dag 15 – en låt från din favoritplatta

Min favoritplatta är helt klart Hybrid Theory från Linkin Park. Tror att den alltid kommer vara det. Här är With You därifrån;



..och för dom som undrar (kanske t.o.m jag om ett par år när jag läser detta?) så la jag inte upp någon låt igår för att jag verkligen inte kan komma på någon som jag har älskat men nu hatar. Jag lyssnar fan bara på bra musik. Återkommer utifall jag kommer på någon...

valborg

Idag var det seriepremiär. Jag hade fått för mig att vi skulle samlas 11.30 men tydligen så var det kl 11, så att gå upp 10.30 var inte någon höjdare tidsmässigt då. Det var ett lag med nåt tyskt namn som stod för motståndet och matchen slutade 3-2 till deras favör. Vi hade en del skador + att det var premiär, men fy den som skyller ifrån sig. Dom var bra.
Jag gjorde vårat första mål, sen gjorde jag assist till vårat andra.

Ikväll är det valborg OCH Sverige har sin premiärmatch i hockey-vm.. Hatar att dom tar det sånna här dagar, den var likadant på nyår när Sverige spelade juniorvm.



porr

bjussar på lite naket innan sänggående




"Hope is the last thing a person does before they are defeated."

dag 13 – en låt som beskriver dig

Jag har två låtar som jag tycker passar in på mig själv. Den första är Pieces med Sum 41. Jag har alltid prioriterat skolan och träningen väldigt högt genom mitt liv. När jag var yngre tränade jag fotboll 3 dagar i veckan + 1 match, tennis 4 dagar i veckan och innebandy 2 dagar + 1 match. Detta samtidigt som jag alltid gjorde mina läxor, pluggade inför prov och alltid gjorde mitt bästa under lektioner. Senare i mitt liv slutade jag på innebandy, och senare även på fotboll, samt trappade ner med tennisen till 1 dag i veckan. Det var ungefär samtidigt som jag började på gymnasiet. Här blev kraven på plugget lite hårdare och jag ville så jävla gärna ha 20.0 så jag la ner en väldigt stor del av min själ i allt vad studier hette. Samtidigt började jag styrketräna, första året bara 1 dag i veckan, men det utvecklades och blev tillslut 5 dagar i veckan. Jag började även spela korpfotboll med stora delar av gamla fotbollslaget, vilket även det tog upp en del tid. Sålunda gick jag från plugg + innebandy/tennis/fotboll till ännu mera plugg + gym/fotboll.
Jag har alltid haft jävligt stora krav på mig själv, både vad gäller träning/idrott och skola. Detta har gjort att jag alltid har lagt ned mycket tid på det jag gör för att bli bättre och utvecklas, och för att själv inte bli besviken (är i princip aldrig nöjd, men sålänge man inte är besviken så är det bra). Ett VG (tror jag fick nåt sånt på nåt prov i gymnasiet) fanns egentligen inte på kartan, och jag blev sjukt besviken när jag fick det. En förlorad match, en dålig prestation eller ett dåligt utfört set på gymmet gjorde/gör också att jag deppar ihop som fan. Detta kräver en hel del energi, både för göra så att man inte blir besviken på sig själv, men även när man väl blir besviken så äter det upp energi.
Detta har gjort att jag har fått åsidosätta andra viktiga delar i livet. Och som alltid undrar man om det har varit värt det alla gånger. Kan nog inte påstå att jag ångrar så mycket i mitt liv, men tror det hade sätt väldigt annorlunda ut om mina prioriteringar hade varit annorlunda, for better or worse.
Hur som, här kommer låten. I tried to be perfect, but nothing was worth it.




Låt nummer två är Crawling av Linkin Park. Jag har egentligen inte så mycket att orda om det förutom att jag, troligtvis pga de högra kraven och min egna stora press på mig själv, har haft ganska dålig självkänsla under stora delar av mitt senare liv. Trots att låten egentligen handlar om knark (enligt många) så tror jag att linkin parks låtar har flera meningar och att man kan tolka dom precis som man vill (klyschigt). Speciellt från deras platta Hybrid Theory så tror jag att många relaterar låtarna till delar av sina liv där olika saker har hänt, och att tolkningarna då kan se väldigt olika ut. Lyssna och bedöm själva. Här kommer den;


Singularity

Kvällspromenader är verkligen skiten (läs: the shit). Det är så jäkla underbart att kunna gå ut på kvällen på våren/sommaren/hösten i bara tshirt eller om nöden kräver en tjocktröja. Går man ut runt 22-23 så får man även den perfekta temperaturen (iaf för en varmblodig person som jag) och det perfekta himlaspelet i form av alla stjärnor och månen. It's hauntingly beautiful och som jag säkert sagt förut så älskar jag att grubbla (ponder är ett så mycket bättre ord) över vad som händer kring andra stjärnor, på planeterna där. Kommer vi någonsin få veta? Fan vad jag hoppas det men inte tror det.
Har Ray Kurzweil rätt med sitt "The Singularity is near" så kanske vi kommer få veta iaf. Tankade precis hans dokumentär "Transcendent Man", den låter verkligen lovande!




Känns passande att lägga till ett Ray Kurzweil-citat;


"By the 2030s, the nonbiological portion of our intelligence will predominate."

dag 12 – en låt som ingen tror att du skulle älska

Barcelona vann den första semin mot RM, fyfan vad nice! Messi är helt jäkla otrolig när han sätter fart, och det andra målet var helt sinnes - riktigt fotbollsgodis. med denna seger i bagaget ska jag nu sussa mig till sömns (?!).

Men först!


zz

Första skoldagen efter lovet avklarat. Jag gick och la mig vid 23 och somnade kl 4. Klockan ringde 7. Jag var som en jävla zombie när jag vaknade, känns som jag aldrig varit så trött i hela mitt liv.
Skönt att vi bara hade ett seminarium idag, hade inte orkat mer. Efter skolan bar det såklart iväg för att köpa säng till ena syrran, BARA för att jag var så trött. Ska sova som en gravid kvinna inatt!


"I'm never satisfied. It's a curse."

rück

Idag blev det ett ryggpass för att fira min sista lediga dag innan sommarlovet. Det gick hyffsat, även om tekniken i mark inte riktigt har återställts. Var dock rätt stark i resten av övningarna, och jag skakade när jag skulle hälla upp mjölk nu efteråt - mûms.
I övrigt har jag idag gjort färdigt det integrerande RBG-seminariet till imorgon. Det var inte så svårt, men kändes välbehövligt att fräscha upp kunskaperna och framförallt minnet lite nu efter nästan 2 veckors ledighet.. dags att börja plugga igen!!

Nu är det dock läggdags och jag avslutar kvällen med en halv skopa EAA och 3/4 skopa whey;



I övrigt vill jag bara säga till alla er som gymmar, och mig själv, att bli fan aldrig nöjd med er styrka eller ert utseende. Den dagen man blir det har man förlorat kriget mot sig själv och då går det utför. Lev på självhatet!


"Always Be Proud, Never Be Satisfied"


dag 11 – en låt av ditt favoritband

Eftersom Linkin Park är mitt favoritband så blir det en låt från dessa herrar. Känns ganska självklart att jag hämtar min låt från deras allra bästa skiva - Hybrid Theory. Här har ni tolfte låten på den skivan; "Pushing me away"


indien

Idag vaknade jag av att morsan sa att min morbror (som bor i Indien med sin familj) kommer förbi på besök då han är i Sverige i jobbärende. Tog mig upp, duschade, åt lite och drog sedan iväg till Visättra och lirade ett par hål frisbee-golf (första gången nånsin, men kul var det) med 3 polare.
Efter det åkte jag och familjen upp till min moster för att där träffa min morbror. Det blev middag och en jäkligt efterlängtad återträff (var ett par månader sist jag såg honom!). Gillar honom som fan och önskar att han inte bodde så jäkla långt bort. (Det började med Brasilien för 10ish år sen, sen Spanien och nu Indien. Unnar honom alla framgångar han har fått, för tillfället ligger han strax under VD-position på Ericsson. Väldigt imponerande!)

Här är föressten bilden på viktmagasinet i triceps-pushdowns.




"Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration"

dag 10 – en låt som får dig att somna

Den här låten får mig iaf väldigt avkopplad. Älskar ljudet av regn i början (älskar ljudet av regn öht) och sedan att det är pianomusik. Svårslaget!

Robert Miles - Children (Dream Version)




.

Gårdagen var najs! Träffa mycket folk som man sällan träffar numera vilket jag saknar som fan. Det är ett helt annat tugg med de gamla högstadiegrabbarna än med de i min nuvarande klass. Jag är ju uppvuxen med det här sättet så det känns som man kan slappna av lite mer och inte tänka så mycket på vad man säger och hur man uttrycker sig.
Sen hade Sandra och Josefine komponerat en jävligt syndig dans till mig, som jag fick bakom stängda dörran. Dom är jävligt fina dom där två, vet precis vad jag behöver!





“The fundamentalists are funny enough, and the funniest thing about them is their name. For, whatever else the fundamentalist is, he is not fundamental. He is content with the bare letter of Scripture—the translation of a translation, coming down to him by the tradition of a tradition—without venturing to ask for its original authority.”



korpen

Spelade vår första korpenmatch för säsongen idag. Vi gick in med den vanliga inställningen att vinst är det enda rätta. Testade även ett nytt spelsystem i form av 4-2-3-1 (4-5-1) med tanken att använda innermittfältarna som spelfördelare och ofta söka kanterna där vi är ganska starka. Tycker det var ett rätt roligt spelsystem (spec då vi lirat 5-3-2 förut och har försökt bygga vårat lag från backarna (därav 5 backar)) och jag tror att det passar oss bättre. Vi vann med 10-0 och jag gjorde 1 mål (tunnlade målvakten) samt 3 assist (2 till Tony och en till Niklas). Bra start på säsongen med andra ord.

Armpasset imorse gick faktiskt över förväntan. Var så sjukt jävla trött när jag gick upp, men efter müsli, PP och PWO (och lite lätt illamående) så var jag förhållandevis pigg och orkade köra ett rätt tungt pass med bra tempo. Pumpen i armarna var helt jäkla sinnessjuk - bra egoboost.
Tog en bild på viktmagasinet i en tricepsövning (pushdowns) på ett av de tunga seten (fullt magasin + 2 st 20kgs-kakor + en 6kgs-hantel -> 46kg extra kilo på fullmagget). Drog en 4a och sen 2st 3or men tror jag hade någon reps till i mig (spec i set 2 och 3).

(bild kommer senare, hinner ej nu..)

Nu laddar jag inför inflyttningsfest hos holmar. Ska hitta nåt skönt att ha på mig, duscha, äta nåt sen bär det in mot söder. Kanske ses i dimman? (fyfan vad jag hatar det uttrycket...)



"Existing is a fact.
Living is an art."

dag 09 – en låt du kan dansa till

Im definitely not much of a dancer, så jag hänvisar mitt låtval till lågstadiet när tryckare fortfarande var inne. Och vilken låt är bättre att dansa tryckare till än denna? /takes a walk down memory lane




Sen att den fortfarande är riktigt bra är en bonus!


"Beliefs are what divide people. Doubt unites them."

.....

Dricker min PWO nu, kl 09.20. Gymmet har tydligen fått för sig att det är någon speciell dag idag (jag vet, vad i helvete liksom?) så dom stänger 17.00. Detta betyder att jag bara hinner gymma om jag gör det innan fotbollsmatchen, som börjar kl 13. Det hela resulterar i en jävligt trött Tommy vars klocka ringde 07.55...

Ska iaf försöka mörda armarna så mycket jag kan.


"Faith does not give you the answers, it just stops you asking the questions."

transpl.

Låg och läste lite och snubblade över denna korta artikel. Intressant!


dag 08 – en låt som du kan hela texten till

När denna låt spelas sjunger jag iaf alltid med på något mekaniskt sätt. Gillar den som fan, texten är väldigt talande och stark.


glad påsk!

Tja! Dagen har spenderats ute på landet med en del av släkten. Det var jäkligt trevligt, med mycket god mat och fint sällskap. Även en av mina kusiners nya kille var där - amerikanare, samt en annan kusins frus mamma och bror.

Nu har jag precis kommit hem och sitter med min vanliga kvällskesella och glor lite på Superman returns. Såg att Sverige hade åkt på däng av Finland och att Fasth hade gjort en jättetabbe - tråkigt. Kul att han får chansen i landslaget iaf då han gjorde en helt jäkla otrolig elitseriesäsong i AIK.

Imorgon är det inflyttningsfest hos min allra bästa barndomsvän som jag har bott granne med i princip hela livet. Han har flyttat till sjukhusbacken på söder, precis bredvid SÖS, till en skitfin lägenhet med två balkonger. Iochmed läget (höjden) som lägenheten (och SÖS för den delen) ligger på så blir utsikten från balkongerna grym.


"When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place."

dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

Def Leppard's Animal får mig att tänka på ett "tillfälle" (snarare en period) då jag var yngre (gick på högstadiet) och var väldigt kär i en mycket speciell tjej. Under den perioden lyssnade jag väldigt ofta på denna låt, så den får bli mitt bidrag idag.



freitag

Nu mina vänner är flygbiljetterna till och från USA samt hyrbil i USA kirrade. Jag drog hem till Thomas runt 2-tiden och kom därifrån vid 5, massa pengar fattigare men ett väldigt stort steg mot USA rikare. Fysatan vad jag är taggad!
Torsdag den 16 juni drar vi från Arlanda till London, och sedan vidare till Los Angeles. Efter att ha spenderat 5-6-7 dagar här drar vi vidare på highway 1 upp till San Francisco, där vi är ett par dagar. Sedan bilar vi ner till Las Vegas, där vi planerar en dagsutflykt till Grand Canyon, lite lyxhotellsboende och lite gamblande. Efter detta drar vi ner till San Diego för ytterliggare ett par dagar och sedan upp till LA och LAX igen varifrån vi sedan flyger hem.

14 juni - Linkin Park i globen. 16 juni - USA. Smutt!


"A tiger and a bear were surrounded by snarling wolves. While the common enemy was close, the two animals would fight side by side, but what would happen if the wolves departed?
"

Nattmacka!



Godnatt!

Dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe

Precis hemkommen efter en kvällspromenad och ett bröstpass! Bröstpasset gick sådär, stark i vissa övningar och rätt lam i andra. Funderar på att byta så det blir bröst på söndagar och armar på torsdagar istället - körde så för ett bra tag sen men kan vara värt att testa och chocka kroppen lite så den inte faller in och tar passen på rutin bara.

Syrran har grillkväll så hon ville att jag skulle hålla lite låg profil, så sitter på rummet och avnjuter en kesella samtidigt som jag slöglor lite på 6an - how i met your mother, spin city etc..

Denna låt får bli min kandidat till en låt som påminner mig om ett ställe. Den påminner om när jag å fyra polare var i Spanien förra sommaren, och bara hade med oss en skiva som vi spelade i bilen - Limp Bizkit. Det blev således ett väldigt våldtagande av bland annat denna låten, som faktiskt är helt okej trots att den blev väldigt sönderspelad.


jävla skit

barcelona torskade.. jag tar min proteinshake och går besviket och lägger mig


Dag 05 - en låt som påminner dig om någon

Har varit och tränat rygg - dock utan att köra marklyft. Det fick bli ett pass med focus på dragövningar istället. Nu sitter jag och glor på spanska cupfinalen mellan Barca och RM. känns som att det är lite högre tempo än i senaste matchen men långt ifrån tempot i 5-0 matchen. Forza Barcelona!



En låt som får mig att tänka på min bortgångne farfar är U2's Pride. Speciellt texten:

Free at last, they took your life, they could take your pride.

Farfar var och är en av mina närmsta vänner, och jag spenderade minst en vecka varje sommar på landet med farmor och farfar och flera helger per år när jag var yngre. Han är en av de snällaste människor jag känt och jag tror att jag har formats mycket av honom. Han har lärt mig sjukt mycket och han har alltid varit en viktig person i mitt liv. Denna låt är till dig farfar!




Dag 04 - en låt som gör dig ledsen



Det är något med den här låten som får mig att bli lite sentimental på olika sätt och framkallar en liten klump i halsen :)

Hammarby

Kollade precis klart på Hammarby -Landskrona som lirade på Söderstadion på söder. Var en ganska halvseg historia där Landskrona hade ledning med 0-1 sen efter typ tio minuter. I 88onde minuten reducerade dock Hammarby, och i 93de minuten tog de ledningen med 2-1. Och fyfan vilket jäkla drag det blev på publiken! Att va hammarbyare och befinna sig på söder måste ha varit magiskt i det ögonblicket. Söder lär koka ikväll!

The mountain

Titta och njut. Fysatan vad vackert..



dag 03 - en låt som gör dig glad

Kvällen har spenderats med ett okej armpass, hos Thomas för USA-planering och sedan Eclipse (+ kesella och mjölk) med syrrorna. Tänkte passa på innan jag går och lägger mig att lägga in den tredje låten då det finns risk för att jag glömmer det imorgon (idag?) annars;



Noots - Sum 41. Riktigt bra låt, och en låt som alltid får mig glad. Jag tänker på scenen i fantastic 4 där den här spelas när jag hör den - då de tävlar med snowboard och skidor nedför berget i pudersnö, det ser så jäkla härligt ut och man får en grym frihetskänsla - något som jag tycker låten förmedlar både i form av text och musik.


"to wish you were someone else is to waste the person you are"


Dag 02 - din hatlåt

Det är nog få artister/låtar som jag verkligen "hatar", men någon jag har väldigt svårt att lyssna på är Håkan Hellström då jag tycker han helt saknar sångförmåga. Hans texter kan vara hyffsade, men sången är fan förjävlig, rent utsagt. Så jag skulle kunna välja vilken som helst av hans låtar, men väljer följande;






avslaget

Hej!

Kom precis innanför dörren, har varit ute och rullat lite läder med grabbarna. Verkligen en perfekt dag för fotbollande - sol, perfekt värme och lite svaga vindar då och då. Vi lirade lite 2 mål själva innan det kom ner ett gäng med utbytesstudenter som ville möta oss. Vi vann såklart.

Igår var det el clasico och om man jämför med senaste el clasico så var detta en riktigt avslagen show. Några spelare bländade till lite då och då med individuella prestationer, men på det stora hela så tycker jag matchen var dålig. Att Real Madrid lyckades sätta Barcelona under hyffsad press med bara 10 spelare (efter Albiol's utvisning) säger en hel del om Barcas spel. Och då tycker jag inte ens att Madrid spelade speciellt bra fotboll.
Får hoppas att AIK kan bjuda på en show nu mot Elfsborg om någon halvtimma.

På återseende!


"I shut my eyes in order to see"

Dag 01 - din favoritlåt



Det här har nog varit min favoritlåt sedan första gången jag hörde den. Det var hemma hos en kompis som hette Martin, i deras gillestuga, under tidigt 2000-tal. Jag tror att han hade laddat ner en musikvideo med "In the end" från Napster, där någon hade lagt ihop lite final fantasy-klipp som blev själva videon. Kommer mycket väl ihåg hur jag gillade den också.

In the end är en låt som jag kan lyssna på vad jag än gör - tränar, vilar, pluggar, deppar eller taggar. Den säger så jävla mycket på flera olika plan och jag tror att man kan tolka den på flera olika sätt. Jag har min tolkning av texten, men jag lämnar det öppet för er att tolka den precis så som ni vill!


"I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter"

el clasico

Ikväll är det el clasico på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid. Dagen har även bjudit på SM-finaler i innebandy, först tjejer (där djurgården vann mot IKSU) och nu killar (där Varberg möter Storvreta). Sen är det även Man Utd - Man City kl 18.10! Vilken jävla underbar sportlördag :)

Tänkte försöka mig på att lägga in ett musikklipp per dag i bloggen, både för att jag senare (läs: mycket sneare) ska kunna se vad jag hade för smak men även för att det kanske är av intresse för någon där ute i cyberrymden? Nåja, tänkte iaf köra enligt följande schema:

dag 01 – din favoritlåt

dag 02 – din hatlåt

dag 03 – en låt som gör dig glad

dag 04 – en låt som gör dig ledsen

dag 05 – en låt som påminner dig om någon

dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe

dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

dag 08 – en låt som du kan hela texten till

dag 09 – en låt du kan dansa till

dag 10 – en låt som får dig att somna

dag 11 – en låt av ditt favoritband

dag 12 – en låt som ingen tror att du skulle älska

dag 13 – en låt som beskriver dig

dag 14 – en låt som du brukade älska men nu hatar

dag 15 – en låt från din favoritplatta

dag 16 – en låt du lyssnar på när du är arg

dag 17 – en låt du lyssnar på när du är lycklig

dag 18 – en låt du lyssnar på när du är ledsen

dag 19 – en låt du vill ha på ditt bröllop

dag 20 – en låt du vill ha på din begravning

dag 21 – en låt som får dig att skratta

dag 22 – en låt du kan spela på instrument

dag 23 – en låt som får dig att känna dig skyldig

dag 24 – en låt från din barndom

dag 25 – din favoritlåt från den här tiden förra året

 

(..som jag för övrigt har snott rakt av från en vän..)

 

 

"Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending."


old school

Kollade igenom en gammal hårddisk och hittade massa roliga bilder på mig från förr. Dessa är nog från 2005 skulle jag tro, något år innan jag började gymma. Kul att se att man försökte även då..






påsklov

fick tillbaka tentan idag och jag klarade den! nu; 2 veckors påsklov


"To explain the unknown by the known is a logical procedure; to explain the known by the unknown is a form of theological lunacy."

phear

Hände en kul sak igår när jag tränade efter tentan. Jag skulle gå emellan de 2 "rummen" som finns på det gymmet, genom en korridor. I korridoren stod typ 5 snubbar som blockerade vägen medan de förde någon form av konversation. När jag kom blev de helt tysta (liksom wtf?), flyttade på sig och sen när jag hade gått förbi hörde jag en av lirarna säga "shit". Höhö!


"Religion. It's given people hope in a world torn apart by religion."

hypotyreos

Nu är jag färdig med tentan. Äntligen.
Jag har inte varit så nervös för den, vilket har varit skönt. Dock fick jag en riktig kalldusch till start, första frågan var att man skulle skriva vad "LADA" stod för samt vad man tog för prover för att påvisa en sådan. Jag satt där i säkert 10 mins och försökte komma på vad tusan det kunde stå för, hade aldrig sett förkortningen förut. Sen helt plötsligt slog det mig att det säkert har med autoimmun diabetes då det fanns ett avvikande glukosvärde. Så Autoimmun diabetes fick bli mitt svar, trots att jag insåg att det måste vara något mer. Dock skrev jag antikropparna IA-2 och GAD som man kollar vid en sådan. Score! (Kollade sedan upp LADA och det stod för Latent Autoimmun Diabetes of Adults). Hänger det på den frågan ska jag fan ha rätt! (kändes dock tillräckligt bra för att inte hänga på en sån fråga).
Nästa kalldusch var då jag skulle behandla en atypisk och allmänpåverkande pneumoni - jag visste att det var cefotaxim och en aminoglyosid, men kom fan inte på vad den hette - så jag skrev bara aminoglykosid. Sekunden jag lämnade in tentan kom jag på att det såklart ska vara Gentamicin. Suck..

I övrigt kändes det hyffsat. Vi får tillbaka den på onsdag så håll tummarna!

Just nu sitter jag och håller på med ett sammanknytande seminarium och läser studier om lite olika sjukdomsmekanismer. Visste ni t.ex att Hypotyreos kan ge perifer neuropati? Det visste inte jag, men tydligen så sker det genom en neuroaxonal degeneration via dålig metabolisering av fosfolipider i myelinet samt en försämrad regenerering av myelinet (då hypotyreos är en sjukdom som i princip ställer in kroppen på låg metabol aktivitet).
Dessutom kan hypotyreos ge anemi, vilket jag visste innan och säkert är relativt känt. Dock visste jag inte hur - men det vet jag nu! Tyroideahormon stimulerar tydligen, direkt och indirekt, via erytropoetin, kolonier av erytrocyter (BFU-E- och CFU-E-stadierna i utvecklingen).
Tycker det är kul när man har tid för att gå djupare, läsa studier och verkligen förstå alla mekanismer!

Nu ska jag fortsätta med en kvinna som har post-förlossningskomplikationer.


"När du vilar så tränar dina konkurrenter"

tentamorgon

har säkert sagt detta förut, men det här klippet lugnar mig alltid innan en tenta och får mig att ha lite perspektiv på saker och ting!





nu kör vi!


"It is grindingly, creakingly, crashingly obvious that if Darwinism was really a theory of chance, it could not work."


el clasico x 4 ?

Jag fick nyss en uppenbarelse bland allt pluggande. På lördag är det el clasico (Barcelona - Real Madrid) kl 22.00. 4 dagar senare, den 20onde april, möts dom igen i den spanska cupfinalen. Det blir alltså 2 stycken el clasico inom loppet av 4 dagar! Och som om inte detta vore nog, så är det ju returmötena i champions league-kvartsfinalerna nu på tisdag och onsdag. Både Barcelona och Real Madrid vann sin första match rätt övertygande (RM med 4-0 mot Tottenham och Barca med 5-1 mot Shakhtar Donetsk). Går de båda vidare nu på tis/ons så tror jag att de får mötas i seminfinalen som är 26/27 april samt 3/4 maj. Det kan alltså bli 4 stycken el clasico på 2,5 vecka!!

Detta kan bli riktigt jävla bra!


"The best way to make your dreams come true is to wake up."

deathbox



Kopierar in lite skön läsning från bloggen aldrigvila.se. Visst överdriver han lite, men han har helt klart en poäng i det han skriver!

"Allt jävla gnäll om mat

Skulle vilja ta en liten stund och bara snacka om en sak som stör mig något otroligt på sista tiden. Jag stod och snackade med Mason på mitt gym. Mason är killen som står på händer, går ner i split, gör one arm pullup och fullständigt LEKER i gymmet. Lägger du han i bänkpressen så förnedrar han dig där också och ställer du honom i en bicepscurl så tar han sin egen kroppsvikt utan problem men nog om det.

Jag börjar bli less på folk som frågar så minimala och onödiga frågor som tex: ”Hur många skopor av BCAA ska jag ta på morgonen innan jag äter frukost om jag ska gå på en morgonpromenad 15minuter senare”. Jag ska förklara vad jag avskyr med den här frågan. Det finns för det första så otroligt många segment i den där frågan. 15minuter, hur många skopor, innan frukost, morgonpromenad.

Personen som frågar detta ligger förmodligen under mig i nivå och satsning och därför kan jag svara utifrån min egen erfarenhet och förmodligen vara till hjälp. Låt mig då svara väldigt enkelt:
Sluta BRY dig om sånna här SMÅsaker! Ni hakar upp er på sån onödig skit. Alla VET att man måste äta för att växa. Alla VET att man måste sova för att laga sin kropp och ladda om. Ni är inte dumma i huvudet. Ni förstår att om ni äter för lite och för dålig mat blir tjock/trött/skadade. Ni VET att om ni sover för lite så får ni ont i huvudet, somnar halvvägs genom arbetsdagen och är allmänt griniga mot allt och alla.

Vad majoriteten av er som är där nere i gymmet idag inte FATTAR dock är hur i HELVETE man TAR I!!!!!!!!!

Sätt er ner… Sätt dig ner sa jag! Sätt dig ner och samla dina tankar. Samla all energi du tänkt lägga på frågor om mat, sömn, tillskott, aminosyror, märke på protein, whey 80 eller 100. Kreatin före eller efter träning. Morgonpromenader eller intervaller. Bänkpress eller hantelpress. Biceps samma dag som triceps? Benträning innan löprunda.

Samla all den där energin du tänkt slösa på sån där dynga. Samla den länge och noggrant. Sen tar du den där energin. Kliver ner i gymmet. Sen sliter du som ett jävla DJUR. Du tar i så du ser stjärnor. Du springer tills din mun smakar järn och blod. Du springer tills du kan vrida ur din tröja av svett. Du gör armhävningar tills dina armar känns som de ska sprängas. Du kör bicepscurls tills dina handleder känns som de ska gå av. Du ger FAN inte upp och du kör FAN inte lätt. Du vilar FAN inte för länge och du gnäller FAN inte över ömmande händer, fötter eller leder.

Vi kan sitta här och dividera om småsaker. Saker som Jay Cutler och Ronnie Coleman behöver bry sig om för att bli den absolut största människan i världen. Vi kan lägga energi på sånt som just nu för dig inte spelar någon roll. Den kunskap du har om mat och den erfarenhet du har av sömn räcker för att du ska kunna förändra din kropp.

Gå inte där och tro att det finns genvägar. Varken jag, Ako eller någon annan som du anser har bättre och en fysik som du själv vill uppnå har något hemligt recept vi kan dela med oss av. Det enda vi kan göra är att visa dig hur vi sliter i gymmet. Hur vi tar i och hur vi aldrig nöjer oss.

Om det fanns ett tillskott jag skulle vilja sälja till dig så skulle det vara ett som heter ”Motivation + Inspiration” [Intages: 1 skopa innan/under/efter träning. Bör inte tas av individ som inte är redo att ge allt den närmsta timmen.]

Jag följer ingen plan. Jag väger inte min mat. Jag delar inte upp perfekt super super perfekt hur jag ska äta. Jag bestämmer mig för något som jag inte får fucka ur på. Jag ser till att få i mig det som jag vet att jag måste ha. Sen börjar jag experimentera. Jag testar hur mycket/lite som funkar. Jag känner efter hur länge/kort tid jag kan prestera. Jag kör och kör tills jag måste ändra något för att kunna fortsätta köra. Jag har inte kunskap eller energi nog för att bygga upp en hel värld av perfekt kost till mig själv utan att veta vad som fungerar för mig innan. Jag tar den energin jag skulle i mitt fall slösat på det och lägger den på träningen. Sen får Jonas, Kalle eller Jessica stå där och säga att ”Du måste A B och C också annars går det inte” medans jag går från klarhet till klarhet.

Huvudsaken är att få resultat och veta till 100% att man gör allt som står i ens makt. Sätt dig fan inte på din röv och vänta på att ett paket på posten ska förändra ditt liv och ge dig 20kg till i bänkpressen.

Det är du som är ditt främsta tillskott. Det är du som taggar till dig själv innan passet och det är du som bestämmer hur pass mycket du vill åt dina resultat. Det är inte för inte som det är ganska sällsynt med väldigt rippade kroppar och stora muskler. Anledningen är dock väldigt simpel. Det är fucking jävla HARD WORK att få det att funka och lyckas.

En sak är dock säker.

Our way of life. Our way of thinking. Our way of attacking the weights relentlessly every day…
That’s gonna give results.
That’s gonna build power and stamina.
We never cry… We howl.
We rather bleed than sweat.
We rather die than rest.

Aldrig vila.

/Mikael

PS. Klockan är 21.36 och jag tänkte sticka ut och köra min cardio för ikväll. Vad gör du?"

 

Helt klart värd läsning! Nu ska jag återgå till pluggandet, tenta på måndag.

 

"The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow."


SKHLM

Hej! Nu har jag avslutat min andra praktikvecka för denna perioden (5te totalt) och jag är nöjd, trots att det inte alltid fanns jättemycket att göra på gastro, samt att antalet inneliggande patienter inte direkt var stort. Nu laddar jag inför min tredje och sista vecka under detta praktikblock, vilken ska utspelad på Skärholmens vårdcentral! Jag har delade känslor inför detta, en del av mig är exalterad inför allt jag förhoppningsvis kommer lära mig då vårdcentraler brukar bjuda på väldigt mycket blandade fall samt att man eventuellt har lite specialkunskap om vissa sjukdomar efter avdelningspraktiken, men jag är även livrädd för sånt jag inte kommer kunna! Jag har recapat lite infektion, mag-tarm, ledsjukdomar och vaskuliter idag men tänkte även läsa på lite mer om lungsjukdomar innan. Min största oro är att jag inte är jätteduktig på dosering av läkemedel, dvs hur mkt man ska skriva ut och hur mkt patienten ska ta per dag. Detta kan iofs bero på att vi inte läst detta, utan mer gått in på behandlingsstrategier på ett "ytligt plan". Hoppas att jag blir handledd på ett bra sätt!

Imorgon är det AIK - DIF, första matchen för AIK och Djurgården under denna allsvenskan, och det börjar då som sagt med ett derby! Kan fan inte bli bättre :) Forza gnaget!


"Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one."

RSS 2.0