!

Nu är det dags att kliva in i bilen för att spendera de närmsta timmarna i ett halvvaket tillstånd. Kanske till och med läser lite i kemi-boken, är ju trots allt inte så lång tid kvar till skolstarten nu. Börjar bli lite spänd nu. Får hoppas att jag får trevliga klasskamrater och lärare, men dte är nog ingen fara på taket med det. Har redan pratat med några få av dom via den mycket eminenta ansiktsboken. Det jag tycker verkar mycket spännande är att man tilldelas en vårdcentral där man spenderar en dag varje månad, verkar hur givande och bra som helst. Nåja, nu är det som sagt dags att åka. Vi hörs igen på fredag, tills dess får ni ha det bra.

!

Lite senare uppdatering än utlovat, men bättre sent än aldrig. Nu har jag packat färdigt allt och synkroniserat min iPod med mitt enorma musikbibliotek i MediaMonkey. Det tog sin lilla tid att luska fram alla låtarna jag sökte, men tillslut gick det. Imorgon beger jag mig som sagt ner till staden utan tunnelbana - Göteborg. Ska försöka uppdatera där, men kan eventuellt bli dåligt med det. Som man brukar säga, den som lever får se. I övrigt tog jag nytt personbästa i bänk idag på gymmet, inga direkta stora siffror att tala om, men undrar du så får du gärna fråga. Var riktigt skönt att få sätta det ändå, hade det som mål detta året. Känner faktiskt i skrivande stund hur träningsvärken (den s.k. DOMS'en - Delayed onset muscle soreness) redan börjar smyga sig på - ett tecken på att det är dags att krypa till kojs. Hör av mig imorgon innan jag åker, ciao.

!

Dålig på att uppdatera - IGEN. Schämmes tamefan! Nåväl, den som väntar på något gott väntar alltid för länge..

Dagen har spenderats med att:

  • Städa mitt rum (damma, dammsuga, torka golv.. kort sagt vända ut och in på hela rummet)

  • Handla de sista julklapparna med min kära syster yster

  • Dra av några låtar på Guitar Hero

  • Försöka övertala min vän att läkarna alltid överdriver när dom säger att man ska vila från all träning i en vecka vid minsta lilla och således försöka få med honom på dagens pass (hrm..jag kommer aldrig råda någon av mina framtida patienter att skippa styrketräningen! (A) )

  • Packa inför Glenn-town


  • Tittar in här igen efter passet. Nej nu ljög jag, tittar in här igen efter Parlamentet som troligtvis kommer börja direkt efter passet. Tills dess; gör inga dumheter


    !

    Städdag idag. Tog precis paus från städningen för att fylla på matförrådet och stimulera proteinsyntesen.
    Ikväll tänkte jag kila över till en brother from another mother (etc..) för att låna hem hans kurslitteratur för Kemi B och försöka repetera lite över jullovet innan studierna börjar. Tänkte faktiskt även låna hans Biologi-bok och repetera lite anatomi också. "Jäklar vilken kille, har han inget liv eller?" kanske ni tänker, men tycker faktiskt att det kan är avkopplande och intressant att läsa litteratur av detta slag, speciellt nu när man inte har någon press på sig att man ska kunna allt man läser inför ett prov.

    På måndag bär det av till Göteborg för att fira jul hos min 031-släkt. Ser verkligen fram emot det, har inte varit där sedan i somras och Göteborg är i många avseenden "bättre" än Stockholm (provocerad, någon? (: ).
     
    Föressten, innan jag tar tag i skurmoppen igen så tänkte jag bara råda er som missade Boston Tea Party i måndags att reprisen går kl 22.50 på 5:an ikväll. Bunkra upp med optimal mat och infinn dig vid TV'n en stund innan så att du inte missar något!

    Au Revoir!

    !

    Vem är då jag?


    Jag är en 19-årig pojkspoling från de södra regionerna av Stockholm. Mitt mål har i mer eller mindre hela mitt liv varit att bli läkare. Sedan har denna vision vid vissa tillfällen varit lite suddig, och vid andra kristallklar. Det var i en period i mitt liv, i början av gymnasiet, som jag verkligen bestämde mig för att gå hela vägen och packa på mig all den kunskap som krävs för att få en god grund i läkarutbildningen (och de betygen som faktiskt krävs för att ens ha en chans att bli antagen).
    Sagt och gjort, efter mycket blod, svett och tårar (nåja, kanske inte blod..) så kunde jag infinna mig på studentdagen med kunskap, många lovord och erbjudanden om att få rekommendationsbrev skrivna av lärarna samt med betyget tjugo komma noll i betygsdokumentet. Det var en otrolig känsla, och jakten på en eftertraktad läkarutbildningsplats började. Jag hamnade efter andra urvalet som reserv nummer 7 i betygsgruppen på Karolinska Institutet, och misslyckandet var ett faktum. När besvikelsen hade lagt sig en aning läste jag att de 200 första reserverna hade chans att söka via PIL (betygs- och intervjubaserat urval) till våren. Nu tändes istället ännu en gnista av hopp inom mig och jag började ladda om batterierna till detta. Istället för att hoppa på en annan utbildningen så bestämde jag mig för att arbeta ett halvår och på så sätt kunna fokusera mer på PIL än vad jag hade kunnat gjort om jag studerade.
    Lördagen den 18 oktober var det dags för den första fasen i PIL - det skriftliga provet. Ungefär 390 personer skrev provet samma dag på karolinskas fasciliteter. Med tanke på att jag precis hade tagit studenten tänkte jag att jag skulle ha fördel då jag hade mycket kunskap fortfarande färskt i huvudet, men med en skaplig tidspress kändes provet efteråt allt annat än spikat. Lättnaden när jag såg på internet att jag blivit kallad till intervju var väldigt stor, men det gjorde även att nervositeten satte igång på riktigt - jag har aldrig riktigt gillat utfrågningar av den typen som jag fått höra att PIL-intervjuerna var.
    Hur som haver så infann jag mig den 25 november igen på Karolinska Institutet för att genomgå två intervjuer - en med en läkare och en med en psykolog. Dessa intervjuer visade sig vara extremt harmlösa och faktiskt väldigt komfortabla. Hade hört skräckhistorier innan om att dom skulle provocera och förhöra mig, men det kändes mer som vanliga, alldagliga samtal - såklart med fokus på läkaryrket samt utbildningen.
    Jag var otroligt lättad när detta äntligen var över, och jag hade en bra magkänsla när det gällde intervjun med läkaren. Med psykologen var jag däremot lite mer osäker på vilket intryck jag hade gett.
    Måndag den 8 december - antagningsbeskeden på studera.nu var rykande färska och det skulle inte förvåna mig om jag var inne först. Jag blev antagen. Total lycka.


    !

    Precis hemkommen från årets första julbord, som avnjöts tillsammans med min chef, och tillika min väns pappa, samt mina arbetskamrater på Waxholmsbåt II (tror jag? err.. Det var iallafall en Waxholmsbåt, så mycket vet jag). Var riktigt trevligt faktiskt - god mat och en fin utsikt då båten tog sig fram. Såg även världens kanske vackraste tjej på båten i form av en brunghårig servitris (jag vet att beskrivningen kanske inte är den bästa men om du känner dig träffad eller råkar känna henne, SKRIV GENAST!).

    Sitter för tillfället och smälter maten samt laddar för det kommande armpasset genom att lyssna på Hier Kommt Alex, självklart unplugged, med Die Toten Hosen. Du kanske har hört den på GH3 eller på annat håll, men döm den inte förrän du har lyssnat på den unplugged - hur bra som helst.

    Dags att fila lite på introduktionen om mig, stay tuned.

    !

    Detta blir andra inlägget, och en vidare beskrivning av mig har inte kommit än(!). Ska ta mig lite tid imorrn och introducera mig för er på ett bättre sätt.

    Ville egentligen bara titta in och uppdatera lite, så here we go:

    Har i skrivande stund precis kommit hem från gymmet, helt slutkörd efter axelpasset. Gick förvånansvärt bra trots att jag kände mig lite seg i kroppen innan. Det känns som att det ligger något mystiskt kraftfält över träningscentret - när man kliver över gymtröskeln är det som att man penetrerar lokalens aura och får nya krafter av den. Hmm, det där lät nog konstigare än vad det var men kort sagt så blev jag piggare när jag väl kom dit.

    Nu är det dags att hoppa in i duschen för att sedan kolla på den sista snutten av "The League" på 6an innan "Scrubs" börjar. På återseende!


    Hej och välkommen

    Hej och välkommen till min nystartade blogg. Tänkte att det kunde vara intressant, främst för mig själv, att få skriva ner mina tankar, känslor och upplevelser för att sedan kunna titta tillbaka och bli nostalgisk. Skämt åsido så kan det vara kul att kunna reflektera över vad jag har gjort, samtidigt som ni läsare får en chans att hänga med i en styrketränande läkarstudents liv.

    Ska allteftersom tiden går försöka redogöra lite mer ingående för vem jag är och vad jag egentligen sysslar med.

    Kul att just du hittade hit!

    RSS 2.0