inför gymmet imorgon. Skippade benpasset igår pga halsont, och det svider fan i träningstarmen. Vad gör folk som inte tränar? Man får ju så sjuuukt jäkla mycket tid över - känns som man hinner plugga hur mycket osm helst.. Inte bra att få den insikten tror jag, så det är dags att hoppa igång igen imorgon.
Förutom (FÖRHOPPNINGSVIS) gymmet så är det heldag på röntgen imorgon. Lindre mindre stimulerande faktiskt .

When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place.

Helgen är som vanligt över alldeles, alldeles för jävla fort. Man hinner knappt andas ut känns det som.
 
Hur har veckan varit då? Ganska bra ändå. Hade ju som sagt placering på kirurgakuten, vilket kändes spännande, speciellt då jag kommer ihåg att när jag hade medicinakuten-placering termin 6 (och andra gånger innan dess som jag av olika anledningar praktiserat på akuten" tänkte att när jag väl är på kirurgakuten, då jävlar har jag kommit långt. Lite speciellt att leva upp till det nu, eftersom man har den där återkommande känslan av att man inte kan ett skit.. :) Bra vecka iaf! Blev bara 3 dagar då vi ju har fredagsföreläsningar och på onsdagen var det ledigt iochmed idrottsdag. På måndagen gick jag med flödesläkaren (specialist) och tis + tors gick jag med en nybakad underläkare (som hade pluggat i Umeå och precis blivit exad nu i juni). Det var som sagt bra då gav utrymme för mycket diskussion och tillfälle för mig att ta lite egna patienter (med viss handledning då såklart!). Fick bland annat en ung kille som kom in med njursten. Kände mig så jävla bra när jag satte den diagnosen, gav adekvat medicinering och patienten blev helt besvärsfri (njursten ger ju som bekant en riktigt otäck smärta).
Fredagens föreläsningar höll anestesiologerna i. Det var bra föreläsningar, vilket var skönt då förra fredagen var sämst. Nästa fredag har vi "forensic medicine" hela dagen, inte så upphetsande..
 
Dagen har däremot varit rätt kass. Började med att gå med 8 kubik huggen ved från framsidan till baksidan, för att trava upp inför vintern. Monotont, tråkigt och rätt jobbigt (man använder ju tyvärr inte så ergonomiska rörelser och ställningar när man håller på med det ..). Sen torskade AIK mot Gefle och tappade RIKTIGT jobbiga poäng i SM-guldstriden. Efteråt drog jag till gymmet, trots förkylning och eventuellt en småaning av halsont, vilket gjorde att jag inte riktigt körde på max. Skönt att få ett pass ändå, men lite antiklimax att inte köra fullt så brutalt som man vill.
 
Ikväll ska jag crasha i soffan och kolla på el clasico. Får hoppas på en underhållande match så dagen iaf kan sluta rätt hyffsat.
Imorgon börjar som sagt en ny vecka, och då ska vi vara på KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning). Har hört att avdelningsplaceringen är dålig, men att det finns vissa moment som är roliga. Hoppas vi får bättre handledare så att det blir en bra vecka.
 
(jag vid Griffith Observatory, Los Angeles i somras..)
 
 
 
 
 

Tjärlek


Love this


muzika

Idrottdag idag - ledig! Håller på trixa lite med våran EBM-uppgift, vilket är rätt segt men skönt att man kan ta lite tid en dag som denna och slippa sätta sig med detta på kvällarna efter skolan ..
Annars blir det gym och Champions League idag.
 
Bjussar på 3 låtar som får mig grymt taggad inför träning:
 
 
A day to remember - All I want (bra musikvideo också!)
 
 
 
 
Shinedown - Unity
 
 
 
 
The Offspring - Days go by
 

ER

Hänger in rocken och åker hem och tittar på Champions league. Har varit en bra dag!


ER


schtycken

Skönt med välbehövlig helg! I fredags knallade jag hem vid lunch, föreläsningarna var så jäkla dåliga så jag kände att jag lika gärna kunde sätta mig hemma och plugga själv. En föreläsare drog upp nån internetsida med allmänna riktlinjer för osteoporos och gick igenom dem (utan någon som helst förberedelse eller nåt, vilket var tråkigt då det kändes som han var jävligt duktig och kunde mycket, men så grått och oengagerat när man gjorde på det sättet. Hade nog kunnat bli väldigt bra om han ansträngt sig med att dra ihop några slides), en annan läste i princip rakt upp-och-ned vad som stod på föreläsningsslidsen.
 
I lördags var det födelsedagskalas hos min numera 4-åriga kusin Jasmine. Hon brukar välja ut en av mig och mina 2 syrror att "fästa" sig extra vid varje gång vi ses, och i lördags var det jag som var extra poppis. Hon ville sitta i mitt knä, klättra på min rygg och mina axlar, gå igenom hur man stavade mitt och hennes namn, sjunga lite sånger på engelska (hennes farsa kommer från Kenya, flyttade till USA när han var typ 16 så därför försöker dom göra henne tvåspråkig) - ba-ba black sheep och itsy bitsy spider. Dessutom skulle jag prompt sitta bredvid henne när vi käkade.
Framåt kvällen drog jag iväg till en polare med järngänget och käkade taco samt drog på Final Destination 5 medan några lirade Fifa 13. Bra kväll.
 
Söndagen spenderades med plugg, gym och innebandy. Andra matchen för syrran och damlaget i Div 1, de vann ju sin första med 3-2 mot Mariestad-Lockerud. Nu mötte de Tyresö-Trollbäcken, ett av tre lag som är/var förhandstippade att göra upp om serieseger och elitserieplats (de andra två är Hässelby, som vi slog förra året i DM-slutspel, samt Södertälje). Det blev en skön vinst med 1-3 och nu ligger vi tredelad etta (med just Hässelby och Södertälje).
 
Idag var första dagen på den nya praktikplatsen. Vi har i princip bara 1 vecka / avdelning så man slussas runt ganska fritt, och denna vecka är det kirurgakuten som gäller. Dagen var väl ingen jättehöjdare - alla 5 i vår grupp var på akuten samtidigt (där det finns _två_ vårdlag, så det blev rätt trångt och lite utrymme för att göra så mycket). Fick dock gå med flödesläkaren och därmed chansen att lyssna på lite diskussioner om "svåra"/oklara fall, ta en patient samt känna på lite bukar. Alltid något. Från och med imorgon är vi uppdelade i skift, så jag och S blir där 15-21 medan dom andra tre är där 07.45 - 15. Blir nog bättre då.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa lite i nån timme innan jag sluter mian blå. Är sjukt trött efter tidig uppgång, brutal huvudvärk efter praktiken och sedan ett tungt benpass alldeles nyss. Lyckades iaf dra upp 485kg i benpressen, två gånger dessutom. Natt!
 
 
 

The deadlift

Walk over to the bar, and drop my bucket of chalk
Then crank up the Hatebreed till I can't hear myself breathe, let alone talk
I zone out everyone around me and glare at myself in the mirror
When I'm in this state of mind I've only got one mission and no fears

Slap on some 45's and get the juices flowin, I've gotta get ready for the weight I'll be pullin
Feeling the blood pump through my capilliaries, veins and arteries
I'm not just a warrior, I'm the whole fuckin army

The amount of weight keeps growin and the reps keep lowerin,
the music is cranked so loud till my eardrums are blowin
But this ever increasing pain is unleashing my inner Demon ,
I like this feelin of bein insane till it gets me screaming

Now I'm totally swole and I'm covered in sweat,
feelin as beastly as I do when I'm having intense sex
So I dip my hands into the chalk and give them a clap,
watching the cloud float down all around where I stand

Then I hook grip that bar and drive my feet through the floor,
using all of my strength as I pull this son of a whore
I get it past my knees and lock it out at the top,
and it's the moment right here that makes me remember why I will never stop


RSS 2.0