480kg

Spelade lite ben idag istället för på måndag, så att jag ska kunna chilla efter första skoldagen. Var jäkligt otaggad på att köra tungt först, sen spanade jag in denna och fick djuret i mig att vakna till ( :d )
 
 
Kolla särskilt 2.30 - 4.40. 825 pounds ~ 375kg. 4 veckor INNAN en bb-tävling - vilket betyder en rejäl deff och att han säkerligen är relativt tom.
 
Efter denna uppladdning drog jag iväg 480kg i benpressen.

chirurgia

Nu är det bara helgen kvar innan skolan börjar igen! Uppsats hela vårterminen, följt av 3 månaders sommarlov. Och nu ska man börja träffa patienter igen. Känner mig jäkligt laddad inför den här terminen, det är den som jag har längtat mest till under utbildningen. Kirurg är något jag funderat på hela tiden, även innan jag började plugga. Har alltid gillat konceptet - man går in, fixar något och sedan är det klart. Väldig förenkling såklart.
 
Hursom så var jag iväg och köpte lite kurslitteratur på kårbokhandeln idag. De hade bara 2 av de 5 böckerna jag ville ha, så fick beställa resterande 3 på adlibris. Hoppas på snabb leverans, jag är ju ute i så god tid!
De böckerna jag köpte var "Kirurgi" och "Akut kirurgi"
 
 
och sedan beställde jag "akut ortopedi", "anestesiologi" och "chirurgia minor". Ska eventuellt köpa en ortopedibok också, men efter att ha läst runt lite så ska den rekommenderade boken vara helt värdelös, så får se vad som säger under uppropet - kanske rekommenderar någon annan.
 
Idag blir det lite plugg, lite gym och lite chill. Får se vad kvällen bjuder på.

just do it

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong.
 


all the small things

Häromdagen när jag åkte till gymmet spelade dom "All the small things" med Blink-182 på Bandit, och mina tankar gled obönhörligt tillbaka till min skejtpunk-era som jag hade i slutet av mellanstadiet/högstadiet. Det var riktigt fina tider, där mycket tid spenderades med grabbarna nere på "den nyasfalterade vägen". Sjukt bra rull man hade där, som upplagt för att nöta kickflips och backflips. Det var jag, Rikard, Tobbe, Holmar, Thomas, Samuel och Elias.  
 
Hursom, så började jag tänka på den musiken jag lyssnade på då, och kom av någon anledning att tänka på Green Days "Basket Case". En jäkligt skön låt med mycket skatepunk i sig. Det var också en låt som bandet i nian (när vi gick i sjuan) brukade lira på olika avslutningar/uppvisningar. Kommer fan inte ihåg vad dom hette, men nu heter dom "Hellow", gå gärna in och lyssna lite! Man hör att det är väldigt skatepunkinspirerat. De består av, av vad jag har förståt, ungefär samma personer idag som på den gamla goda tiden. Beckman, Bolin och . Förutom var även "KP" med.
 
Från det ena lokala bandet till det andra, och på tal om Rikard (lite längre upp i texten, en av mina allra bästa kompisar in past time), så hade även vår klass ett band. "Husbandet" kallade de sig, och bestod av Tobbe, Rikard, Fille och Martin. Även de lirade lite skatepunkinspirerat, men även mycket rock, hårdrock och vanlig svensk punk (typ imperiet, ebba grön). Vid avslutningar och liknande brukade de, nästan alltid, lira "Ronka" som tribut till oss grabbgrabbar som ingick i det gänget. Och de lirade alltid den till vår stora glädje, där vi skrålade med som fan. Länkar in den lite längre ner. Don't judge. Eller gör det, den har sin charm.
Jag kommer även ihåg när de spelade "Die Mauer" med Ebba Grön för första gången. Det är en väldigt lugn låt som inte är så likt Ebba Grön egentligen, och jag hade lyssnat på den flera flera år innan hemma, men inte direkt skyltat med det då den var så "lugn". Nu gjorde dom den stor bland våra kretsar, och jag ångrade att jag inte hade tagit upp mitt tycke för den tidigare..!
 
När vi splittrades och folk började på olika Gymnasium, startade Rikard ett nytt band med några lirare från Södertälje. A vain attempt. Lite skatepunk där också, men kanske mest emo. Lägger in en låt från dom här nere också.
 
Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg, men det var detta som rörde sig i mitt huvud när jag hörde All the small things!
 
 
All the small things - Blink 182
 
 
 
Ronka - Perverts
 
 
 
I can't escape - A vain attempt
 

schleten

Hallopp.
 
Vaknade sent idag, så har inte gjort så många knop fram tills nu. Innebandy kl 14 och 17.30 idag, jag bortprioriterar 14-matcher för gym, men infinner mig på läktaren i Farsta kl 17.30. 14.00 är det kval till junior-DM och 17.30 är det kval till dam-DM. Kommer inte ihåg vilka vi möter kl 14 men dammatcher är tydligen mot Nynäshamn, som spelar i div 3... kan bli väldigt, VÄLDIGT enkelt för oss nyblivna div 1'are! Kul att se hursom, de har ju dragit in en hel del nyförvärv, bland annat en japansk landslagsspelare (hur mycket dte nu säger, men hon var jäkligt duktig iaf) som pluggar här i Sverige. Hur coolt som helst! Sen några nya fd. stadslagsspelare i sina respektive åldergrupper. Har tappat några också, men (utan att klämma någon på tån) var lägre klass på dom är på de som kom in vilket är positivt.
 
Hursom så blir det som sagt gym innan dess. Biceps och rygg. Började med kreatin idag igen också, så får se utifall det ger något utslag redan på detta pass, har känt mig lite orkeslös de senaste dagarna. Kan ju bero på överträning, allmänt slackmode, att min PWO tagit slut eller annat också, men nu ska det fan ge med sig.
Bjuder på några dagsfärska bilder (tagna igår förvisso..). Vi hörs!
 
 
 
 

low back pain

Detta har förgyllt min fredag.
 
 
Ikväll har det blivit träning och nu ska jag se Hunger Games med syrrorna :) Fin fredag såhär i slutet av sommarlovet.
 
 

hardcore mind

Spana in detta!
 
saying it with your mouth and saying it with your actions are two different things

 
 
 
 
 

smile


spört

Sitter och kikar lite på en föreläsning om Akut buksmärta och skriver ned viktiga saker att tänka på, olika diagnoser och deras karaktäristika och andra bra saker de tar upp. När föreläsningen är slut så intar jag horisontellt läge i soffan för att se AIK spöa upp CSKA Moskva i kvalitet till Europa League.
Nästa anhalt är Barcelona - Real Madrid kl 22.15. TV4 har, av någon jävla idiotisk anledning, valt att lägga TRAVEFTERSNACK i TV4 sport, medan den matchen spelas i TV4 sport extra... Jävla idioti. Har dock fått tag på en stream som jag tänkte köra via.
Sportkväll med andra ord, dont miss!
 
 

hoa hoa

Sitter och slöar lite innan det är dags för gym. Har precis lyssnat på en podcast från Body Radio - sjukt sköna lirare. Dom snackade lite kort om när Hoa Hoa var med i på spåret, och tror jag såg den säsongen men var ändå tvungen att youtubea fram det - och såhär kan det låta:
 
 
Underbart.
 
Nu är det dags att tagga till lite inför gymmet. Det bjuds på ben så krävs att man är extra taggad då det är så äckligt jäkla tungt. Blir till att titta på lite Kai Greene-klipp!

Chichen Itza

Hit är ett måste att åka någon gång. Lägger till den på min bucketlist!
Tror stället heter Cenotes Ik Kil, Chichen Itza i Mexico.
 

my heroine

But under your covers more torture than pleasure
And just past your lips there's more anger than laughter
 
 

jour

Igår hakade jag som sagt på M som skulle vara kardiologbakjour. Skitskoj! Vi började på HIA och jobbade oss till M84 och sedan MAVA. Fick göra bedside-hjärt-EKO (Ultraljud transthorakalt, dvs en apparat som man kollar hjärtats funktion, storlek, flödeshastigheter och utifall man ser någon perikardvätska etc.). Coolt!
I övrigt var det ganska lugnt då det var helg. Träffade patienter med misstänkt hjärtinfarkt, post-hjärtinfarkt, misstänkt endokardit, sklerodermi (som jag tidigare träffat på reumatologen tror jag, kände iaf igen patienten!), hjärtsvikt, a. subclavia-trombos, erysipelas, peritonit med mera. Väldigt blandat klientel för att ligga på hjärtavdelningar med andra ord.
 
För att utvärdera och repetera så jag kommer ihåg, den teorin som jag direkt kände att jag lärde mig var:
 
  • Vid NSTEMI (Icke-ST-höjnings-infarkt) så ger man 300mg Plavix och vid STEMI ger man 600mg. Detta har jag vetat, men enligt nya riktlinjer på KS så ger man istället Brilique vid STEMI, men fortfarande 300mg Plavix vid NSTEMI.
  • Vid insättade av Imdur så ska man informera patienten om att denne kan uppleva huvudvärk (pga vasodilatationen). Första veckan ska man då försöka uthärda, men återkommer den efter detta så ska man sätta ut och pröva något annat LM.
  • Indikationer för CABG (förutom tre-kärls-sjuka) är huvudstamsstenos och diabetiker som stenos i flera än 1 gren.
  • Om en hjärtinfarktspatienten står på Waran så sätter man oftast ut det och beh. med Plavix (eller Brilique) och Arixtra. I vissa fall låter man dock patienten stå kvar på Waran och hoppar de övriga anti-koagulationspreparaten (förutom ASA då), beroende på på vilken indikation patienten står på Waran.
Detta är vad jag kommer på för tillfället! Riktigt kung.
 
Efter det blev det släktmiddag ute på landet med farsans sida av släkten. Ganska fin avslutning på dagen.
 
 
 
 
Dagen idag har inneburit gym och premier league. Imorgon drar jag till en KI-polares landställe och är där till på tisdag. Vindsurfing, kajak, fiska, kräftfiske med mera. Kommer bli braaa!
 
Mailade för övrigt vår studierektor för kirurgikursen och frågade utifall jag och Jenny fick vara i samma grupp (vi har fått komma med önskemål i tidigare kurser, och vi är väldigt nära varandra), men fick detta svar;
 
 
Trist, men så är det.
 

bakjour

Tidigt sänggående idag, imorgon ska jag haka på M och vara kardiologbakjour på KS. Ska bli sjukt kul! Får hoppas jag kan sova bara. Lär dock inte bli nå problem, var och lirade badminton med Martin, Tobbe och tobbes farsa idag. Högt tempo och jävligt kul. Slutet mina blå nu framför sagan om konungens återkomst. Natt!

Blue and Black. Simple fact.

Dags för gym! Andra "riktiga" passet på nya schemat. Bröst, axlar och triceps ska marineras, bankas och sedan grillas rejält. Nu kör vi. Nothing to it but to do it.
 

new routine

Nu bär det av till gymmet för dagens pass - Rygg och biceps. Påbörjar mitt nya träningsschema på "allvar" idag, ser ut ungefär såhär:
 
BAT = Bröst, Axlar, Triceps
RB = Rygg, Biceps
1 - Pass 1
2 - Pass 2
 
Repsintervall:
Tungt: 1 - 5
Medel: 6 - 8 (10)
Lätt: 10 - 12 (15)
 
Schemat:
 
Måndag: Ben
Tisdag:
Onsdag: RB 2
Torsdag: BAT 1
Fredag: Ben (tills skolan börjar, efter det blir dte för mycket med >5 dagar i veckan + plugg)
Lördag: RB 1
Söndag: BAT 2
 
Upplägg:
BAT 1:
 
B1 (bänkpress) - Tungt
B2 - Medel
A1 - Medel
A2 - Lätt
T1 - Lätt
T2 - Lätt
 
BAT 2:
 
T1 - Medel
T2 - Medel
A1 - Medel
A2 - Lätt
B1 - Lätt
B2 - Lätt
 
RB 1:
 
R1 (marklyft) - Tungt
R2 - Medel
B1 - Lätt
B2 - Lätt
 
RB 2:
 
B1 - Tungt/Medel
B2 - Medel
R1 - Lätt/Medel
R2 - Lätt
 
Ben:
 
Tungt/Medel/Lätt - Lite blandat beroende vad jag känner för - Brukar köra tunga benpressar och medel/lätta bensparkar iaf.
 
 
Tror detta kan bli hur bra som helst. Anledningen till att jag drar så tidigt är ju Sverige - Brasilien kl 19.30. Får icke missas! Sista landskampen på Råsunda.
 
Uppladdning inför passet:
 
 
bra skit!

Steves Hughes

Skrattar så jag gråter
 
 

Plato's symposium

According to greek mythology, humans were originally created with 4 arms, 4 legs and a head with two faces. Fearing their power, Zeus split them into two separate parts, condemning them to spend their lives in search of their other halves
 
 

dream

Så galet inspirerande Kai Greene är. Titta på denna! (har ni inte tid att se hela, så är 3:50 - slutet helt fantastiskt)
 
 

Who is going home with you tonight?

Bröst, axlar, triceps - handled and done. Post-workout-euforia.
Detta är riktigt, RIKTIGT, bra.
 
 
 
Don't think we ever really got it right
Both you and I have always kept it bottled up inside
Can you show me what it feels like to give yourself away?
Why can't I hold onto you?

There is no one around who picks me up when I'm down like you do
And when you can't hear a sound will the silence drown you too?

Who's going home with you tonight?
Was it real or am I part of your collection?
Have you crossed the line?
Who's going home with you tonight?
Oh I feel like you're an open invitation
Is this how we say goodbye?

Keeping secrets somewhere down below
I wish you had the heart to tell me that you sold your soul
So many things you couldn't let me know
You had to run away
Why can't I hold onto you?

There is no one around who picks me up when I'm down like you do
And when you can't hear a sound will the silence drown you too?

Who's going home with you tonight?
Was it real or am I part of your collection?
Have you crossed the line?
Who's going home with you tonight?
Oh I feel like you're an open invitation
Is this how we say goodbye?

Who's going home with you tonight?
Who's going home with you tonight?
Can you tell what it wrong and what is right?
Who's going home with you tonight?

It's getting harder to sit here alone
I've been waiting, I've been waiting, and you still ain't home
I have never ever felt so low
I've been thinking, I've been thinking, Oh where did you go?

Who's going home with you tonight?
Was it real or am I part of your collection?
Have you crossed the line?
Who's going home with you tonight?
Oh I feel like you're an open invitation
Is this how we say goodbye?

Who's going home with you tonight?
Who's going home with you tonight?
Can you tell what it wrong and what is right?
Who's going home with you tonight?

perseids

Blev en del stjärntittade de två senaste kvällarna - från balkongen. Men det var så jäkla molnigt så sikten var rätt kass. Lyckades ändå se några stycken stjärnfall. Trots det så är det ju väldigt harmoniskt och fridfullt att sitta under en stjärnhimmel en sommarkväll. Då mår jag bra.
 
 
 
 
Nu bär det av till gymmet för att damma av brösten, axlarna och triceps. War mode.

Rage

 Kai Greene om Coleman och inner rage.
 
 
 
 
 
 

Meteor Shower

Ikväll skär jorden kometen Swift-Tuttles bana och passerar därmed Perseidmolnet. Detta betyder att väldigt mycket sten och stoft kommer brinna upp i vår atmosfär och därför framkalla "stjärnfall". Peaken är inatt tror jag, men det syns även bra natten mellan söndag och måndag. Missa inte detta, kommer bli sjukt vackert!
 
 

RSS 2.0