specialist!

En av de bästa handledare jag haft, som handledde mig under MAVA- och Akuten-placeringarna, postade precis en statusuppdatering om att han blivit klar med sin ST nu och är Specialistläkare. Vad avundsjuk jag blir, jag vill också...!


them arabs

Ensam träning idag som sagt, men det gick rätt bra ändå. Bänkpressen har dom våldtagit och bytt ut metallplattan där alla "nivåer" sitter som man kan lägga stången på, så att det bara finns två nivåer. Den högsta är dessutom riktigt jävla låg, och eftersom jag är rätt lång (187-188) så blir det att jag för börja pressa mitt i den fulla rörelsen, vilket gör att INNAN jag börjar köra måste jag pressa upp en halv rep. Riktigt irriterande och ovant. Kissade därför på den övningen idag. Har dock pratat med en snubbe som jobbar där, och han skulle ta upp det med sina chefer och se utifall man kan få 3 nivåer istället. Annars blir det bärsärkargång från min sida.
Körde olika varianter av maskinpressar istället. Fick kommentaren: "Jäklar vad mycket vikter och vad tungt du kör!" i en pressövning där jag drog av en 4a på 140kg. Egoboost! Körde även 3 set lätta 12or för triceps också, men skippade axelpressarna dels pga att jag körde shrugs igår och hade träningsvärk i trapsen idag, dels pga att jag kände att jag fick en del axlar i bröstpressarna ändå, och att jag körde rätt många set axlar på benpasset.

Efter gymmet åkte jag och tankade bilen. Morsan och farsan brukar inte säga nåt om det, trots att jag lånar bilen typ hela tiden, men eftersom jag bara tankat den 2 gånger på dessa 5 år jag har haft körkort kände jag att det var dags.. Fick pynta 728 bagis, och då var tanken inte ens tom när jag tankade. Jävla shejkar!





Nu ska jag dammsuga mitt rum och sedan ut och traska i regnet. Nöjer mig med typ 40-45 minuter idag då jag cyklade 75 minuter efter passet (tillsammans med Neuroscience, akutmedicin (kikade lite på lumbago och ischias) samt en föreläsning om Helminths. u

go dominate

Dags för träning. Får köra själv idag, segt som fan, men det är bara att göra det. Go dominate. Simple as that.


speaking words of wisdom


såja

Sådärja! Nu har jag gjort en del ändringar, tillägg och reduceringar i min uppsats. Känns väldigt bra, och jag börjar bli nöjd. Tror jag ska slipa ännu lite mer på diskussionsdelen när jag får tid, men för nu är jag nöjd. Skickade in den till mina handledare så får dom kika på den också, för ännu lite mer input. Min polare som jag snackade om förut, Daniel, ville att jag skulle skicka den till honom igen efter att jag gjort mina ändringar så skulle han kika på den igen, vilket jag ska göra nu innan jag går och slaggar.

Passet idag gick bra. Körde rygg och biceps. Började med maskinrodd (med fria vikter) där serien såg ut såhär:

80kg x 12
120kg x 12
160kg x 9
180kg x 4-5 --> 4 set
160kg x 7
160kg x 7
120kg x 12

Riktigt bra set och en skön genomkörare. Körde sedan 2 set maskinbicepscurl, 3 set maskinlatsdrag, och sedan stångshrugs i smithen;

60kg x 12
100kg x 12
150kg x 12
180kg x 6
200kg x 4
150kg x 12

för att sedan avsluta med några set bicepscurl i cable;

65kg x 12, 12, 12

Nu ska jag glo på How i met your mother och sedan gå ut och knalla i 30 mins. Sen blir det bingen för min del.

Just det, glömde lägga upp några kort jag knäppte efter jag städat badrummet;








dominate

Idag har jag fortsatt att städa inför syrrans studenttagande. Fick ta badrummet på övervåningen, vilket brukar vara min huvudsyssla på städdagar pga att mina syrror är så jävla kinkiga när det kommer till att städa toaletter och duschar. Så har stått på alla fyra och skrubbat duschkabinen, tvättat yakuzzin, toaletten, handfatet, speglarna, burit ut stolarna och bordet och spolat rent med vattenslangen samt trixat lite i bastun.

Mitt i allt har jag även läst igenom en polares uppsats. Har säkert berättat om honom förut, en av mina bättre polare på utbildningen (sjukt duktig och kunnig snubbe, maxat/aceat typ 4-5 tentor). Han hade forskat på inflammation vid pleurit, och huruvida det går att blockera intracellulära signaleringar och Rho-kinas för att minska kärlpermeabilitet och neutrofilrekrytering. Pleuritmodellen var på möss.
Sjukt bra uppsats, och en (av två) diskussioner totalt sett som jag blivit riktigt imponerad av. Hade några smärre anmärkningar som han väl höll med om. Samtidigt fick jag lite feedback på min uppsats som han hade läst igenom, det är bra då man lätt blir blind och inte ser hur konstigt man bygger upp meningar ibland.

Nu tänkte jag belöna mig själv med ett saftigt ryggpass. Ska bli så jäkla skönt att rensa huvudet lite och köra all in. Time to dominate!

wild like los angeles

Har blivit insnöad på denna låt, så sjukt skön. Tror jag ska lägga till den i spellistan inför alla roadtrips mellan städer i USA. Känns itne som det kommer bli så uppskattat bland mina medresenärer, men vad fan, tycker den är hur skön som helst. Sen har den ju mycket USA-feeling i sig, trots att den heter "International love".




Idag tänkte jag få klart min uppsats, sånär som på referenserna. Det sparar jag på. Har lyckats kapa ned dom till 72 stycken (90 från början). Börjar bli jäkligt svårt nu, finns så många bra studier jag läst och refererat till, tar alltid emot att ta bort sånna. Hursom så ska jag få klart allt annat till ikväll, för att sen skicka uppsatsen till mina handleadre och en polare i klassen som har erbjudit sig att korrläsa min utifall jag korrläser hans. Sweet!

cyc

Blev exakt samma upplägg som jag skrev tidigare.

Pushdowns     superset       Bicepscurl
40 x 12                               40kg x 12
50 x 9                                 52.5kg x 10
60 x 2                                 52.5kg x 8
57.5 x 4                              52.5kg x 7
40 x 12                               40kg x 12

Tricepsextensions m hantel (en arm i taget)

10kg x 12
15kg x 12
17.5kg x 7
17.5kg x 5-6 (kommer ej ihåg)
15kg x 10

Resterande vikter och set kommer jag inte ihåg, men 5 set maskincurl, 5 set tricepsextensions m rep och 3 set cablecurl. Avslutade med 3st 12or på 60 i underarmscurl i cable.

Har precis varit ute och knallat i 70 mins nu medan jag lyssnade på senaste body radio-podcasten, grymt med unga och begåvade styrkelyftare. De intervjuade Carl Yngvar Christensen från Norge, 21 år och har gjort 445kg i knäböj, 322.5kg i bänkpress och 377.5kg i marklyft på tävling. Sjukt imponerande i den åldern. Sjukt imponerande oavsett ålder. Blev totalrekord i både junior och senior - totalt 1145kg. Maxat


ducks

Sitter och smuttar (snarare sveper) min PWO. Får alltid associationer till badhus när jag dricker den, det har att göra med att dels lukten men även smaken svagt påminner om klor, samt någon typ av bär. Smaker ska ju vara "brutal fruits", vad tusan det nu innebär. Kanske är klorifierade och AAS-matade bär.
Hursom så ska jag efter jag slukat PWOn ner och förbereda shakers inför armpasset. Funderar på följande upplägg idag:

Superset - Pushdowns i kabel + Stångcurl

Stående tricepsextension med hantel

Maskincurl

Superset - Sittande tricepsextension med rep + kabelcurl

Underarmscurl i kabel


Låter smaskigt va? Precis vad jag tyckte. Nu kör vi

recap

Fredags: Här fick jag lite gjort på uppsatsen, skrev om lite och strukturerade om för att få till kommentarerna jag fått av Bo, min koordinator. Började dock inte fippla med referenserna, det tänkte jag spara till sist då det egentligen inte innebär någon omskrivning (sålänge jag inte måste ta bort påståenden).
På kvällen hade jag tennisträning, första utomhusträningen för mig den här terminen. Så jäkla underbart väder, och att spela nere vid vattnet där det blåser lite då är kung. Längtar redan till nästa session.

Lördags: Igår var vi utmanade av våra grannar på Boda Borg i Oxelösund. Typ 2h med bil ut på vischan. Det var riktigt jäkla kul, har aldrig varit där förut, men syrrorna har det och dom har tyckt det varit roligt. På kvällen blev det räkmacka och Melodifestivalen med familjen.

Idag är det lite städning som gäller. Syrran tar studenten på fredag så gäller att få lite ordning tills dess. Jag har blivit delegerad att dammsuga och tvätta golv i hallen här uppe, samt att ta fönstren här.
Vid halv 5 är det gym som står på schemat. Älskar att träna armar, speciellt dagen efter ätardag. Man har sånt grymt tryck och sån ork då man har fått i sig lite kolhydrater dagen innan.

ref

Igår och idag har jag inte gjort många knop när det gäller pluggning. Fick kommentarerna på uppsatsen av min koordinator igår, och det var inte så farligt mycket. Hade gjort några rookie-misstag, som typ att jag hade använt mig av vardagliga förkortningar såsom "t.ex", "pga" och "dvs", trots att man ska skriva ut dessa. Dessutom hade jag glömt att figurer ska vara helt fristående, man ska inte behöva läsa något allt i uppsatsen för att förstå dom. Måste utöka min text där med andra ord. En jävligt irriterande grej som jag fick kommentar på var referenser. I studieinstruktionerna står det att rekommenderat antal referenser är 20-60. Detta tolkade jag som att det var lite halvfrivilligt hur många referenser man hade, då det inte explicit stod att kravet var 20-60. Jag har därför använt mig av 87 stycken, men fick kommentar att dra ned på det så att det max är 62-63. Kommer bli riktigt jobbigt och segt, men har dubbel- och trippelreferenser på många ställen (vilket snarare känns som en styrka med uppsatsen), så det ska nog gå iaf. Tänkte sätta tänderna i detta imorgon.

Ikväll, eller om ca 30 mins (halv 7) blir det gym. Tränade bröst igår så blir rygg idag, rokad.

kvällsprom

Avslutar den här dagen på bästa möjliga sätt - med en härlig kvällspromenad. Knäppte av några halvtaskiga kort med luren i farten.





Huvudingången till högstadiet jag gick på:



En annan del av högstadiet:




Ingången vår klass använde. Vår klass hade klassrummen i byggnaden till höger.



Min grundskola, gick i bamseklass till 6an här. I denna del av skolan gick jag i Bamse till 2an:



Nere i huvudbyggnaden, runt hörnet till höger gick jag i klass 3-4:



Paviljongen som jag gick årskurs 5-6 i:


"Du kommer bli en jättebra doktor!"

SÅDÄRJA! Nu är examensarbetet, och tillika D-uppsatsen, äntligen redovisad. Nu är det bara den sista touchen som ska knåpas ihop, och sedan är det final inlämning 3 juni.

Inom min mentorsgrupp har det varit redovisningar från kl 9 imorse till kl 16.00 i em. Man fick 15 minuter på sig att presentera sitt arbete, följt av 10 minuters opponering från en huvudopponent och 5 minuters opponering från resten av auditoriet. Kraven var att man skulle, utöver den man agerade huvudopponent för, närvara och kunna diskutera/lämna feedback på 3 andras uppsatser. 6 personer redovisade innan lunch och 6 efter. Eftersom jag inte skulle redovisa förrän 14.30 så drog jag dit efter lunch, vid 12.30.

Den första presentationen var av en snubbe som hade kollat på effektiviteten av Hyperbart syre som behandling för kalcifylaxi - ett slags syndrom som yttrar sig som kalkifierade kärl med hudnekros, och som är ffa vanligt vid njursjukdomar. En intressant studie med en väldigt specifik och annorlunda sjukdom, känns värdefullt att iaf ha hört talas om den och lite olika behandlingsalternativ. 5 patienter hade han fått ihop, vilket talar sitt tydliga språk i hur ovanlig sjukdomen är.

Nästa presentation var av en tjej som hade skrivit om hur ens kroppsbild är relaterad till självskattad hälsa, samt hur ens kroppsbild och självskattade hälsa berodde på sjukdomsbeteende. Detta är ju väldigt aktuellt, och har varit under en längre tid, då kroppsuppfattning är något som ständigt diskuteras, framförallt i media. Det hon kom fram till var hursom att patienter med sämre självskattad hälsa också uppvisar ett mer uttalat missnöje över sin kropp, även efter justering för ålder, bmi och rökning. Sjukdomsbeteende associerades med självskattad hälsa hos män, och en dålig kroppsbild associerades med ett mer uttalat sjukdomsbeteende hos båda könen. Spännande och intressant studie!

Den tredje studien som presenterades var nog den mest välarbetade studien under dagen. Den var en asskön snubbe, som är jävligt schysst, ödmjuk och laidback, som hade skrivit om autoimmun primär binjurebarkssvikt, med avsikt att göra en klinisk och immunologisk kartläggning. Han hade med frågeställningar som hur vanligt det är med vissa autoantikroppar mot t.ex 21-hydroxylas, glutamatdekarboxylas och trnasglutaminas och hur väl dom överrensstämde med sjukdomsspecifika associerade serologiska markörer, och vilka andra autoimmuna sjukdomar man co-led av i störst utsträckning. Det var ett riktigt imponerande arbete med egenkomponerade lösningar för att slippa så mkt systematiska felinmatningar i excell i form av makron som skapade 2 dokument istället och matade in i båda, för att sedan jämföra cellerna var för sig, sen hade han satt upp restriktioner i varje cell så att utifall han skulle råka skriva ett annat värde, som i sammanhanget var för högt för det värde han egentligen skulle skriva, så varnade den. Statistikdelen, resultatdelen och diskussionen är det bara att buga och bocka för, går inte att återge i ord hur jäkla bra dom var. Jag går vidare istället.

Den fjärde studien var gjord av snubben som jag skulle agera huvudopponent på. Han hade arbetat i samma team som mig men iställer för livskvalitet så hade han kollat i vilken utsträckning patienterna blev behandlade med måldos av hjärtsviktspreparat, samt hur deras funktionsklass ändrades över tid vid behandling på hjärtsviktsmottagning. Bra studie som kom fram till att, jämfört med andra studier, så behandlades en stor andel med måldos. Dessutom stabiliserades de flesta i sin NYHA-klass.

Sen var det min tur. Och det gick riktigt bra. Mina två handledare, tillsammans med min ena handledares chef och en av hennes kollegor kom för att titta, så lite extra nervös blev man. Men jag fick väldigt bra feedback från dom sedan efteråt, och även av dom andra. Fick några frågor på opponeringen som jag svarade på, och där opponenten tyckte att jag kunde lägga till det jag svarade i uppsatsen för att få den lite bättre. Dom grejerna höll jag också med om. Det var typ att jag skulle ha med om utifall demografiska data togs vid baseline eller followup, hur jag tror att bortfallet av de avlidna patienterna påverkade resultaten och att jag skulle byta ordning på 2 stycken. Ungefär så.

Den sista presentationen handlade om i vilken utsträckning SÖS-akuten följer 2 behandlings"riktlinjer" (förenklade sådana i form av små lathundar) vid behandling av sepsis. Siffrorna var skrämmande låga, och totalt fick endast 40% av patienterna antibiotika innan de åkte upp på avdelning.

Efter redovisningen gick jag förbi min ena handledares kontor för att lämna igen en bok. Hon var jättenöjd med min presentation, erbjöd sig att läsa igenom uppsatserna efter korrigeringarna och slutliga uppsatsen, och innan jag drog hem sa hon att jag skulle bli en jättebra läkare. Det är nog något av det bästa som finns att höra, det gjorde verkligen min dag.

Nu precis innan jag började skriva detta, när jag rätt precis kommit hem från skolan, ringde min andra handledare (specialistläkaren) och ville gratulera mig till en jättebra presentation och att han och dom andra var jättestolta när dom hörde den. Positiv energi så det sjönger om det.

multitasking

Varvar hockey-vm med opponering..


kriga

Är väldigt dålig på att uppdatera för tillfället. Det är för mycket att göra helt enkelt. På tisdag har jag redovisning av mitt examensarbete som jag har fnulat på i ett halvår nu. Dessutom ska jag vara huvudopponent på ett annat arbete, vilket betyder att jag måste läsa igenom en annans halvårsarbete och dessutom kritiskt granska det, ta fram vad som är bra och dåligt, förslag på förbättringar, kolla så personen i fråga ha följt alla miljontals regelverk för layout som bara en KI-person kan vara förstörd nog att komma på etc. Som om inte detta vore nog så ska man vara aktiv på minst 4 andra presentationer, vilket betyder ytterligare 4 arbeten att läsa. Hur roligt det än kan låta att läsa T7'ors examensarbete så räcker det gott och väl med sitt eget och kanske ett till. Dessutom har jag knåpat ihop en PP-presentation, och försöka få ned redovisningen till max 15 minuter är lättare sagt än gjort.
Utöver detta så är det mycket hockey, styrketräning och cardio som ska hinnas med.

Och som om allt detta inte vore nog, så har vi fått utmailat att det är dags att välja sjukhus inför termin 8-11, där senaste ansöksdagen är, just det, på tisdag. Framförhållning till max. Såhär ser iaf alternativen ut:



Har varit inne på Huddinge rätt länge då deras Kirurgi-kurs ska vara väldigt bra. Dock verkar det som 15 utbytesstudenter kommer just den terminen, och ska vara på just Huddinge sjukhus, vilket gör att 15 av oss blir utplacerade på random annat sjukhus, samt att hela kirurgikursen kommer hållas på engelska. Det suger ganska hårt med andra ord, och får mig att vela lite. Tror nog det blir Huddinge ändå, men försöker få till lite tid att tänka i allt plugg.

Hursom så ska jag bättra mig efter tisdag.
Ikväll blir det Champions League-final hemma i en polares brorsa.

They don't see the angel living in your heart

Hade en så jäkla nice dröm, blev tillsammans med den där speciella tjejen. Bara känslan när hon tog min hand, magiskt.
Som ni förstår var det inte så jävla magiskt att sedan vakna och inse att allt bara var en dröm. Fan.

Idag tänkte jag bli klar med min PP-presentation inför seminariet på tisdag. Allt annat jag lyckas ta mig ann får ses som en bonus. Imorgon är det kvartfinaler i hockey-vm mest hela dagen. Börjar 11.45 nångång och slutar med Sveriges match mot Tjeckien kl 20.15. Den dagen till ära tänkte jag skriva ut uppsatsen som jag ska opponera på, krypa upp i soffan och multitaska med hockey och läsning. Sen blir det nog mest att träna lite på redovisningen och kanske kolla om det finns nåt att ändra i uppsatsen.

Ikväll är det gym som gäller. Näst sista passet med Thomas. Han flyttar till söder på fredag, så efter det blir det mer sporadiska gympass tillsammans då han är på besök här eller jag bestämmer mig för att köra ett gästpass där. Börjar kännas som man är den sista kvar på mammas gata..Är ju såklart en hel del som fortfarande bor hemma, men många av dom där närmsta polarna har ju rört på sig - Holmar, Martin, Mats, Frida och nu Thomas. Börjar klia lite i flyttnerven, men tror ändå inte det sker innan jag är klar med utbildningen. 2 år sen blir det en lägenhet på kungsholmen. Eller kanske söder. Eller essingeöarna. Helst nära vattnet iaf!



vikt

Lyssnade på senaste podcasten från BODY Radio. Där snackade de lite om kost och träning med Jacob Gudiol.
Tänkte pränta ned lite reflektioner, tankar och fakta som dom tog upp där.

I dagens samhälle är vikthetsen ett ständigt aktuellt inslag. Den sk. jojo-bantningen är ett vanligt förekommande fenomen, som innebär att man går ned x antal kilo relativt snabbt, för att sedan äta upp sig och i nettovikt hamna på +kilon. Detta har att göra med, förutom en jävligt dålig självinsikt och disciplin, att vid viktförlust förlorar man, vilket troligtvis är relativt bekant, både muskler och fett. Förenklat, men ändå väldigt nära sanningen, kan man säga att ju snabbare man går ned i vikt, desto större andel muskler förlorar man. Kroppen ställer in sin "må-bra-vikt", eller steady-state-vikt, efter hur stor andel muskler man har, dvs har man 27% muskler vid steady-state så kommer kroppen även eftersträva denna sammansättning efter en viktnedgång. Själva absoluta vikten har inte lika mycket med saken att göra. När man då går upp i vikt igen, oftast utan att träna eller under en kort tid, så lägger kroppen inte på sig lika mycket muskler per tidsenhet som man tappade vid viktnedgång. Ens viktmässiga steady-state, vid 27% muskler, kommer därför ligga högre i absolut vikt då det tar ett tag för kroppen att återetablera muskelmassan.

För att spåna vidare så skiljer det sig på viktnedgång och viktnedgång. 1kg muskler består av ca 200g protein. Resten är till stor del vätska. 200 gram protein är energimässigt ca 800 kcal. Detta betyder att man får ut 800 kcal av att förbränna 1kg muskler. 1kg fett innehåller istället ca 7000 kcal. Om två personer under en viss tid har förbränt 50000 kcal, där den ena har gått ned mer i vikt, kommer samhällets inpräntade normer göra att man tror att man utfört en bättre viktnedgång än sin kompis som gått ned mycket mindre i absolut vikt. Vad man dock inte tänker på är att ju mer vikt man förlorar på ett visst antal förbrända kilokalorier, desto mer av den vikten är ren muskelmassa. Detta har kommit att bli ett problem, ffa för unga tjejer, och har givit upphov till diagnosen normal weight obesity. Det innebär att man inte är överviktig i absolut vikt, men räknar man på andelen fett som kroppen består av så är man överviktig. Det finns en studie som har kollat på 900 unga kvinnor där alla legat inom gränsen för normalviktig enligt BMI (som enbart tar längd och absolut vikt i beräkning). >50% av dessa var överviktiga enligt kroppsfettet.

examensarbete

Sådär, nu har jag äntligen fått iväg seminarieversionen av mitt examensarbete. Ett halvårs plugg nedpräntat i en uppsats. Känns jävligt skönt. Nu är det bara presentationen, opponering och den slutgiltiga inlämningen kvar. Är rätt så nöjd med uppsatsen överlag, vilket känns extra skönt.
Imorgon blir det en välbehövligt sovmorgon, utan att ställa klockan. Sen tänkte jag börja med powerpointen inför presentationen. Opponeringsarbetet får jag ta senare i veckan.



Har precis varit ute och tagit min kvällspromenad. 7.1 km på dryga timmen blev det ikväll. Fick räcka med 1h eftersom jag cyklade 1h efter armpasset. Tänkte somna in till TV4-filmen; Den siste samuraijen nu. Bra skit!

häagen

Ätardag dagen till ära! Den här veckan var verkligen varit jobbig i deffsynpunkt. Har känt mig trött, hungrig och sliten från i princip onsdags. Så den här ätardagen är verkligen välkomnad.
Förutom att jag äter mycket av "nyttiga" kolhydratskällor, så har jag idag köpt en Häagen Dazs "Macadamia nut brittle". Låter som nåt helt annat.. Hursom så är det verkligen så nära orgasm man kan komma utan att nuppa eller flöjta. Efter att ha testat denna framstår Ben och Jerrys hela utbud som rena skämtet.



Igår var jag och holmar som sagt på Filip och Fredrik - "jakten på den försvunna staden" på Rival. Sjukt skön show! Dom pratade bland annat om hur dom hade växt upp, vad dom tänkte när dom kom till Stockholm, hur dom såg och ser på Stockholm som stad och en massa annat. Gillar man FF så är detta verkligen en guldgruva! Jag kommer lätt gå på deras nästa show, om det blir nån. Det var ju tal om, i deras podcast, att dom skulle göra sin podcast nr 100 på något speciellt sätt så då kanske man får chansen.

Nu är det middagsdags framför hockeyn, och lagom till tredje lär väl den sista halvan av HD-glassen slinka ner. Trevlig kväll

ff

Sitter och skriver på "Egen reflektion", och fysatan vad krystat det är. Skrev ju om det igår, och då fick jag iaf ned nästan 2 sidor. Nu gav jag upp efter 2 rader text. Får fortsätta med det senare idag alt imorgon, känner mig verkligen inte taggad på det just nu.

Ikväll är det Filip och Fredrik med holmar som gäller. Bästa kompisen sen barnsben, vet att jag nämnt honom tidigare. Kl 20 har vi bokat bord på Helenes krog på söder, och 21.00 entrar FF scenen på Rival. Fan vad kung det kommer bli!
Har ni missat att dom kör en podcast med nytt avsnitt varje torsdag så tycker jag att ni ska kolla in det. Galet bra underhållning. filipochfredrik.com / itunes

rainy

Sitter vid datorn och skriver med öppet fönster. Regnet öser ned utanför och jag älskar det. Ljudet av regn, doften av regn, känslan. Det är jäkligt tilltalande.
Uppsatsen min är i princip klar. Har skickat den till min handledare för en sista genomläsning, sen ska jag gå igenom den noga med vår mall som vi fått, och checka av så jag gjort allting så ska göras. Tråkigt att få backning på sånna simpla saker. Sen är det bara att lägga in en innehållsförteckning och sidnumrering, sen är jag klar.
Nästan dåra. Sitter och skriver på en "Egen reflektion", som är någon sorts utvärderinguppgift. Den ska också vara inne på söndag. Frågorna man ska svara på är av typen "Nämn 3 viktiga saker du har lärt dig under kursen", "Beskriv forskningsprocessen" och "Vilka personliga vinster har du haft med kursen?". Riktigt skitnödiga och tråkiga frågor med andra ord. 3-4 A4 sidor vill dom har dessutom.

Om ni INTE har regn hos er, men gillart, så rekommenderar jag denna sida:
http://www.rainymood.com/

pass

Tidigt pass idag med. Börjar bli mer regel än undantag nu känns det som. Körde rygg och lite biceps. Såhär så passet ut typ;

Marklyft:

150kg x 4
170kg x 1
150kg x 4 (190 kändes inge bra så gick ned och körde lite mer "uppvärmning")
180kg x 1 (denna vikt flög upp, men fick räcka här)

Latsdragsmaskin (med fria vikter)

100kg x 12
130kg x 10
150kg x 6
150kg x 5
150kg x 5
100kg x 12

Stående bicepscurl i cc:

60 x 12
60 x 12

Sittande rodd i maskin (utan fria vikter)

fullmag x 11
fullmag x 9
fullmag x 8

Sittande bicepscurl i maskin

40 x 9
40 x 6

Stående bicepscurl i cc:

60 x 12
60 x 12


Efter detta cyklade jag 1 timme. Helt ok pass, lite tråkigt att marklyften inte riktigt ville sig idag, men setet på 180 var väldigt lätt så nästa vecka hoppas jag på bättre känsla i ryggen. Nu vankas det lite promenad innan hockey-vm kl 20.00.
Måste passa på att säga att det var sjukt kul att det kom så många djurgårdare som det gjorde igår. Blev en fin inramning, 2 snygga tifon och en bra stämning. 1-1 tycker jag var ganska rättvist ändå, inget av lagen spelade speciellt bra. Lite trist att det inte kom över 30k till matchen, men över 27k får ändå anses som godkänt.

my emotions frozen in an iced lake

Detta är helt fantastiskt!


haha!


Två färger - en tro

Idag är det sista hemmaderbyt nånsin på Råsunda. Självklart har man skaffat plåtar! Verkar bli en grym uppslutning, tror det i princip är slutsålt. Förutom på Djurgårns-sektionen. Roligt när djurgårdare ska försöka förklara det "Men det är för att vi inte vill supporta AIK med pengar!!", trots att man vet (iaf som stockholmare) att Djurgården har väldigt många medgånssupportrar i förhållande till AIK och bajen. Nu ligger Djurgården på 13'onde plats så känns tyvärr som det kommer spegla uppslutningen på södra stå.
Hursom så verkar det bli grymt väder och jag tror man kan förvänta sig något alldeles magiskt extra i form av stämnings- och tifo-väg.



Vi ser hur solen stiger över Råsunda
Vi ser hur hovets is är blank o klar.
O bönderna dom gapar utav fasa
O snutarna dom spejar o dom tar.
Vi ser dom svarta tröjorna i AIK
Vi vet att alla vägar bär oss rätt.

Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng.


Ibland så kan de blåsa kalla stormar
Ibland så kan himlen vara ganska grå.
Men när de gäller laget som vi älskar
Så skiner solen snart på oss ändå.
Vi hört om stora tider som har svunnit
Vi vet att snart så e de dags igen.

Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng.


Vi följer Gnaget genom livets skeden
Vi minns dom sköna stunder som flytt.
Å varför sörja tider som passerat
För allt de bästa är de som e nu.
Å aldrig ska vi glömma segersången
Den sjunger vi tillsammans om igen.

Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
å alltid e vi me er
å alltid ska vi se er ta poäng.



dom har gjort det igen..

Haha wtf?!

Saxat från aftonhoran:

Biffig bilförare togs till kontroll

JÖNKÖPING. En bilförare i Jönköping som stoppades vid en fordonskontroll i helgen såg så biffig ut att polisen tog honom till polishuset misstänkt för dopningsbrott.
Polismännen bedömde att mannen hade en överdrivet stor överkropp.
– Mannen visade tecken på att ha brukat anabola steroider, säger polisens presstalesman Göran Gunnarsson till jnytt.se.
Efter att ha lämnat urinprov släpptes mannen i väntan på provsvaret.


Man blir ju förfan mörkrädd...

citat

Passet avslutat och vilket satans jävla tryck det gav. Högreppare är verkligen apnajs, men det svider och smärta som fan när mjölksyran börjar forsa, och det svider även lite i självförtroendet då man får sänka vikterna lite - vilket dock vägs upp av pumpen man får. Armarna ser så sjukt stora ut.
Ang. att sänka vikterna så är jag, något som jag tror jag skrivit om förut, en sån som är viktstark och inte repstark. Jag kan köra 4 reps på en vikt, öka rätt mkt och sedan dra av en 3a. Få reps kan jag trycka upp med MYCKET vikt. Men ska jag å andra sidan köra 10-12 reps så måste jag gå ganska lågt i vikt. Det har ju såklart att göra med att jag i princip alltid har tränat med lågreppare och filosofin "kommer styrkan så kommer musklerna, men inte nödvändigtvis tvärtom". Både en fysisk och psykisk ovana, och dessutom en enorm mjölksyraotålighet.
Tänkte dock försöka mig på högreps-fisolofin ett tag och lägga in det i schemat mer och mer. Dvs inte gå över till det helt och hållet direkt, utan med försöka anpassa mig. När jag i sommar/efter sommaren börjar "bulka" igen är tanken att jag i princip helt ska ha gått över, för att se hur jag svarar på högvolymsträning under kaloriöverskott. Tror och hoppas på att det kan bli bra - man vill ju se ut att bänka mkt när man gör det..

I tidigare inlägg så postade jag låten "Vi var barn då - Ison & Fille feat. Aleks". Detta fick mig som sagt att köra memory-lanen och jag kom av någon anledning att tänka på roliga och snälla saker folk har sagt till mig. Tänkte posta 3 av dom här för att på något sätt föreviga det. Håll tillgodo:


Min älsta syrra (då vi satt på ett ganska övergivet burger king i Tyskland och det var ett lite grabbgäng som satt vid bordet bredvid): "Jag känner mig så trygg när du är med!".

Roy (En snubbe vi brukade gymma med för nåt år sedan, innan han flyttade till Ukraina (eller liknande) för att plugga till tandläkare) : "Jag fattar inte hur man kan ha så mycket muskler OCH vara så smart som du!"

Jessica (Gift trebarnsmamma som pluggade i min klass men hoppade av efter termin 5, som jag var väldigt nära): "Jag tror att tjejen som får dig kommer bli riktigt lycklig!"


Nu ska jag ut och knata - kvällspromenad. På återseende.

when you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place

Ser ut att bli solo-gym idag. Jävla slackers jag tränar med. Hursom så är det armar som ska få sitt, kanske mitt absoluta favoritpass. Eftersom det blir solo-lir drog jag ihop en maxxade spellista för passet, bjussar på den;

A place for my head - Linkin Park
Carolus Rex (Swedish version) - Sabaton
Danza Kuduro - Lucenzo feat. Don Omar
Dobermann - Raubtier
En hjältes väg - Raubtier
Everytime - Yashin
Forgotten - Linkin Park
Hands held high - Linkin Park
Crimson Tide/Deep blue sea - Nightwish
Iridescent - Linkin Park
Numb - Linkin Park
Porn star dancing - My darkest days feat. Zakk Wylde
Pushing me away - Linkin Park
Remember the name - Fort Minor feat. Styles of Beyond
Somewhere I belong - Linkin Park
The messenger - Linkin Park
This is letting go - Rise Against
Vi var barn då - Ison & Fille feat. Aleks

Inte bara tryck-låtar, utan även en del lugna med skönsång. Anledningen till att jag t.ex har med Numb är att jag alltid tänker på texten och musikvideon och därav blir så sjukt jävla taggad att kötta och kunna agera förebild för unga samt stå upp utifall jag ser någon fara illa i form av t.ex mobbning. Jävligt cheesy men det funkar för mig. Danza Kuduro får mig att tänka på the rock i filmen fast 5 - tror inte jag behöver förklara hur det taggar mig. Hands helg high har jag för lyricsen och för att dte är skönt att en lugn låt kommer in, likaså iridescent och the messenger. Vi var barn då får mig att gå down memory lane och tänka på citatet - "when you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place". Jag blir taggad av konstiga saker antar jag, men återigen; sålänge det funkar..
Dags att bege sig!


en till!!

1. Hur gammal är du om fem år?

Född 1989 (80-talist som fan!), 23 år as we speak. Om 5 år är jag 28. Strax 30-årskris med andra ord. Jag ser dock fram emot det, då har jag hunnit jobba ett tag och förhoppningvis etablerat mig hyffsat inom mitt yrke.

2. Vem var den sista du träffade?

Min kära mor som precis kom in på mitt rum.

3. Hur lång är du?

187 - 188 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett?

Somnade till Transformers som började efter Sverige - Norge igår. Senaste hela filmen jag såg var Death Race i onsdags, som gick på 6an kl 9.

5. Vem ringde du senast?

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?

Smsade min handledare när jag var påväg in till sjukhuset och sa "Jag sätter mig vid amningsmottagningen vid m52".

7. Vad är dagens planer?

Kvällen är spikad i form av hockey; Sverige - Tjeckien.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Beror på läge. Oftast föredrar jag att ringa, men är ju svårt på föreläsningar och i liknande situationer. Tycker det är smidigare att ringa - man får ut mer information, snabbare information och det är svårare att misstolka/misstolkas ..

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?

Gifta sedan -92.

10. När såg du senast din mamma?

För några minuter sen då hon var inne på mitt rum och härjade!

11. Vilken ögonfärg har du?

Den känns ju ganska given då jag ibland avslutar mina inlägg med att jag ska gå och "sluta mina blå". Blåa ögon alltså!

12. När vaknade du idag?

Halv 9.

13. Vilken är din favoritplats?

Scenario: Svensk sommar, sjö/havet och stjärnklart. Fixar ni det så har ni fixat min favoritplats. Annars är väl gymmet en plats jag trivs väldigt bra på, känns som det är lite av mitt element.

14. Vilken plats föredrar du minst?

Platser med överdriven hetta och luftfuktighet. Inte kul för en varmblodig person. Föredrar hellre svinkalla ställen isf. Såvida det inte finns badmöjligheter i direkt närhet, då kan det vara rätt najs.

15. Var tror du att du befinner dig om tio år?

Då tror jag att jag bor tillsammans med fru och barn samt har påbörjat min specialisttjänst inom typ akutmedicin, någon form av kirurgi, internmedicin, kardiologi eller infektion.

16. Vad skrämde dig som barn?

När jag var sub 10 var jag väldigt rädd för att komma ifrån mamma och pappa när man handlade i stora varuhus :p. Jag hade även väldigt svårt att sova i min säng som barn, var rädd för att blunda och inte veta vad som hände runt omkring mig.

17. Sover du med eller utan kläder på dig?

Antingen helt naken eller med boxer. Är jävligt varmblodig så det blir väldigt sällan med pyjamas eller tröja.

18. Hur många kuddar har du i sängen?

5, tre "tunna" på ena sidan och 2 tjockare på andra.

19. Hur många landskap har du bott i?

Har bara bott i i södra Stockholm, så Södermanland. Högdalen, Rågsved och Tullinge.

20. Sover du på någon särskild sida?

Brukar vrida och vända på mig rätt mycket innan jag somnar, men att sova på höger sida är oftast favoriten (trots att det är in mot väggen).

21. Vill du ha barn?

Det vill jag absolut. 2-3 små knoddar blir perfekt.

22. Har du någonsin åkt ambulans?

Ja, två gånger som jag kan komma ihåg. Ena gången var när jag var väldigt liten och min ena syrra fick feberkramper, andra gången var förra sommaren då jag bröt underbenet. Det var mycket coolare första...

23. Föredrar du havet eller en pool?

Havet alla dagar i veckan. Såvida det inte är en massa maneter där man ska bada. Trots att jag är 1/4 (eller nåt..) västkustgrabb så tycker jag det är så sjutk äckligt. Sen ser man ju fan knappt skillnad på brännmaneter och vanliga blå heller ..

24. Vad spenderar du helst pengar på?

Oj, bra fråga. Träningsrelaterade saker, studentlitteratur, god och proteinrik mat. Annars typ resor och bekvämligheter.

25. Vad var det senaste du stoppade i munnen?

En kesella.

26. Välj ett ärr på din kropp?

Jag har väldigt ont om battlescars. Har dock ett ärr på höger knä efter operationen då jag brutit benet - fick in en metallstav och 4 skruvar för att hålla den på plats.

27. Vad har du för ringsignal?

Någon standardvariant av okänd sort. Den senaste "custom-signalen" jag hade var Master of puppets med Metallica.

28. Kan du byta olja på bilen?

Aldrig behövt göra, men ja det ska jag kunna greja.

29. Har du fått fortkörningsböter?

Nej det har jag inte. Jag kör ganska lagligt. Förutom på typ essingeleden där man är en stoppkloss om man kör i angivna 70. Dessutom räknar jag ofta in lyckomätaren och brukar ligga lite över.

30. Vilken var den senaste bok du läste?

Det var Matell-Reichards Akutmedicin.

31. Vilken radiostation lyssnade du på senast?

Detta har jag ingen aning om. Brukar växla mellan bandit, rockklassiker och lugna favoriter och ta den där den bästa låten spelas..


statistik

Nu är veckans bravader i form av gymträning klara. Förutom helgens armpass förstås. Bröst (och lite axlar+triceps) på schemat idag, och det gick bra. Skippade bänk helt pga ingen passare, tråkigt att inte våga så då kan jag lika gärna hoppa den. Fick bli maskinträning idag. Gick jäkligt bra och fick upp ett sjukt tryck. Drog iväg 4 övningar, sittande maskinpress á 7 set, lutande maskinpress á 5 set, sittande maskinpress (med viktmagasin) á 3 set och sittande maskinpress (den jag brukar sluta med) á 2 set. 17 set bröst. Sen fick jag till 4 set triceps och 3 set axlar också. Hade galet bra pump efteråt, och när jag satte mig på cykeln kom den där lyckokänslan som brukar kunna lokalisera sig i brösten efter ett riktigt gott bröstpass. Gjorde cyklingen lite lättare.. :)

Nu ska jag tagga iväg till Karolinska huddinge för att träffa min handledare och gå igenom lite statistik med honom. Det har strulat lite då jag har kommit på att det faktiskt inte alls är en intervallskala jag mäter mina resultat på, utan en ordinalskala, vilket gör att jag måste använda Wilcoxon's rangsummetest istället för Student's t-test som jag använt mig av hittills. Har haft dessa misstankar ett tag men har fokuserat det mesta på skrivandet så har inte kontrollerat detta egentligen, men nu är det dags. Dessutom har det blivit lite knivigt då det visat sig att vissa serier är normalfördelade (och därav kanske jag kan använda t-test trots allt?!) medan andra inte är det. DESSUTOM (!!!!) så är vissa serier normalfördelade när man kontrollerar med en t.ex Kolmogorov-Smirnovs test, men inte med D'Agostino-Pearsons test. Som pricken över i'et så har jag kommit fram till att statistik är en het kandidat på vad som är det tråkigaste som finns i hela världen. Det gör inte saken bättre.
Aja, hoppas på att få lite koll på läget efter träffen med min handledare, som precis har gått en statistikkurs faktiskt.

Nu måste jag dra, ciao!


Från dagens pass. Go hard or go home!




surt

Första korpenmatchen i helgen och jag kommer inte kunna spela. Var uppe och testlirade lite i helgen med Thomas och Samuel, och det gjorde ont som fan. Har funderat på utifall det är värt att försöka pressa så jag kan få till operationen (där jag ska operera ut en eller två av skruvarna) innan sommaren, men känns så ovärt utifall någon komplikation skulle tillstöta (typ infektion, sämre stabilitet så jag tvingas rehaba etc) innan USA. Så tror jag väntar till efter sommaren iaf.
Riktigt surt att det gjorde ont dock, hade inte velat missa vårsäsongen..


RSS 2.0