De har bättre spelare på varje position

Vilken jäkla match det bjöds på igår! Lätt att det blir lite av en flopp när förväntningarna är så höga, men båda lagen kom upp i bra klass. Riktigt skönt och VÄLDIGT rättvist med barca-vinst dock. Jag håller med Ola Andersson när han efter matchen sa något i stil med "Att det är sådan stor skillnad mellan ettan och tvåan i Europa visar vilken klass Barcelona besitter. De har bättre spelare på varje position." För att hitta så bra klubblag får man gå bakåt i historien till Ajax då Cruyff spelade där under 70-talet, Milan under sent 80-tal/tidigt 90-tal samt Real Madrid under sent 90-tal/tidigt 2000-tal. Barcelona bjuder dock på mer publikunderhållande fotboll vilket gör dom unika. Det är bara att njuta medan showen rullar och de får behålla sina spelare intakta, skadefria och i form. Xavi och Iniesta börjar bli till åren så vi får njuta så länge det varar!




En del av Gubbängens BP från igår


bp

Riktigt skön vinst idag! Fransoserna åkte på däng med 4-2 och jag gjorde 1 mål, 1 assist och 1 "sekundär assist" (som dom har i hockey.. :) ). Tycker att vi stora delar av matchen spelade väldigt bra och kontrollerat. En del individuella misstag som bäddade för farliga kontringar, men på det stora hela så kontrollerade vi matchen på ett bra sätt. Kändes extra skönt att piska till dom då dom vunnit alla sina matcher.
Jag trodde föressten att det var Gubbängens IP vi skulle spela på, men det var tydligen Gubbängens BP, så än är inte förbannelsen testad!

Nu är det uppladdning inför CL. Syrran ropar att det är Champagne-provning på G så jag måste kila ner.


gubbängen

Match om 2 timmar på Gubbängens IP mot Roost United. Massa jäkla franska utbytesstudenter! Vi lirade 0-0 samt 1-2 torsk mot dom förra säsongen, så nu hoppas jag fan på vinst. Har för mig att det ska vara riktigt gräs där, vilket ska bli nice isf. Mycket skönare känsla än konstgräs.
Farsan sa att han hade missat en avgörande straff på den planen när han var yngre, så jag får hoppas att det inte ligger någon förbannelse mot vår familj där. :)
Vill inte sitta och glo på champions league ikväll med en förlust i bagaget, så nu kör vi!

true colors

Satan vad bra dom (hon) gör den!


PPP

Idag har jag varit på infektionsakuten! Jag gick dit med lite rädsla och höga förhoppningar, men vi hade 3 patienter innan lunch..... Snacka om lite att göra! fallen var intressanta, men det var lite trist att tempot var så otroligt jävla långsamt. Handledarna som var där var dock väldigt trevliga - förklarade hela tiden vad olika saker innebar och svarade glatt på frågor. Funderar på att kolla om jag kan komma dit något kvällspass istället altenativt en eftermiddag i början av veckan, känns som det finns mer att se då. En sak om det är svårt att hitta "arbetsuppgifter" till mig, det behöver jag absolut inte, jag vill mer se så mycket som möjligt så att jag har lite erfarenhet av saker när jag själv står där en dag som jour. Fick iaf se en trolig urosepsis, en början till sepsis med troligt lungfokus samt en tropisk parasitinfektion i form av en trolig strongyloides stercoralis (med ett grymt illustrativt "utslag" på huden - parasiten sitter precis under huden).

Nu sitter jag i bibblan och gör klart min del av powerpointspresentationen om endokardit. Har bara den kirurgiska behandlingen kvar att skriva om. Klockan 3 slutar en kursare, och då ska vi gå å lira lite pingis på KI-gymmet. Det är otroligt jäkla lungt på bibblan idag, och det känns faktiskt jäkligt geekigt att sitta kvar och plugga en fredag, men jag försöker intala mig att det enbart är pga att jag väntar på pingis-sällskapet, men jag kan inte låta bli att erkänna att det är rätt rogivande - skönt med lite extra tid liksom.

Nu ska jag återgå till powerpointen, på återseende.

lööv loov

Det är skumt. När jag är på sjukhuset är jag uppe i varv, är pigg och vill bara ha mer, men när jag kommer hem kickar sommarlovskänslorna in maximalt. Då jag är hemma nu har jag en sån oerhörd lustan efter sommar, GE MIG! Det är dock bara en vecka kvar nu - en ganska spännande vecka också. Imorgon är jag på avdelningen som vanligt (I54) och slutar vid lunch för att få arbeta på arbetet vi ska redovisa som "tentamen". På torsdag ska jag troligtvis få vara med på HIV-mottagningen och på fredag ska jag vara på infektionsakuten. Måndag nästa vecka innebär avdelningstjänstgöring, tisdag är vi lediga för att förbereda oss det sista inför redovisningen, och på onsdag smäller det i form av supercase. Rätt chill examinationsmetod, speciellt då vi bara får 20 minuter på oss (vilket iofs innebär att man måste sålla som fan vad man ska ha med). Sen är det något schemalagt på fredagen men det har jag ingen koll på vad det är, våra handledare säger att det bör vara klämdag så vi kanske är lediga. Sen är det sommarlov i 3 härliga månader, fysatan vad efterlängtat!

Om en stund bär det av till gymmet för att piska ryggen, och då såklart mark vilket jag är lagom taggad på nu när sommarlovstankarna våldtar mig. Bara att gaska upp sig och köra på - just do it.




anna

Uppdatering i pluggandet, just nu - "Bacterial adherence in the pathogenesis of endocarditis. Interaction of bacterial dextran, platelets, and fibrin." (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC372662/)

Idag har jag lyssnat på min handledares mid-term seminar med rubriken "Clinical and pathophysiological aspects of sepsis". Det var väldigt intressant och fyfan vad hon är duktig! Efter det diskuterade jag och Alice hur vi ska lägga upp vårat arbete, och nu sitter jag hemma för att försöka skriva ned något på papper. Jag återkommer!


"The pathogenesis of tricuspid endocarditis is still unknown more than 60 years after the first series."

endokardit

Första veckan på infektion avklarad och det har varit en bra vecka. Nu är jag dock trött som ett djur, ska bli så otroligt skönt att få sova imorgon!
Jag och Alice har valt vad vi ska redovisa om på supercaset - Högersidig bakteriell endokardit. Ska läsa på om det imorgon tänkte jag och göra grund/grovjobbet, så det inte blir så mycket sen.
Skriver inte så mkt just nu då jag har förfärligt mycket att göra i skolan, och är helt jävla slut när jag kommer hem (och ha då i åtanke att jag då även ska orka gymma!) Det blir mer om 1,5 vecka!

Godnatt!

ok

Passet gick över förväntan! 180kg kändes VÄLDIGT stabilt i marken för första gången på ett par veckor (har ju berättat att tekniken inte riktigt suttit där den ska), men 200kg lämnade lite att önska vad gäller tekniken, dock är det ett stort steg på vägen känns det som. Blev ett halvt ryggpass och ett halvt benpass, så avslutade med benpress och fysatan vad död jag är. Kommer se ut som jag har fått en coloskopi alternativt tappat tvålen i en fängelsedusch imorgon..


Tycho's Supernova Remnant

Tycho! Tycho! burning bright
In the darkness of the night,
What exploding white dwarf star
Did frame thy remnant from afar,

In the distant deep dark skies
Under gaze of human eyes?
Seen by mortals and their ma
Named for one called Tycho Brahe.


(Jag äger inga rättigheter till bilden)

tagga

trött som fan efter dagen på infektion. dessutom måste en av mina gym-bröder vara hemma 7, så ska åka kvart i 5. ska köra mark och benpress, hur fan ska detta gå? finns bara ett botemedel som både höjer mitt testo och reducerar tröttheten lite, nämligen denna kombination:





over and out..

mother lover


infektion

Första dagen på denna periods praktik avklarad! Hade bara halvdag på avdelningen så hann i princip bara ronda, men fick skriva en CVK-remiss och ringa neurokonsulten (som inte svarade, så ringde neuro-bakjouren istället, som lät hyffsat stressad :d). Vi ville ha en bedömning av hur man skulle gå vidare efter ett CT-hjärna-utlåtande, men det var tydligen inget mer vi behövde göra så vi kunde skicka hem patienten.
Efter lunch var det 2 föreläsningar, men dom lät så jäkla tråkiga så hoppade dom (kanske ffa då en av föreläsarnas namn var Aldorna Dlugosz, vilket gav mig vibbarna att det skulle vara en utländsk disputerare - och min erfarenhet av sånna föreläsningar är att dom är ganska kassa).

Nu kommer jag att spendera ungefär 2 veckor på infektion och det känns bra. Väldigt nervöst då vi i princip bara haft 2 dagar infektions-föreläsningar så det känns inte som man kan sådär jättemycket, men det var därför jag valde infektion. Det är bra med utmaningar, dessutom tror jag att man kommer lära sig otroligt mycket. Här är infektionshuset:


temp

En sak jag älskar med våren/sommaren är att man på kvällen kan ha vidöppet fönster när man ligger i sängen och läser och den _perfekta_ temperaturen som då blir i rummet!



Nu beger jag mig ut för en härlig kvällspromenad! Vad gör du? :)

fyeah

Vinst för Sverige, fyeah!


Innan läggdags vill jag rekommendera denna, rätt intressant! :)


beemer

Idag damp min inflammationsbok ned i brevlådan. Den var slut på harry's böcker på både campus solna och huddinge, så fick beställa den från adlibris. Inflammation av Johan Mölne och Agnes Wold, 522 bagis. Rätt överkomligt ändå, sen är det jäkligt skönt att ha en svensk bok. De amerikanska tenderar att bli ungefär 600 sidor för långa och med alldeles för mycket off topic för att det ska vara värt att läsa inför en tenta. Sen att det är MYCKET roligare, bättre och intressantare att läsa dom när man har tid och enbart för sitt eget vetande är en annan sak. Jag har även hört att denna bok ska vara väldigt bra! Funderar på att ta med den och min akutmedicinbok till USA så jag har lite läsning, utifall jag nu inte läser ut den under kursens gång.
Appropå USA så har Thomas (som jag ska resa med) fixat en kul nedräknare - http://www.timeanddate.com/counters/customcounter.html?msg=tid+kvar+tills+staterna+ligger+f%F6r+v%E5ra+f%F6tter&day=16&month=06&year=2011&hour=07&min=00&sec=00&p0=239. Nu är det tydligen 3 miljoner 67 tusen sekunder kvar, eller ungefär 35 och en halv dag.

Idag har jag varit ledig, vilket jag även är på fredag. Det har varit jäkligt skönt, men det blir rätt segt att sitta inne och plugga/sitta vid datorn/kolla tv när det är så jäkla varmt. Tur att Sverige spelar nu ikväll så att det har hunnit bli lite svalare. Tjeckien - USA som nästan precis slutade var en riktig kanonmatch, fysana vad tjeckerna är bra! men som sagt, lite för varmt att sitta stilla och glo..

Imorgon har jag en rätt skön dag, börjar kl 10 med en föreläsning på 45 minuter. Därefter har vi en minitenta med självrättning och utan insamling, bara för ens egen skull alltså. Sedan har vi gemensam lunch under självrättningen och därefter slutar vi. På kvällen är det bröst och då ska jag börja med en bröstpressmaskin för omväxlings skull (intresseklubben?). Brukar börja med bänkpress som är en av de tre stora, och som bör vara ett självklart val på bröstpassen då det ger helkroppsträning (axlar, triceps, bröst, mage, rygg), men nu tänkte jag att jag skulle variera lite. Får se hur det går, men skönt att inte ha någon speciell prestationsångest inför det iaf!


"The better you get, the less you run around showing off as a muscle guy. You know, you wear regular shirts-not always trying to show off what you have. You talk less about it. It's like you have a little BMW-you want to race the hell out of this car, because you know it's just going 110. But if you see guys driving a ferrari or a lamborghini, they slide around at 60 on the freeway because they know if they press on that accelerator they are going to go 170. These things are the same in every field"

film

Nytränad och nyduschad! Passet gick bra - tungt och ordentligt som det ska vara. Bananen och proteinshaken har precis åkt ner för att lagra på glykogendepåerna i muskulaturen och för att tillgodose proteinsyntesen för uppbyggnad. Tänkte slänga på en film och lägga mig i sängen! Godnatt.

Innan jag går och lägger mig vill jag bara meddela att jag tror att min muskulatur i ryggen har slagit tjugoelva knutar runt sig själva. Skulle behöva en redig jäkla ryggmassage!



strax

Taggar inför gym! Köttfärssås och skruvpasta


dag 25 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Jag har ett par favoritlåtar, bla

  • In the end - Linkin park
  • Youth of the nation - POD
  • Fear of the dark - Iron maiden
  • Fade to black - Metallica
  • Working class hero - John Lennon/Green day
  • ...

dock, eftersom rubriken lyder "din favoritlåt från den här tiden förra året", så väljer jag en låt som jag tror att jag upptäckte för ganska precis ett år sedan och som jag älskade då. Tycker fortfarande att den är förjäkla bra!
My own life - Sonic Syndicate



piggelin

Våran sista föreläsning blev inställd idag så vi slutade tidigt! Jag gick hem från sjukhuset och vad grymt väder vi har fått! Man märker verkligen hur dte är vår nu också, hur grönt som helst när man gick hem och mycket olika blomdofter (syrén? hägg? jag har ingen jävla aning!).
Tröttheten som infann sig igår efter att bara ha fått 2-3 timmars sömn är borta nu. Gick och la mig i periodpausen mellan andra och tredje perioden igår (typ halv 10) och gick upp 7, så fick rätt bra med sömn. Hade jag fortfarande varit trött så skulle det dock inte varit nån fara på taket - är ledig imorn.

Ikväll blir det gymmet. Ryggen ska spöas. Sen kanske det blir ett kvällsdopp direkt efter i brosjön? Det är sjukt najs att bada direkt efter att man gymmat - svalkeffekten är helt annorlunda från när man är varm av bara solen.

dag 24 – en låt från din barndom

Pappa har alltid gillat Ebba Grön och denna låt blev jag introducerad för rätt tidigt. Han "kände" Thåström när han var yngre och han har berättat en del roliga historier. Bland annat så brukade Jocke och grabbarna sitta å klunka öl och titta på när farsans lag spelade fotboll. Thåström ska även han har varit en klippa på fotboll!


trött

Hade så sjukt svårt att somna inatt - tror det hade att göra med att jag tog 3 skopor NO-xplode innan träningen igår. Koffeinet gjorde sitt helt enkelt. Det resulterade i att jag somnade kl 5 och skulle upp kl 7. Jag gick dock upp vid 8 istället och käkade frulle och la mig sen på sängen och pluggade istället för att dra mig in till skolan och somna framför en föreläsare. Det var iaf sista gången jag tog NO-xplode innan en skoldag.

Om 20 minuter är det Sverige - Kanada. Det lag som vinner får möta Ryssland i kvartsfinal. Känns som att det kan bli en läggmatch från båda parter? Hoppas inte det.

dag 23 – en låt som får dig att känna dig skyldig

Detta är en svår kategori. Jag tror nog Better man med Pearl Jam passar in här. Anledningen är helt enkelt att jag på något sätt känner ett ansvar/skyldighet att vara det bästa jaget när jag umgås med familj, vänner och framtida flickvän. Jag försöker alltid sträva efter att vara den bästa möjliga versionen av mig, oavsett situation.
Får dock kanske lite skuldkänslor då jag kanske till viss del känner att jag inte var det i slutet av min förra relation, men tror nog det mycket berodde på att vi växte ifrån varandra. Här kommer den!


β-endorfiner

Jag blir så jäkla tillfredställd av att styrketräna. Jag mår allmänt mycket, mycket bättre, jag känner mig nöjdare med mig själv, jag får bättre självkänsla. Jag blir mycket gladare och piggare. Jag blir lugn. Jag känner mig helt enkelt lycklig efter ett riktigt bra pass, känns som det inte finns några problem i världen.
Detta är en känsla som jag ofta eftersträvar. Det är absolut inte enbart därför jag gymmar, men det är helt klart en stor bonus med allt slit man lägger ner på gymmet - för det är ingen barnlek. Det gör ont att träna hårt och tungt. Det sliter på kroppen. Mjölksyra, isande smärta i hela kroppen, en dunkande, pulserande smärta i överallt och näsblodskänsla är känslor som jag får varje pass, och jag tycks aldrig bli van eller bli fri från dom. Så det är skönt att kroppen kompenserar genom att bli större, starkare, snabbare, bättre och uthålligare. Och att den frisätter β-endorfiner, som fungerar som ett slags kroppseget morfin.
Att jag inte blir van eller fri från smärtan är sant. Dock har jag lärt mig att uppskatta den. Det är min smärta. Jag vet att den inte är farlig om man tolkar den rätt, och jag vet att den i slutändan för något gott med sig om man lider igenom den.
Någon sa en gång att "pain is only weakness leaving the body", men jag tror att det är djupare än så. Jag tror att kroppen är så bekväm av sig att den gör allt för att man inte ska slösa mer energi än nödvändigt. Chockar man kroppen och struntar i dess barriärer så blir man farligare än någonsin!
Som jag nämnde tidigare så gäller det dock att tolka smärtan rätt. Självklart är inte all smärta av godo - lyssna på kroppen och känn efter vad som är en signal på lathet från kroppens sida, och vad som är en signal på att något är fel. Henry Rollins beskrev detta på ett väldigt tilltalande sätt:

I learned that nothing good comes without work and a certain amount of pain. When I finish a set that leaves me shaking, I know more about myself. When something gets bad, I know it can't be as bad as that workout. I used to fight the pain, but recently this became clear to me: pain is not my enemy; it is my call to greatness. But when dealing with the Iron, one must be careful to interpret the pain correctly. Most injuries involving the Iron come from ego. I once spent a few weeks lifting weight that my body wasn't ready for and spent a few months not picking up anything heavier than a fork. Try to lift what you're not prepared to and the Iron will teach you a little lesson in restraint and self-control.

Så - träna hårt, träna tungt, träna rätt. Lyssna på kroppen och lev med den. Tillslut lär du känna den så bra att du vet när den varnar dig för skador och när den bara vill vila.


"Train your muscle, not your ego"

dag 22 – en låt du kan spela på instrument

Jag är skitkass på instrument. Men vem kan inte spela lite av "Smoke on the water" ? 0-3-5-0-3-6-5-0-3-5-3-0 :)



fast five

Jäklar vad fast and furious 5 var bra! Bra nivå med action, bra med bilar och en bra story med ett riktigt bra slut. Det var mycket testosteron som pumpade i den filmen helt enkelt - och jäklar vad taggad man blir på att gymma när man ser en film med både Vin Diesel och Dwayne Johnson.
När jag kom hem hade farsan grillat, och det är alltid lika jäkla gott. Älskar våren/sommaren! Så det blev nagg till andra perioden mellan Finland - Slovakien i hockeyvm, vilken Finland totalägde. Nu är det fast and furious 1 på tv, den började för 10 minuter sedan och här sitter jag nu i första pausen.

Imorgon blir det armar på gymmet, känner på mig att det kommer bli ett bra pass. Efter att ha sett Dwaynes armar har man fått en hel massa motivation.


"Winners find a way, losers find an excuse"

dag 21 – en låt som får dig att skratta

Glömde posta en låt igår, så här kommer den. Detta är så internt mellan mig och mina syrror så det går inte ens att förklara :)


seger

Precis hemkommen från korpen med en seger i bagaget och ont som satan i högerfoten. Jag åkte på en jäkla stämpling när jag höll på finta upp 3 pers på läktaren, kändes inte som dom hade någon vidare kontroll på sina fötter där. Vi vann dock en ganska bekväm seger med 6-3, lite onödigt många mål från deras sida då vi släppte in dom i matchen i andra.

Ikväll är det fast and furious 5 och jag är sjukt taggad på att se den - har bara hört gott om den :)


"Accumulating injuries is the price we pay for the thrill of not having sat around on our asses"

prästens citat!

Nu har jag varit ute och spatserat. Blev ungefär en timmas rask promenad under en stjärnklar himmel. Jävligt onödigt inlägg det här, men jag postar det ändå. Godnatt.


"if it moves its a rep"

dag 20 – en låt du vill ha på din begravning

Svår fråga! Jag tror nog att jag skulle vilja ha den här; (alternativt Catch the moon då den betyder mycket för mig)





( )



Fast five

Hemma och njuter av beta-endorfinernas sköna effekter efter ett helt ok gympass. Bänkpressen på 142,5kg börjar kännas stabil nu, blir nog kanske till att börja testa att köra på 145kg mer frekvent. Har ju tagit det 2 ggr, men att köra det på rutin blir en pers. Ska nog gå.
Imorgon är jag ledig vilket är mycket uppskattat och skönt. Blir till att städa lite och plugga, sen på kvällen är det tennisträning samt Sverige - Frankrike i hockeyvm.
På lördag är det korpenmatch. Verkar dock bli jävligt dålig uppslutning, alla är skadade eller bortresta. Får hoppas vi kan låna in lite material så att vi får ihop ett lag, har nämligen en känsla av att vi borde köra över dom vi ska möta. Senare på kvällen blir det bio med grabbarna, Fast and furious 5! Vin Diesel är lite av en förebild både vad gäller personlighet och kroppsbyggnad.




"Stop thinking about it and lift it"

Aurora

Detta är så jäkla vackert..



crib

live from my crib! nu är det dags att sova, kommer vara som en däckad mockasin på morfin och oxycontin imorgon känns det som ..



(tavlan är ej sne, det är bilden som är det.. fick så konstig vinkel)

retro

Kom precis hem från ett ryggpass! 200 åkte upp lätt i marken, men känns inte som jag hittat timingen eller fått tillbaka den där perfekta tekniken än. Det är något som jag ändrat på, för det känns ovant på något sätt att marka - svårt att förklara. Förut tänkte jag inte ens på hur jag körde, det blev perfekt ändå och ryggen var rak etc. Nu fokuserar jag så jävla mkt på att försöka hålla ryggen rak redan innan jag börjar köra, samt kör mycket långsammare, och utifrån det är det svårt att hitta tillbaka. Drog nån teknik-mark efter dom tunga seten för att förhoppningsvis komma tillbaka. De tunga vikterna i sig är inte speciellt svåra att få upp, men utförandet och stabiliteten känns avsevärt mycket sämre än förut. Nu svamlar jag som fan, men jag hoppas ni/jag förstår vad jag menar..

Ska passa på att titta klart på den sista perioden mellan Sverige-USA nu när den drar igång. 4-1 leder vi tydligen med - det går bra nu när Fasth står! Sedan är det systerhämtning som står på schemat, hon har innebandyträning till kvart över 10 sen sargplock och eftersnack till halv 11. Efter det är det bingen för att imorgon ha veckans sista föreläsningar - är ledig på fredag. Smaskens!

Idag hade vi HIV-föreläsningen i princip hela dagen. Mycket var repetition kändes det som, men det är skönt att få en uppfriskning. En intressant grej som togs upp var dock den ledande teorin om varför smittan sprids så mycket mer i Afrika. Den innebär i princip att i Afrika är det vanligt med 5-6 aktiva sexuella partners samtidigt, och direkt efter man blivit smittad replikerar retroviruset som mest och koncentrationen viruspartiklar är då som högst någon vecka efter kontakt. Har man då 5-6 partners samtidigt, så har ju de hög sannolikhet att smittas, som sen kanske i sin tur smittar sina 5-6 ytterligare partners, som var och en har 5-6...ja ni förstår, nätverket blir snabbt stort. I SVerige och västvärlden är det ju mycket vanligare att man har 1 partner "i taget" så att säga, så blir någon smittad så hinner viruset mest sannolikt lägga sig lite på lur innan man haffar nästa partner, och då är smittochansen avsevärt lägre.

dag 19 – en låt du vill ha på ditt bröllop

Jag kommer nog inte vara så kräsen när det gäller musiken på mitt bröllop. Jag har många låtar som jag kan tänka mig, men samtidigt så bryr jag mig inte så mycket om de blir dom eller inte. En låt som däremot vore stort att ha på sitt bröllop och som jag har hållit varmt om hjärtat ett längre tag nu är följande;



dag 18 – en låt du lyssnar på när du är ledsen

När jag är ledsen brukar jag, som när jag är arg, lyssna på lite tyngre musik. Tycker man får lite adrenalinpåslag av det och går från att vara ledsen till arg/anklagande, och det är en mycket skönare känsla! Känns som man blir taggad av det, och då kan man släppa lös det på gymmet. Problem solved! The circle of Tommy kallar jag det.

Här bjuder jag på blood brothers med papa roach!


fasth

Efter fiaskot mot Norge så lyckades Sverige vinna igår mot Österrike. Det satt dock rätt hårt inne, tycker att Österrike dominerade första perioden - riktigt skönt och rutinerat av Mårts att ställa Viktor Fasth i denna matchen då den förra läckte som ett jävla såll mot Norge. Fasth fullständigt spikade igen målet och ledde Sverige till segern, viktigt! Hoppas att han får stå mot USA imorgon också.

Ikväll är det det sista el clasico före sommaren. Det är semifinal nr 2 som spelas på Barcelonas hemmaplan Camp Nou. Barcelona har 2-0 i bagaget och därmed ett riktigt bra utgångsläge för att nå finalen, där troligtvis Manchester United väntar. Kommer bli en sån sjuk drömfinal så det finns inte. Då får Barcelona äntligen visa att man inte bara leker med topplagen i premier league, utan även med _topplaget_! Sändningen börjar 20.00 ikväll och avspark är 20.45 - bänka er, det ska iaf jag göra.


Score sheetet från frisbee-golfen i söndags;




"Sover jag mindre än 8-9h så går jag ner från naturvetare till estet, ungefär"

dag 17 – en låt du lyssnar på när du är lycklig

Denna låt är jäkligt nice att lyssna på när man är lycklig!



tröck

Dagen har spenderats på Visättra med frisbeegolf (igen) tillsammans med 4 goda vänner. Vi körde alla 18 hål denna gången, och undertecknad vann! :) Det var jäkligt kul, nice med en promenad, bra umgänge och kul 'sport' i ett.

Kvällen bjöd sedan på ett armpass, som jag trodde skulle gå ganska kasst iochmed 3 timmars frisbeegolf och därav dålig uppladdning. Det visade sig dock att det var en helt ok uppladdning ändå, drog personbästa i pushdowns (full mag + 47kg, en 4a och sen en 3a) samt i stångcurl (en 4a på 70kg). Tog även en armbild;



Bra tryck i bitarna! Känns dock som jag behöver skala bort lite kilon, men det är under progression.

På tisdag börjar nya kursen - Inflammation inom klinisk medicin. Det är en sk SVK (studentvald kurs) som jag valde att läsa nu sista månaden på terminen. Det ska bli jäkligt intressant. Sen var det lite av ett taktiskt val då jag tror inflammation återkommer var man än jobbar - akuten, vårdcentralen, ortopeden eller kirurgen. Jag är även ganska dålig på olika antibiotikan, så jag hoppas att jag får infektion som praktikplats så jag får en bättre chans att lära mig det.


"Not working legs because you run is like not having sex with a women because you watch porn."

dag 16 – en låt du lyssnar på när du är arg

När jag är arg lyssnar jag oftast på nån låt med lite drag i eller nån som gör mig glad. I dessa två kategorier finns det många låtar, så jag tänkte posta en låt som gör mig glad och en som är tung/hård.

En tung:




En som gör mig glad:



RSS 2.0