löwet

Nu har jag hunnit avsluta min två-veckors-placering på ortopeden, och det var nog en av de bästa placeringarna denna terminen. Inte för att ortopeden är det roligaste ämnet på pappret, utan för att vi blev så bra bemötta, allt var så strukturerat och vi fick göra lite! Det bästa var nog minor surgery - där jag fick vara med på två fot-operationer, och en session med vår handledare och hans "supervisor" där vi skulle göra en höftplastik - där fick jag vara med och assistera mycket och sedan sy ihop i princip hela såret (sånär som på 1-2 stygn) själv. Det var 15ish stygn!
Vi hade även ett par riktigt bra seminarier där jag lärde mig galet mycket. Utan att gå in så mycket djupare så kan jag säga att det var två riktigt bra veckor.
 
Från idag och två veckor framåt är jag utplacerad på Löwenströmska sjukhuset för en kurs i "Ryggsmärta". Börjar 8 varje dag, och det tar ca 1h 40 mins från dörr till dörr, men det känns som det är en rätt bra kurs så jag hoppas på ett bra utbyte. Kommer få vara på operation 3 pass - en heldag och två halvdagar (vilket är KUNG!), samt mottagning en heldag. Resten är föreläsningar och mindre placeringar. Kommer dock vara helt död efter det - hoppas inte energin till gymmet blir lidande. Ska se till att piska mig själv riktigt ordentligt.
 
 
Drar iväg en liten picbomb också bara för att ..
 
 
 
 
 

Rygg

Länge sen jag sov så skönt som inatt! Somnade typ 1, vaknade halv 11 :-). Nu är jag utvilad!

Idag är det träning, Manchester United - Arsenal, plugg, ev åka och lämna vårdcentralnyckel och sen antingen äta middag med praktikgruppen hos en tjej som precis köpt lägenhet på Östermalm, eller åka till en polare och kolla spiderman!


onkologi

Känner att det har varit jävligt dåligt med uppdatering här senaste tiden så tänkte recappa lite snabbt vad som hänt ..
 
I helgen var jag ju som sagt i Belgrad, Serbien. Det var med 11 barndomspolare (mer eller mindre) vilket var sjukt kul. Vi levde jävligt gott, hade sjukt kul och jag uppskattade resan som fan - som jag har skrivit tidigare blir det en helt annat typ av umgänge med grabbarna än vad det blir med nuvarande klasspolare. Man kommer tillbaka till sina rötter på något sätt där tugget och agerandet ändras. En sjukt härlig resa och det kändes riktigt välbehövligt att få koppla bort allt annat och vara 14 år och gå på falkberg (högstadiet) igen.
 
Efter det har hela den här veckan spenderats på KS Solna och onkologen (radiumhemmet). Det har i princip bara varit föreläsningar, vilket både har varit skönt men ibland rätt segt. Gillar inte ämnet nåt vidare heller - tycker det är jävligt deprimerande och allmänt tråkigt. Bland annat fick vi träffa en kille född 89 med malignt melanom (en form av hudcancer) med spridda metastaser (dottertumörer). Hans prognos var väldigt dåligt och förmodades leva i ungefär ett år till. Född 1989! Som jag.. Och leva ett år till bara. Trots detta var han jävligt lättsam med en rätt sund inställning till livet. Han hade t.ex hoppat på en 2-årig utbildning, och hoppades innerligt att han skulle få uppleva dagen då han blev klar där - något han dock egentligen inte trodde. SJUKT vad deprimerande.. Jag vet inte riktigt vad jag hade gjort om jag fått en sån diagnos, men känns som jag hade försökt resa runt i världen och spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner. Samtidigt är det ju ett väldigt svårt scenario att föreställa sig.
Efter denna vecka känner jag mig helt utmattad - dels mentalt av dessa typer av diagnoser och dåliga prognoser, men även fysiskt av långa dagar, upp tidigt för att ta sig hela vägen ut till Solna och väldigt mycket information att ta in. Vi avslutade idag med en dugga och den kändes som den gick riktigt bra, får svar om en vecka.
 
Förutom massa plugg, tunga dagar och träning har jag även tagit bort stygnen på benet. Opererade ju bort två av skruvarna jag har från märgspiken för två veckor sedan. Osäker på om jag skrivit det, men för att sammanfatta så gjordes det i lokalbedövning (dvs endast huden var bedövad), jag tackade nej till lugnande (bensodiazepin) då jag skulle utföra minor surgery (småoperationer) på eftermiddagen och skruven satt igenom benet (även cortex på båda sidorna där man HAR känsel, men som inte bedövas). FYSATAN vad ont det gjorde. Knakade i hela kroppen och en sjuk och obeskrivbar smärta som ilade ned längst hela benet när operatören skruvade ut de 60 och 57.5mm långa skruvarna. Jag höll TVÅ sjuksyrror i händerna ska erkännas. Lägger in en bild på en av skruvarna!
Anledningen till att jag tog bort dom var att den ena har skavt på mediala ledbandet i knät så jag har haft lite problem med att träning hamstrings och spela fotboll - något som jag hoppas kommer bli bättre nu.
 
I helgen blir det att ta igen mycket sömn från förra helgen + veckan som varit. Dessutom ska jag se till att få iväg två riktigt bra träningspass.
 
 
 
 

RSS 2.0