valborg

Nu bär det iväg till valborgsfirande. Langar en lista sålänge, no gayness intended. Trevlig valborg!

Bröst eller rumpa?

Jag är nog en rumptjomme. Eller det beror på hur man ser det. Jag är inte en sån som tycker "ju större lökar desto bättre, helst dubbel-D", utan tycker mer det avgörs på fasthet/form. Rumpor är det nog dock färre som faller mig i smaken än bröst. Den klassiska plankan är helt klart värre när det kommer till baklådan. Plankbröst är långt ifrån lika osexigt som plankröfv.

Smart eller rolig?

Smart, helt klart. Vill kunna ha någon form av intellektuellt utbyte med respektive. Sen att helt sakna självdistans och humor är ju såklart jävligt trist, men hellre det än att sakna cortex cerebralis.

Göteborg eller Stockholm?

Stockholm, dels för att det är så jävla vackert på sommarn, vilket även Göteborg är, men även för att det är fint på vintern, vilket inte Göteborg är på samma sätt.

Sommar eller vinter?

Sommar, helt klart. Speciellt sommarkvällar. Inte för varmt, men ändå kan man gå lättklädd. Man kan göra fler roliga saker. Bara att slänga på en köttbit på grillen i goda vänners lag är fan optimalt.

Uppsatt eller utsläppt hår på tjejer?

Tjejer som kan "pulla off" uppsatt hår får mig på fall. Utsläppt hår är mer safe dock, och funkar på fler.

Katt eller hund

Katt. Folk säger att hundar har mer "personlighet", men jag vet inte riktigt om jag skulle definera "personlighet" som att lyda ens minsta vink och alltid vara tillgänglig. Snarare att gå sin egen väg och göra allt på sina egna villkor, såsom katter. Dessutom är de mycket mysigare att gosa med.

Xbox eller playstation

Playstation. Jag började min TV-spelsbana med Sega Mega Drive, men Sega och Sony gick väl ihop där på slutet? Känns iaf som Playstation liknar Sega mycket. Gillar deras kontroller och spel mer än Xbox och Nintendo. Dessutom är jag Sonic-frälst sen barnsben.

Sminkad eller Osminkad?

Återigen som med håret, tjejer som kan pulla off en osminkad look får mig helt klart på fall, kanske ännu hårdare än hår-frågan. Dock är det ett viktigare "attribut" att kunna pulla off än håret, då tjejer som bara är snygga med smink går bort. Låter jävligt ytligt, men många tjejer är vackra även utan smink, och det är min drömkvinna också.



surgeon

Har varit jävligt torrt på uppdateringsfronten på senaste tiden, jag vet. Säger som jag sagt förut, det är inte så jävla upphetsande att ständigt skriva om mina pass och mitt uppsatsskrivande. Jag tror andelen intressanta meningar/inlägg kommer få sig ett uppsving i höst, då som sagt kirurgikursen börjar så jag kan skriva om mer än skrotlyftande. Är turen med oss kanske uppsvinget tillochmed kommer i sommar med USA, Göteborg, Grekland, Bruce Springsteen och The Perseid meteor shower. Keep your fingers crossed om ni känner för det, annars väntar ni helt sonika till i höst. Alternativet finns ju såklart att ni fortsätter hänga här och läser om mina bravader på gymmet, det kanske tilltalar någon :)

Hursom så var det armar idag. Tror fan ni börjar kunna mitt schema nu.

Måndag - Ben, axlar
Onsdag - Rygg (+ biceps)
Torsdag - Bröst (+ triceps/axlar)
Söndag - Armar

Spelade med Thomas och Mathias, alltid kul när man är fler speciellt efter att man har haft en sväng med soloräder på gymmet. Även Irish var där, som såklart heter något annat men jag väljer att inte hänga ut folk jag inte umgås med på en frekvent basis oavsett om namnet säger er något eller inte, vilket såklart var trevligt.
Passet gick bra, drog av ett par fina set i stångcurlen med hyffsat strikt utförande;

40kg x 12
50kg x 12,10,8
40kg x 12

Fick upp en smaskig pump redan där. Supersetade med pushdowns.
Efter passet drog jag iväg 45 minuter på cykeln (för att sedan addera 75 minuters promenad när jag kom hem).
Hände en rätt kul grej på gymmet. Tror jag klagat förut på att det är så jävla kass musik, dels på mitt förra gym men även på detta. Idag satte han som jobbade där, som förövrigt är stor som ett jävla hus, på rockklassiker och bandit. Haffade tag i honom när han gick förbi och berömde musikvalet, varpå han berättade att han får så jävla mycket skit av tanter när han spelar sån musik, men nu var det dels spinningpass och dels nån step-up-version i det andra rummet, så han menade på att nu fanns det bara killar i styrkelokalen så då kunde han köra lite tyngre musik med klös i. Gillar stereotypbilden av att tjejer inte kan gilla sånt.. Dock förstår jag inte folk som klagar över att tung musik spelas på ett gym? Det känns lite som att klaga på att man spelar techno/trance/dance/rnb/dubstep/liknande på en klubb. Ändamålsenligt musik, please.

Imorgon är det valborg. Då bjuds det på ben. Sedan blir det ferre (hemsk jävla slang..) hos David. Får dock försöka hålla mig borta från ölen och jamarna då det är deff, har en tendens att bli överröst med alkohol då jag blir, som vissa uttrycker det, "så jävla skön" när jag är full. Vet inte om jag ska ta det som kritik att jag är så jävla oskön utan etanol i systemet, men jag väljer att se det som något positivt att jag inte blir dryg istället .. 

Nu ska jag läsa igenom diskussionen för femtioelfte gången, och feedbacken jag har fått från mina handledare. De tycker att det börjar likna nåt nu iaf :)

Langar denna låten, som är så otroligt jävla bra. Lyssnar ni inte så blir jag djupt besviken på er.



Turn my mic up louder, I got to say somethin'
Lightweight step it aside when we comin'
Feel it in your chest, the syllables get pumpin'
People on the street, they panic and start runnin'

Words on loose leaf sheet complete comin'
I jump on my mind, I summon the rhyme I'm dumpin'
Healin' the blind, I promise to let the sun in
Sick of the dark ways, we march to the drummin'

Jump when they tell us they want to see jumpin'
Fuck that, I want to see some fists pumpin'
Risk somethin', take back what's yours,
Say somethin' that you know they might attack you for

'Cause I'm sick of bein' treated like I have before
Like I'm stupid standin' for what I'm standin' for
Like this war's really just a different brand of war
Like it doesn't cater to rich and abandon poor

Like they understand you in the back of the jet
When you can't put gas in your tank
These fuckers are laughin', their way to the bank and cashin' the check
Askin' you to have compassion and have some respect

For a leader so nervous in an obvious way
Stutterin' and mumblin' for nightly news to replay
And the rest of the world watchin' at the end of the day
In their livin'room laughin' like, "What did he say"?

Amen, amen
Amen, amen
Amen

In my livin'room watchin' but I am not laughin'
'Cause when it gets tense, I know what might happen
The world is cold, the bold men take action
Have to react to get blown into fractions

10 years old is somethin' to see
Another kid my age drugged under a jeep
Taken and bound and found later under a tree
I wonder if he had thought, "The next one could be me"

Do you see the soldiers that are out today,
That brush the dust from bulletproof vests away?
It's ironic, at times like this you pray
But a bomb blew the mosque up yesterday

There's bombs in the buses, bikes, roads
Inside your market, your shops, your clothes
My dad, he's got a lot of fear I know
But enough pride inside to not let that show

My brother had a book he would hold with pride
A little red cover with a broken spine
On the back he hand a wrote quote inside
"When the rich wage war, it's the poor who die"

Meanwhile, the leader just talks away
Stutterin' and mumblin' for nightly news to replay
And the rest of the world watchin' at the end of the day
Both scared and angry like, "What did he say?"

might touchdown

Detta är verkligen min cup of tea - spot on! Lite social distortion-aktigt?!


multi

Fick till ett rätt bra pass, skönt då gårdagens pass inte var det bästa. Drog av 3 ettor på 135kg i bänken vilket i brist på passare och under deff får anses som okej. I övrigt flöt passet på bra, och avslutade ned 80 mins på cyklen som däremot kändes som en hel evighet. Bra förbränning iaf.

Nu sitter jag och glor på unga läkare och gefle - aik. Serien på TVn och matchen på datorn - multitasking på hög nivå



Nu börjar unga läkare igen!

who am I? Im a champion!

Sitter och tittar lite på motivations-videor på tuben. Har varit rätt otaggad på gym nu såhär på morgonen, vilket delvis beror på att jag är så jävla trött. Syrran ringde vid 2 inatt och frågade om jag kunde hämta henne från nattbussen, hunsad bror? Klart jag ställer upp för mina änglar. Var hur förvirrad som helst när det ringde, hade ställt klockan på halv 9 så trodde först att det var den som ringde och fattade inte hur natten kunde ha gått så snabbt.

Börjar långsamt tagga till, ska dra i mig min PWO om 2 minuter så ska vi se att maskineriet kommer igång. Blir nog till att krydda med 200 mg koffein också, för att vara på den säkra sidan. Brösten ska få sitt.


gr8

Sitter på rummet, nytränad, nycyklad och nyduschad, och skriver på min uppsats. Utanför fönstret regnar det - sjukt mysigt. Håller fortfarande på med diskussionesdelen. Tog en paus i helgen + mån/tis, så har precis kommit igång igen efter det. Fick ihop lite över 3 sidor innan mitt "uppehåll", som jag drog iväg till min handledare. När jag sedan nu fick tillbaka det hade han strukigt och ändrat om en del, och efter att jag tagit bort det han tyckte var överflödigt och saker som jag skrivit hade skrivit på flera ställen, så fick jag ihop till en sida. Bra jobbat av mig, mer än 2 sidor överflödig, återupprepande och skitkass text. Det är fan en bedrift. Skickade även diskussionsdelen till sjuksyrran som är ansvarig för studien, men hon tyckte det var rätt bra och hade endast anmärkt på lite syftningsfel och sånt. Hon kanske var för snäll helt enkelt.
Aja, resultatdelen är iaf så gott som klar. Den hade dom inte anmärkt så mycket på, sjuksyrran tyckte den var väldigt tydlig och allt fanns med.

Nu har jag skrivit om en hel del och försökt ändra ordning på olika stycken, vad jag ska ta upp först etc, och känns som jag börjar få lite fason på det hela. Ligger på ganska exakt två sidor. Känns så jävla lite! Har en del urdrag ur studier som jag ska kolla igenom och se om det är något jag kan addera, sen tänkte jag skicka den till min handledare igen så får han ta en ny titt på den. Förhoppningsvis blir det inte lika mycket som behövs skalas bort som sist, men hoppas han har tips på vad jag bör utveckla och skriva mer om.

Träningen idag gick väl sisådär. Började med marklyft, men det kändes inget vidare så skippade den efter 2 arbetsset. Körde istället latsdrag i maskin, bicepscurl i maskin, rodd i maskin, stångcurl i cc och stångshrugs (fri och i smith). Efter det cyklade jag i typ 85 mins. Jävlar vad ont jag fick i kanelkojan efter det. Bra deff hursom, nästan 1000 kcal förbrända (enligt den standardiserade räknaren).

Om ca en timme är det försnack inför Real Madrid - Bayern Munchen, kommer nog bli en riktigt roligt match.

haha


10 saker jag hatar när jag styrketränar

  • När folk ska prata/ställa frågor INNAN ett set (visst, man kan snacka mellan seten, men när jag stoppar in hörlurarna igen så vill jag fan ladda och fokusera, det borde vara ett allmänt vedertaget "tecken") eller UNDER ett set

  • Folk som inte plockar av viktkakorna efter sig
  • Folk som ställer sig för nära och kör någon övning när man bänkar/markar. Fokuset går ju till att undvika att nita dom med stånge
  • "Leader of the pack"-typen, som lär ut sjukligt strikta och långsamma tekniker i övningar till sina followers, medan han själv går och banangungar upp 100% mer än vad han egentligen klarar. Hypocrit much?
  • Folk som lämnar vikter på golvet
  • Crossfitare, och annat löst folk, som ockuperar varenda jävla maskin och gymmets alla stänger samtidigt
  • Folk som sitter och stirrar på en hela tiden. Jävligt obehagligt och irriterande
  • Folk som inte är där för att träna, utan kliver in i vanliga kläder och sätter sig där dom är mest ivägen, bara för att jiddra med kompisen
  • Folk som kör övningar i bänkpressen, som INTE involverar stången. Vafan, varför kör man inte dessa nån annanstans?
  • Folk som tillrättavisar andra som de till synes inte känner. Är deras utförande skadligt (typ bananrygg i marklyft) så kan jag förstå, även fast jag själv aldrig gör det såvida jag inte blir tillfrågad om tekniktips, men när det kommer till t.ex optimal fotplacering i benpressen, eller hur brett man ska hålla i militärpress så blir det bara larvigt och påträngande.

ben

Jag börjar digga benpassen mer och mer. Förut var det mina hatpass, men på senare tid har det blivit riktigt kul. Att få pressa sig själv ordentligt, att det känns i hela kroppen när man kör, att kunna hantera så jävla mkt vikt (i förhållande till andra övningar). Passet idag blev riktigt bra, drog 2 pbn i benpressen:

400kg x 6
450kg x 3


Är så jäkla trött efter benpasset + 65 mins cykling + 8km (67 mins) kvällspromenad, så jag kommer däcka ordentligt. Har precis ätit min kvällskesella, och efter tandborstningen ska jag lägga min i sängen till scrubs och sova som en gravid kvinna (eurotrip tm.). Gnatt.

sûntag

Hej!

Ska strax iväg och kolla på syrrans match. Semifinal i junior-DM. Detta var anledningen till att jag drog och gymmade tidigt idag. Och söndag betyder som vanligt armpass. Fick till ett riktigt bra pass. Känns som att, iaf under de senaste 3 passen, armarna ser större och större ut. Vet inte om det beror på att jag gått över och kör fler reps och på så sätt får mer pump, att jag har droppat i vikt eller att jag kört övningar som ger bättre pump. Kanske är en kombination. Jag klagar inte. Avslutade iaf med 65 mins cykling.

Det är så jäkla skönt att ha armpasset dagen efter ätardagen. Armpassen är mina mest heliga pass, efter bröstpassen. Skönast att köra, egoboost i form av pump och jag känner mig alltsomoftast stark och får ut en sån jäkla endorfinkick av dom. Flum för er icke-insatta, men ge det ett par gånger så tror jag ni hajjar vad jag menar. Ni som känner samma sak kan jag bara gratulera, its awesome.

Nu ska jag äta upp min kesella och sedan åker bilen, arrivederci!

pecs of love








crawling back to you

Tja!

Var hos ortopeden idag för att få reda på varför jag har ont medialt om knät. MR som jag gjorde för ett par veckor sedan visade inga skador, ingen artros, ingen vätska etc (som jag skrivit tidigare tror jag?), men det visade sig att det eventuellt var en av skruvarna som satt och skavde mot mediala ledbandet. Vi kom överrens om att jag ska komma tillbaka efter sommaren och röntga mig för att se så frakturen är helt läkt. Har jag fortfarande problem med skavningen och benet var läkt så tyckte han att man kunde testa med att operera ut den skruven, skulle tydligen vara komplikationsfritt och ett litet ingrepp.
Ang fotboll och belastning kunde jag go nuts, fick själv avgöra när jag tyckte att det gjorde ont och då kanske fundera på att vila. Lät okej ändå.
Var även en läkarstuderande som satt med på mottagningen, och shit vad ointresserad hon såg ut att vara. Ser jag ut så när jag skuggar läkare? Det hoppas jag verkligen inte!

Nu ska jag dra iväg till gymmet och mosa pattarna. 17.30 är det den första av tre MSF-föreläsningar för underläkarvikariaten (ffa för termin 9-11, men tänkte att det kunde vara kul att sitta där helt anspråkslöst och låta det som fastnar fastna, bara försöka ta in helt utan krav. Det är tydligen "akut buk" och "akut ortopedi" idag. Akut ortopedi passar ju bra dagen till ära.. :) 17.30 infinner jag mig alltså i Vesaliussalen inne på KI Solna.
Det slutar 19.15, men tänkte försöka smyga iväg några minuter tidigare för att hinna med tåget hem så jag kan se Unga läkare som börjar 20.00, torsdagstradition!

Go hard or go home.


Fyfan vad bra denna låten är

:/


fourfifty

Sitter återigen här och försöker fnula på min diskussion. Fan det är svårare än vad jag trodde. Det positiva är att det går framåt iaf, jag har lyckats skramla ihop 2 ½ sida och har en hel del kvar att skriva. Ska skicka in ett första utkast till min handledare på fredag, så gäller att lyckas lappa ihop det jag har till dess och försöka få till snygga övergångar, att lägga till mer resonemang och referenser har jag tid med.

Vad har hänt sen sist? Har ju inte så mycket upphetsade att berätta om angående skolan, som jag sagt tidigare. I måndags blev det iaf personbästa i benpressen, drog en 2a på 450kg i benpressen. Satan vad tungt det var, även om Mathias sa att jag var god for en till. Det kändes verkligen inte så, men vem vet. Ska försöka ha en trea nästa vecka. 500kg börjar skymtas närmare än i horisonten nu, känns bra.

Igår var Thomas över på kvällen för att se lite champions league. Bayern Munchen - Real Madrid, vilken jäkla semifinal. Två av Europas mest och bäst anfallsinriktade fotbollslag. Blev en riktigt kul match med massvis med chanser, precis så underhållande som fotboll ska vara! 2-1 slutade det till tyskarna, och nästa vecka väntar retur på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid.

Idag blir det som sagt mycket tid som kommer spenderas framför den här jäkla uppsatsen för att få lite fason på den. Har inte bestämt om jag ska dra tidigt till gymmet eller vänta på Thomas och Mathias och dra sent. Pro med det första är ju att jag hinner se kvällens champions league match och att jag kan skriva lite på rapporten ikväll i lugn och ro, pro med det andra är ju att jag totalt sett får mer tid för uppsatsen, och att jag slipper träna själv. Tål att tänkas på ..

Phail:



aik

Bortaseger med 0-1 mot Syrianska igår och AIK fortsätter sin förlustfria svit i årets allsvenskan. Underbart!

Här får ni 3 riktigt vackra filmklipp signerade AIKs fans:

Knytnävarna:




Time for heroes:




Martin Mutumba tribute:



Martin har rånat era kiosker,
Han har hotat er med kniv, HUGGA DIF!
Han har meckat upp en fet,
Han har brutit sina ben,
Å så rullar showen vidare igen

armar

Bra träningsdag idag! Skönt att komma igång efter dessa dagars förkylning/halsproblematik. Drog av 3 övningar biceps, 3 övningar triceps och en underarmsövning, med fokus på lite högre repsantal än vad jag är van vid, speciellt för biceps. Tänkte testa att göra det lite oftare, känns väldigt bra. Får bra kontakt, bra pump och en jäkla skön känsla va slutkördhet.
Efter passet drog jag av en halvtimme på cykeln (körde tills de stängde kl 19). Gick snabbt, körde tillsammans med Mathias och Thomas, vilket gör att det känns som det går snabbare än när man sitter själv.

Nu har jag, efter en promenad på 80 mins (9min/km tempo typ, 8,5km), suttit och skrivit lite på diskussionsdelen på min uppsats. Så jäkla svårt att få till en bra löpande text, så har anammat att skriva små fristående stycken med det som ska vara med, för att när det är klart försöka sammanfoga det till en läpande text, med lite finputsning etc. Känns mycket bättre och jag fick till en del ikväll.

Nu är det dags att äta upp min kvällskesella och sluta mina blå framför HIMYM. Gnatt.

lågvol

Hallå. Gympasset igår gick väl som förväntat. Körde lågvolym i bänken med fokus på teknik och att inte få igång hjärtat för mkt samt inte få ett för stort kortisol-svar. Jobbade mig upp till 130 och drog 3 stycken papperssinglar. Efteråt cyklade jag ca 60 mins.

Efter passet drog jag över till Johanna för lite vinhäng. Trevlig fredag.

Nu ska jag över till Thomas för att slå fast rese-rutten i USA till 100%, dvs hur länge vi ska vara på de olika ställena etc. Sen ska vi bestämma oss för hotellen också. Vi hörs

fjunisar

Har inte gymmat en fredag på så länge jag kan minnas. Lär ju vara fyllt med små stjärtgossar som pumpar biceps inför utekvällen. Men det ska fan inte få slå ned mig. Chillpass idag med. Vet att det låter skittrist, men bear with me. Tänkte köra samma upplägg som igår, fast i bänkpressen. Lågvolym med fokus på teknik. Sen blir det ätardag imorgon med fullständig vila, och på söndag går vi all in igen.
PWOn har legat i gaster i ca 10 mins nu så börjar bli dags att bege sig. Tänkte bara avlägga denna statusrapport.
Lets go.

mark

Blev bara marklyft på dagen pass. Kände att det var säkrast så med tanke på hur det blev sist jag körde utan att vara fullt frisk. Fokuserade mycket på teknik idag och körde lågvolym, så det såg ut ungefär såhär;

100kg x 5
150kg x 4
170kg x 1
180kg x 1
190kg x 1
150kg x 3
150kg x 3

Blev rätt lagom. Fick till en rätt bra teknik ändå, det bådar gott inför nästa vecka när jag troligtvis kan smaska på igen. Avslutade passet med 70 minuter LÅGINTENSIV (typ 9-10km / h eller nåt sånt) cykling.
Ikväll blev det ca 40 mins långsam promenad också.

Nu ska jag somna till lite scrubs. Nystädat rum som sig bör inför helgen. Gonatt!

faschiken

Har gått och blivit förkyld igen! Helt sjukt, andra gången på så kort tid. Händer knappt vartannat år annars. Tror det har med deffen att göra - kaloriunderskott och mycket kortisolfrisättning pga den fysiska stressen som 4 dagar styrketräning + 7 dagars motion innebär.
Det bröt ut i tisdags efter att jag varit ute på holmars balkong i måndags i tshirt och jeans bara (var jäääävligt kallt). Så otroligt dumt av mig, glömmer bort att jag är susceptible när jag drabbas så sällan. Aja det känns mycket bättre idag iaf, i tisdags hade jag ont som fan i halsen, igår hade jag bara lite ont och idag känns det knappt. Så tänkte därför åka och köra lite lugnt gym.

Ikväll är det AIK - Göteborg kl 19.00 på Canal + Sport 1, sen är det Unga Läkare kl 20.00 på 5an. Trevlig dag!

diet

Tänkte slänga upp mitt kostschema såhär under defftider, framförallt för framtida dieter så jag kan gå tillbaka och titta hur jag åt under denna deff. Såhär ser det ut:


Mål 1: 6g EAA + 5 gram Kreatin (brukar mäta upp detta i ett litet glas och ha ett andra glas med vatten bredvid för att ta när jag vaknar, och sen ligga kvar och dra mig eller liknande tills nästa mål 30 mins senare)

-vänta 30 mins-

Mål 2: 250 gram Kesella lätt, 3 dl lättmjölk

Mål 3: 2 matskedar ekologiskt jordnötssmör (99,7% jordnötter), 3 dl lättmjölk, 1 Multi Pro 32x (vitamin/mineral-tillskott)

Mål 4: 3 skopor 80% vassleprotein (ca 60 gram pulver), 3-4 dl lättmjölk

Mål 5: Husmanskost (med ca 5 medelstora potatisar, om det är ris/pasta så tar jag ganska lite) + 3 dl lättmjölk

Mål 6: 250 gram Kesella lätt, 3 dl lättmjölk

Innan läggdags: 250 gram Kesella lätt, 1 Multi Pro 32x, 3 dl lättmjölk --> Kasein som ger ett långsammare upptag för att stimulera proteinsyntesen längre när man sover

30 minuter innan träning: 200mg koffein + 2/3 skopa Brutal FX (PWO)
Direkt innan träning: 6g EAA (essentiella aminosyror), 15 gram kolhydrater (1/2 banan alt. 1,5 dl juice alt. 15g Carbo Flex Pure)
Under träning: 6g BCAA (grenade aminosyror)
Direkt efter träning: 6g EAA (essentiella aminosyror), 15 gram kolhydrater (1/2 banan alt. 1,5 dl juice alt. 15g Carbo Flex Pure)
30 minuter efter träning: 3 skopor 80% vassleprotein (ca 60 gram pulver)

De dagar jag inte tränar brukar jag ta tot 30 gram kolhydrater (juice eller banan) + 3 skopor 80% vassleprotein som ett mål. Dessutom brukar jag ta 6g EAA tillsammans med jordnötssmörsmålet då. De andra portionerna EAA och BCAA skippar jag.

Utöver detta går/cyklar jag ca 90-120 minuter varje dag + 70-100 minuters styrketräning 4 dagar i veckan.

På detta går jag ner ca 0,5kg / vecka.

sinus

Riktigt härlig dag idag, får fan hoppas våren kommer nu. Känns som vädret går i en sinus-kurva, ena dagen kommer 1dm snö, nästa är det sol, tredje spöregnar det.

Imorse drog jag iväg med ett par polare och lirade badminton. Vi gjorde det på vecko-basis för ett par år sen under ett par månader, men sen har det runnit ut i sanden. Var riktigt roligt, bra sätt att få in lite extra deffning också.
När jag kom hem drog jag in kablaget och från datorn till TVn. Syrran spelade returmatchen mot Endre Ungdom idag, och dom hade riggat upp en videokamera där och streamade den live via the internetz. Satt sen på rummet och glodde på den på TV med morsan, farsan och andra syrran. 9-4 slutade den, vilket betyder totalt 18-7 till oss och vi avancerar upp i div 1. Så jäkla skönt!
Fick liverapportering från tredje perioden i mobilen av morsan då gymmet stängde 16.00 idag, så var tvungen att sticka vid kvart över 2. Blev en genomkörare av ben och axlar, och drog PB i benpressen. 3 reps på 440kg följt av 2 reps på samma vikt. Det börjar ta sig! Drog även av en 2a på 155kg i sittande axelpress-maskinen. PB. Gött!

Nu tänkte jag chilla ett tag ev med lite uppsatsskrivning och kanske lite bajen - halmstad, sen ska jag tagga över till holmar. Tobbe och Fille kommer dit och de ska grilla. Jag får nöja mig med ett glas vatten eller så pga deffen. Kul! Men det ska hursom bli trevlig. Tror det blir lite Fifa också.
Sen ikväll blir det ut och knata med Thomas. Invägning imorgon!

KS Huddinge

Kul kortfilm gjord av några yngre-kursare om livet som läkarstudent på Huddinge Sjukhus.



endre

Glömde tillägga att syrran spelade kval till div 1 i förrgår mot Endre Ungdom från Gotland. Det blev vinst med 9-3, och imorgon väntar returen (på Gotland denna gång). Starkt utgångsläge med 6 måls försprång, hoppas dom håller ut och fixar div 1-platsen, skulle vara så jävla ballt. Slippa möta skitlag i div 2..

Håll tummarna imorgon runt kl 1! (kommer ej ihåg exakt tid för matchen!)


bjupp

Kommer precis hem från gymmet. Hade finbesök från Linköping i form av Mats. Det är så jävla roligt att träna med honom, som jag har skrivit förut. Vi har samma träningsfilosofi i så många olika spekter, vet hur man bäst ska peppa varandra och fungerar bara allmänt bra ihop på gymmet.
Armar var det som stod på schemat - blev mycket högreppare. Skönt att variera sig, och sen känns det som armarna får bäst pisk av högreppare då det är lätt att svinga liiite för mkt ibland när man brassar på med vikt.
Fick till ett bra pass med skönt tryck, pump och kontakt så det skrek om det. Började nästan gråta i bicepscurlen för att det sved så mkt - mjölksyran bokstavligen infekterade hela jävla armen.
Knäppte en bild (som faktiskt inte blev så bra, kom för mkt från sidan och hade inte ljuset med mig, men man får ett hum om hur det såg ut iaf. Personligen tycker jag det såg bättre ut "i rl" så att säga, och inte som förra side-chest-bilden som faktiskt gjorde armen rättvisa. Nåja, nog med bortförklaringar);



Jag bjuppar på det svettiga ansiktet med en min som inte är av denna värld, men så är det.

Nu ska jag ut och knata en stund, för att sen vid halv 10 ta en till promenad med Thomas. Ska försöka fixa 2h idag - blev 20 mins på cykeln, så tänkte köra 40 mins egen promenad nu och sen komplettera med 1h med Thomas senare. Ska även försöka få in lite uppsatsskrivande nu ikväll. Inte optimalt med insprängda tider, skönare att få upp ett flow i skrivandet, men så får det blir.

sentimental

Good old 90's!



hump

Var iväg till sjukhuset imorse för att få lite statistisk hjälp av min handledare. Han hade lite möten att gå på å så, så det tog lite längre tid än förväntat. Vid halv 12 var jag hemma.
Skönt att ha fått hjälp med det jag behövde få hjälp med, nu är det bara att börja pränta ned resultat, diskussion, konklusion och fundera ut nåt bra grafiskt sätt att presentera resultaten på.
När jag kom hem skalade jag några potatisar, skar dom i klyftor och slängde in i ugnen, samt blandade ihop och stekte några pannbiffar;



Detta ligger nu i magen, och jag ska ladda med PWO and shizzle för att sen bege mig till gymmet. Är ju BÅDE AIK - SAIK och Unga Läkare ikväll, som inte får missas. Kl 18.40 tror jag hockeysändningen börjar, sen vid 8 byter undertecknad kanal för att stirra in i framtiden.
Idag står bröst på schemat. Segt att köra det själv då jag ofta fegar (mer än vanligt) i bänkpressen när jag inte har en "van" passare. Vill bli passad på ett speciellt sätt, och 1. jag orkar inte instruera folk 2. alla orkar inte dra upp 145kg. Nästa vecka får vi hoppa påt igen.
Nu blir det ner för att smörja på lite tigerbalsam på brösten, axlarna och armbågarna, sen kör vi.

To some its "Hump Day"
To me - it's "Thursday's getting it's ass kicked and Friday just asked Saturday to switch places"

buktryck

Hôme. Fick till ett rätt bra pass. Började dock inte så bra, efter att ha fått i mig PWOn så började jag få skitont i magen. Typ en känsla av magsjuka/att magmuskulaturen krampade. Drog ändå i mig min blandning av EAA + kolhydrater när jag kom fram, och värken intensifierades en aning. Tänkte att jag kan fan inte vika ner mig, dags att tagga till. Så ignorerade smärtan, och den försvann. Vet ej när, märkte bara plötsligt att den var borta. Skönt.
Började med latsdrag i maskin, och serien såg ut såhär:

100kg x 12
120kg x 10
140kg x 7
160kg x 5
160kg x 4
140kg x 6
120kg x 9
100kg x 12

PB på 160 kg alltså. Har gjort 5or på 150kg förut, så 10kg mer. Blev en hel del set i denna övning idag, dels för att jag gillar att pressa på med set och köra färre övningar, dels för att jag körde så få set rygg förra veckan. Fick bra kontakt i latsen också. Efter latsdragen drog jag iväg ett par set i sittande maskinrodd (med viktmagasin, dvs inte den jag "brukar köra"). Körde fullmag och drog typ 10, 9, 7 eller nåt sånt, är enligt mig för lätt så orkade ej köra så många fler set där. Sen fick det bli lite bicepspump i form av 3 set maskincurl och 3 set stångcurl i cable, samt ett par set stångshrugs i smith, typ 100kg - 150kg - 180kg - 150kg - 100kg.
Avslutade med dom där 3 setten stångcurl i cable, men alla var upptagna (vilket är otroligt den tiden på dygnet... många som hänger i cablecrossarna helt enkelt..), så fick vänta 5-10 mins. Riktigt segt, men ville ha in den övningen i passet. Efter att jag tillslut fick iväg dom setten satte jag mig på cykeln och cyklade 45 minuter. Ska ut och gå med en polare vid halv 6 så ville inte cykla för länge - vill ju inte gå ner för mkt, måste minimera ev muskelförluster. Gick förövrigt ned 0.8kg förra veckan, vilket är lite för mkt, men sålänge det inte är över 1kg så är det okej ändå.
Efter passet drog jag in på Willys för att bunkra upp med lite Kesella. Träffade en gammal räv till polare där som jag tränade med i början av min "gymkarriär". Han körde väldigt mycket bröst då, och han är tydligen uppe i 155kg bänkpress - stark jävel! Han hade iaf precis flyttat till Tumba (där jag tränar) och skulle eventuellt börja på mitt gym - GRYM reunion. Det vore asballt att få en träningspolare som är STARKARE än en själv (iaf i bänk, tror fan jag är starkare i allt annat iofs). Coolt att få lite boost i den övningen. Han skulle hursom höra av sig och hänka på någon gång för att provträna.

Nu ska jag skriva lite på uppsatsen innan det är dags för promenaden.

123321

Nu har jag läst tillräckligt med artiklar för i förmiddag, och ska belöna mig med ett saftigt ryggpass. Har sån otrolig jävla träningsvärk i benen så jag vet inte om jag kommer klara marklyft. Får bli mer isolationsövningar isf, och kanske avsluta med lite stångshrugs för att kunna mosa på med vikt for teh testo, as you know.
Har laddat upp med PWO and shizzle, samt packat ned mina 3 shakers;

Shaker 1: Kolhydrater + EAA (precis innan passet), som sedan får agera vattenflaska med vatten + BCAA under passet
Shaker 2: Kolhydrater + EAA (precis efter passet)
Shaker 3: 80% vassleprotein (40 mins efter passet, på träningscykeln)

Blir en del micklande med det, men skönt att slippa ta med alla burkar och påsar och sitta och blanda där.
Nu ska jag bege mig, ciao!

3+1

Langar 3 bra låtar med Silverstein, jävligt emo-stämplade men detta är grymt skön gymmusik. Slänger även in en bubblare från Sabaton. Enjoy

Smashed into pieces:




Good luck with your lives




My heroine




Bubblaren är Sabatons "Carolus Rex" - Svenska versionen. Riktigt tung låt, skruva upp basen och njut!


Goose bumps

Gåshud av "talet".



benpressar

Hemma efter passet! Blev riktigt bra. Gick ut starkt i benpressen och drog 2 PBn (eller tangerade det första i andra setet egentligen). 2 stycken set med 3 reps i varje på 420kg.
Sedan blev det att trycka lite i axelpressen. Serien såg ut såhär:

80kg x 12
125kg x 6
145kg x 3
152,5kg x 2
120kg x 6
80kg x 12

Den där 2an var nog inte så fin (iaf inte andra reppen), men upp gick den! Mycket testo som frisattes under dessa två övningar :).
Efter detta bensparkade jag ett par set på fullmag och drog sedan några stående vadpressar. Har fortfarande svårt för att köra isolerande baksida-lår övningar pga mitt knä.
På tal om knät så ringde dom från vårdcentralen idag och sa att MR-resultatet hade kommit och det såg bra ut. Ingen menisk/ledbands/korsbandsskada, ingen artros, ingen vätska, inga frakturer. Blir därmed remitterad till ortopeden på KS Huddinge för vidare utredning. Skönt att man inte såg någon major skada iaf, men samtidigt är det ju irriterande att inte veta varför det gör ont..
Nåja, efter passet cyklade jag 71 minuter i högt tempo. Invägning imorgon så ska ut och gå 30-40 mins också, men först tänkte jag glo på Betners nya show som börjar nu på 5an. Osäker på hur kul det kommer vara, jag menar Jonas Gardell är med som gäst. Ska dock ge Magnus en chans, han brukar vara förjävla rolig. Är det trist går jag ut och går i första pausen, annars blir det en sen promenad.

Au revoir!

ebba

Igår fyllde jag år - 23 bast blir den här gamle räven. På morgonen blev jag uppvaktad av familjen, vi brukar alltid köra frukost på sängen inkl presenter till den som fyller år - tradition typ. Fick även den traditionsenliga "lappen" som jag har skrivit om förut. Trots att man numera är 23 år är det fan lika roligt som när man var yngre. Det har dock utvecklats från att vara rim som typ;

"Här fanns verkligen nada, spring och titta där du brukar bubbel-bada!".

till mer renodlade frågor, som en som jag fick igår (som pappa hade skrivit) som löd:

"Vart hade Ebba Grön sin första spelning?"

Svaret är ju självklart Oasen i Rågsved!

Vid ett drog jag till gymmet och körde ett födelsedagspass. Armar som sig bör på söndagar. Det blev ett bra pass, och kombinationen pump och deff gjorde att armarna såg riktigt bra ut i spegeln när jag körde. Pra schit!
Blev även 30 mins på cykeln, innan jag drog hem och hann se dom sista 10 minuterna mellan AIK - Mjällby. Sedan blev det snabbt in i duschen och ner till stationen för att dra till Häggvik. Vi skulle träffa Thomas brorsa, som varit i LA typ 20 gånger eller nåt sånt, för att få lite tips och råd om vad man ska göra där. Blev en bra kväll med många bra tips och rekommendationer. Var hemma vid 10, drog ut och gick i en timme och somnade sedan framför Fotbollskanalen Europa!

Idag är det plugg, plugg, plugg som gäller. Och gym då förstås. Bjuds på ben kl 19.00 på Flex gym. Tunga benpressar väntar. Go hard or go home!

RSS 2.0