Sintel

Tog en paus i opponerandet och återupptäckte denna. Vet att jag postat den förut, men det här tåls fan att postas igen.



dag 5..

"Dag 5 - min dag" kändes så torftig och är något jag ändå försöker skriva i bästa mån - om än väldigt nerkortat och torrt. Hursom, idag var jag "ledig" då vi inte har fått etikansökan helt färdig än, samt för att få lite tid för att förbereda redovisning och opponering av arbetsplan på onsdag. Jag ställde klockan på 9.50 för att komma iväg i hyffsad tid och köra ett armpass. Syrran skulle till skolan vid 12 och då passade jag på att åka snålskjuts ned till centrum med hennes polare som hade bil. Bussen gick 12.14 och vid halv 1 var jag framme och redo för att kötta.
Passet gick väldigt bra, ett av de bättre passen på ett tag faktiskt.
Nu tänkte jag sätta mig med den arbetsplanen jag har fått i uppgift att opponera mot, samt göra en ppt så jag kan redovisa min arbetsplan. Man får snacka max 5 minuter, och jag har maxxat antalet sidor (6 st, som var max), så det blir en utmaning att få ned presentationen till 5 mins, men det ska väl gå.

"Dag 6 – Någon jag aldrig kommer glömma" kommer senare idag.

Dag 4 – Fem sanningar om mig

Jag hoppar över "dag 3 - min bästa vän" då jag var lite för snabb med mitt första inlägg och svarade i princip på den frågan där.
Här kommer fem sanningar om mig istället:

  • Jag kan vara ganska pedant när det gäller städning
  • STORA spindlar är det äckligaste jag vet (läs: fågelspindel-storlek)
  • Jag är sjukt varmblodig - fryser väldigt sällan och är alltid varm
  • Jag tvättar alltid händerna 2 ggr i ett speciellt "mönster" innan jag går och lägger mig
  • Jag är nöjd med min snåp-siZe

2 minutes to midnight

Jag lovade en uppdatering igår, men så blev det inte. Rebell eller vad.
Hursom, idag ställde jag klockan på strax efter 9 för att gå upp och se finalen i Australian open. Nadal vs Djokovic. Första settet krigade Nadal till sig och det andra tog Djokovic, sedan var jag tvungen att dra iväg för syrran hade A-lagsmatch i Järfälla. Jag funderade mycket och länge på utifall jag skulle vara hemma istället och se klart finalen, men tillslut satt jag iaf i bilen påväg långt, långt bort. Läste sedan att det hade blivit den längsta finalen i Australian opens historia, och att Djokovic vann. Hade varit kul att se.
Innebandymatchen vann tjejerna, en ganska bekväm seger med 9-4.

Ikväll blir det lite jobb med arbetsplanen som ska in 23.59, eventuellt ut och gå en stund och troligtvis se Dejavu. Tv 11 sänder den kl 23.00, och jag vet att jag sett den förut men kommer inte ihåg om den var bra eller inte. Har en svag känsla att jag faktiskt tyckte den var bra. Nåja..

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek var nog Emma. Vi gick på samma dagis, och jag var nog lite småkär i henne till och från från dagis till efter 6an. Vi var tillsammans typ tjugoåtta gånger? Jag kommer inte ihåg exakt men det var en del gånger. Det var även med henne som första pussen och första "hånglet" kom. Jag kommer, mystiskt nog(?!), fortfarande ihåg hur det var.
Det första tjejen jag var tillsammans med "på riktigt" var Emelie. Vi var tillsammans knappt ett år när jag var typ .. 15 eller 16 har jag för mig.

ff

Vafan, jag kunde inte logga in på blogg.se igår pga att jag inte kunde hitta inloggningsbaren. Det visade sig att det bara var Firefox som fuckade upp det, för nu när jag testade att öppna det i Internet explorer istället så kunde jag logga in. Slänger därför upp dag 2-inlägget nu och dag 3-inlägget senare idag.

kvällspromenad

Deffen började ju som bekant i måndags, så jag kommer typ precis hem från en en-timmas kvällspromenad. Skönt var det! Kvällspromenader är nog det bästa med defftiderna. Några (mörka) bilder från promenaden:








lista

Tänkte köra en lista igen, som ni kanske förstått på mitt senaste inlägg. Alla listor man hittar är dock gjorda av och för tjejer med frågor som "Vad har du i din handväska?". Jag känner inte att det tillämpas på mig, så jag har tagit en och försökt av-homosexualisera den. Jag är osäker på om jag lyckades. Bedöm sjävla.

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Min bästavän
Dag 4 – Fem sanningar om mig
Dag 5 – Min dag
Dag 6 – Någon jag aldrig kommer glömma
Dag 7 – Ett ögonblick
Dag 8 – Något jag längtar efter
Dag 9 – En sak jag gör dagligen
Dag 10 – Den här veckan
Dag 11 – Mina drömmar
Dag 12 – Mitt favoritminne
Dag 13 – Något jag aldrig kommer glömma
Dag 14 – Något/någon som förändrat mig
Dag 15 – Det här upprör mig
Dag 16 – Det här får mig att må bättre
Dag 17 – Det här får mig att gråta
Dag 18 – Favorit film
Dag 19 – Mina rädslor
Dag 20 – Min favoritplats
Dag 21 – Det här saknar jag
Dag 22 – Mina ambitioner

Dag 1. Presentera mig

Jag tror redan jag har gjort detta i början av bloggen, men drar av en till

Jag är 22 bast, född 89. Det gyllene året som det kallas, då både berlinmuren föll och globen byggdes. Jag bor i Stockholm, något jag gjort hela mitt liv. Jag har bott på 3 olika ställen i Stockholm, och alla har varit på den södra sidan om stan. Trots detta, samt att jag är född på söder (SÖS), så är jag INTE bajare. Hellre Hammarby än Djurgården dock, men AIK är det lag mitt hjärta bultar för. Den första anledningen till att jag blev gnagare var nog för att farsgubben min är det, men jag har adrlig ångrat det.
Jag älskar, och har alltid älskat, det mesta som har med sport och idrott att göra. Fotboll, Innebandy och Tennis är de sporter jag själv har utövat i klubb, men jag gillar nog egentligen all sorts sport. Sport som ska kallas sport alltså, inte nån jäkla dart eller dressyr (haters gonna hate?!) - sport ska man bli svettig av! Favoritsporterna att förtära är väl ishockey, fotboll, tennis och innebandy. Fotbolls-VM och OS-hockey är det största som finns. Junior-hockeyVM ligger mig även varmt om hjärtat, som ni kanske har förstått iochmed mina uppdateringar om det förut.
Med handen på hjärtat är jag en sån som alltid har varit bra på varenda sport jag testat. På gymnastiken blev jag alltid vald först, vilket ju såklart är det ultimata beviset på att man var bäst ( ;-) ). Jag har vunnit klubbmästerskapen i tennis flertalet gånger. Vi vann vår serie överlägset det året jag lirade innebandy - alla matcher vunna. Snabb och bra kondis har jag också haft (kanske inte lika nu när man har lagt mer fokus på styrka och byggande). Jag vet att jag ofta kom i toppen (tror aldrig jag vann men 2a kom jag en del ggr) på 60m när det var tävlingar i grundskolan, kom i princip alltid etta på beep-testen, jag fick typ gymnasieskolans andra eller tredje bästa tid på 2,5km löpning (kommer tyvärr inte ihåg tiden), jag vann en orienteringstävling som vi hade 2 ggr på tre år (deltog bara i en) i samband med gymnastiken där hela gymnasiet (eller kanske bara var de i ens egen ålder? kommer inte ihåg) deltog. Jag och 2 till då då, eftersom man skulle vara 3 i varje lag, men ingen av oss orienterade.
Styrketräning är något som även ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror att det har med tjusningen att man alltid kan mäta framsteg på ett väldigt enkelt sätt. Lyfter sig vikterna som inte lyfte sig förra gången så har man det ju svart på vitt. Lyckorusen efter ett bra pass, att när man själv presterar på topp så går det bra, man behöver inte förlita sig på någon annan. Sedan att man även får synliga resultat i form av estetik är ju en riktigt bra bonus. Man har ingen annan än sig själv att skylla på när det går dåligt.
När det kommer till skolan har jag också haft det ganska lätt där. Det beror iofs på hur man definerar "lätt". Jag tror alla har potentialen att göra väldigt bra ifrån sig, sålänge man prioriterar rätt och lägger ner den den tiden på plugg som faktiskt behövs för att man ska få in det i skallen. Jag har pluggat mycket, men mycket har också fastnat väldigt snabbt. Jag har ofta varit den som varit bäst i klassen, den sk "pluggisen". Min mattelärare under gymnasiet frågade mig ALLTID på utvecklingssamtalet: "Behöver du plugga något?". Jag tror snarare att jag har pluggat för mycket om något. Ville verkligen ha bra betyg vilket ofta resulterade i känslan "var det inte svårare än såhär?" efter prov. Fram till gymnasiet var det dock bara i ämnen jag tyckte var roliga. Musik, hemkunskap och sånt lade jag aldrig någon energi på. På gymnasiet gav jag mig fan på att få så bra betyg i alla ämnen som möjligt. Naturvetenskapliga ämnen har alltid varit min starka sida, men jag vet att min svensklärare i gymnasiet en gång sa "här har vi en framtida nobelpristagare i litteratur". Jag kan om jag vill!
Jag har 2 småsyrror, som jag älskar över allt annat i världen. Skulle något hända dom vet jag inte vad jag skulle göra, och skulle någon göra illa dom skulle jag gå bärsärkargång.
Min allra bästa vän heter Mattias, och vi har alltid varit väldigt tighta. Sedan jag flyttade hit (1 år gammal) har vi varit grannar. Vi gick alltid tillsammans till skolan, delade skåp på högstadiet, sov över, lirade boll, reste och allt sånt som binder en samman. Än idag är han min bästa vän.
I musikväg är jag nog en allätare, som det så fint kallas. Jag föredrar dock OFTAST någon form av rock - klassiker, hårdrock, rockballader, metal-inspirerad rock etc. Iron Maiden och Linkin park är mina favoritband.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva. Tror att det kommer ytterligare lite småfrågor om mig på andra dagar, men jag börjar såhär. Om det är något specifikt ni vill veta kan ni ju hojta till..

2 roliga

1.

Innan jag bytte gym och fortfarande gymmade på TTC så kom en snubbe jag brukade snacka med ibland, som kanske är 5 år äldre än mig och ganska stor, fram till mig när jag låg och körde benpress och började stirra.
Efter jag kört klart:
Jag: Tja!
Han: Tjena!
Jag: Hur är läget?
Han: Nej jag är mest förvirrad över att du reppar i benpressen på 350kg när du bröt benet för typ 3 månader sen


2.

På nyår så hade en polare hört en annan polare snacka om mig. Han hade tydligen sagt något i stil med:
"Har man en sån kropp som han har kan man ju få ligga med vilken tjej man vill. Jag förstår inte varför han inte gör det!"



As if the sky had blown the heavens into stars

Do you feel cold and lost in desperation
You build up hope but failure's all you've known
Remember all the sadness and frustration
And let it go
Let it go



så börjas det

Idag börjar JS-dieten. Iaf i en vecka, sen ska jag se hur det funkar. Den här veckan kommer bli överjävlig.
Frukosten bestod av;
06.30 - 7 gram EAA, 6 gram Kreatin
07.00 - 1 Multipro, 60 gram proteinpulver, 70-80 gram ekologiskt jordnötssmör

Nu ska jag se hur jag överlever dagen. Funderar på att ta andra målet vid 10.00 och tredje vid 14.30, så kan jag skriva lite mer på min arbetsplan på lunchen. Sen blir fjärde målet vid 17.00, gym vid 19.30 (EAA innan), och sista målet efter gymmet, typ 22.00 tillsammans med kreatin.


ref

Hejhå

Sitter såhär en lördagskväll och knåpar på min arbetsplan. Dedikerat?! Den ska nämligen in till min handledare på måndag kom vi överrens om, trots att den färdiga versionen inte ska in till KI förrän nästa söndag. Känns iaf bra att ha en hel vecka på sig för eventuella (snarare troliga?) justeringar. Har snart skrivit klart bakgrund, kräver nog någon timme av snåknåp till, och jag har redan laddat upp 27 referenser. Shit. Jag har dock bara använt mig av 17 men det känns ändå som alldeles för många. Dom har rekommenderat oss att använda 20-60 för hela arbetet, och 5-10 för arbetsplanen. Känns dock som att bakgrunden kommer bli en stor del av mitt arbete så det kanske är justified? Får se vad handledaren säger..
När den är klar ska jag se till att börja på "material and methods". Får se om jag orkar ikväll eller om jag sparar det till imorgon. Sådär, nu vet ni vad jag pysslar med när ni själva är ute på krogen, har myskväll hemma, ute och äter med polare, tränar, sover eller vad tusan ni gör.



Fan vad dålig bild inser jag nu, men det jag har ringat in ska iaf vara siffran 27 för mina referenser..

beställn

Leveransen från gymvaruhuset och fitnessgurun kom idag. Deffen skall ju troligtvis börja på måndag, så det kom lagom. Tänkte som sagt testa första veckan med JS-dieten som jag länkade till för ett par inlägg sedan.



12 påsar Whey Fx proteinpulver á 750 gram, 1 burk BCAA (grenade aminosyror) på 750 gram, en påse Crea Fx Kreatin på 500 gram och en burk AST Multipro 32X (för att få i sig alla vitaminer och mineraler under JS-dieten).

Såhär ser förrådet ut för tillfället;


pecs

Sådärja, då var det sista (troligtvis) bröstpasset innan deffen avklarad. Gick rätt bra ändå. Jag var ju lite skeptisk till att axeln skulle hålla, så gick ut ganska lugnt och med noll förhoppningar i bänken. Stången kändes bra, 40kg bra, 60kg bra. Sen gick jag på 100kg för att testa en singel, vilket inte gjorde ont i axeln. 110kg kändes också bra. 120 bra. 130 bra. 135 kändes lite, så sänkte till 130 och drog 2 pisslätta singlar. Var så otroligt glad för att axeln höll!
Resten av passet flöt också på rätt bra;

6 set lutande bröstpress i maskin som såg ut ungefär såhär;
12 reps på 80kg
6 reps på 100kg
4 reps på 110kg
4 reps på 110kg
8 reps på 100kg
12 reps på 80kg

6 set sittande maskinpress

12 reps 50kg
12 reps 100kg
4 reps 150kg
5 reps 150kg
4 reps 150kg
12 reps 100kg

Sittande axelpress i maskin

12 reps 80kg
6 reps 100kg
5 reps 110kg
4 reps 110kg
12 reps 80kg

Sen lite pushdowns med rep för tricepspump.

Nu har jag tagit mina EAA och precis ätit upp min kesella med mjölk. Strax ska jag glo lite serier med syrrorna och sen blir det kanske en eller två artiklar att läsa innan det är dags för bingen.
Ciao

knot

Idag har jag fått en del gjort, men inte alls så mycket som jag hade önskat. Kvällen är iofs fortfarande ung så får se om jag köttar på lite ikväll eller tar den lediga morgondagen till att läsa och skriva ist. Vi ska skriva en arbetsplan till vårat projekt som ska vara inne nästa söndag. Min handledare ville dock ha ett första utkast på måndag, vilket betyder att jag måste skriva klart den i helgen. Lite segt, men samtidigt skönt att ha lite press på sig. Jag är oftast en sån som är som mest produktiv under stress, har jag för mycket tid så svävar jag iväg och läser om irrelevanta saker och tar alltför många pauser.
Arbetsplanen ska hur som innehålla en bakgrund till projektet (där jag ska skriva lite allmänt om hjärtsvikt, definitioner, epidemiologi, symtom, livskvalitet, vad man kommit fram till i nuvarande studier och vad som behövs mer studier om), ett avsnitt om material och metoder, syftet med studien etc. Fick tydligen max vara 6 sidor, och jag tror jag kommer ha störst problem med att begränsa mig.

Just nu blir det dock inte mycket mer gjort, för om 10 minuter står en polare här utanför och vi beger oss till gymmet. Bröst står på schemat - sista bröstpasset innan deffen tror jag det blir. Känner på mig att axeln kommer sätta stopp för bänkpressen, men hoppas såklart på att kunna köra den. Annars får det bli tunga maskinövningar istället.

På tal om träning så slänger jag in min favorit-byggar-kortfilm här. Texten, musiken, kämpandet och till viss del fysiken är en perfekt kombo.


The wind beneath my wings

Här kommer två versioner av samma låt. Jag vet inte vilken jag gillar bäst, det beror helt på humör, men det är en fantastisk text. Ni får ursäkta sångaren i SA's stundtals fruktansvärda uttal, men ju mer man lyssnar på den ju mindre tänker man på det.

Detta, mina damer och herrar, är vad vi kallar bra skit! 


ENW

Tja!

Hemma tidigt idag, slutade halv 11 så kom ganska nyss hem. Vi hade en icke-obligatorisk workshop idag om EndNote Web, som är en referens-hanteringsapplikation som gör det lättare att hantera och hålla koll på artiklar och referenser inför uppsatsskrivningen. Det verkar fantastiskt bra. Senaste mini-projektet vi gjorde var vi tvugna att skriva alla referenser manuellt, och det är riktigt jäkla segt, men med den här applikationen så får man in allting på ett knapptryck typ.
Vid ett-tiden tänkte jag dra iväg och träna rygg. Det blir nog marklyft, maskinrodd, latsdrag och lite bicepspump som avslutning. Anledningen till att jag måste dra så tidigt är att vid 4 ska jag träffa min handledare på Huddinge sjukhus, och efter det ska jag hjälpa morsan att barnvakta mina 2 kusiner. De ska tydligen till simskola, så då blir det att svira om till badbyxor och plaska.
Sen senare ikväll, vid 5 i 10 tror jag, är det dags för första mötet mellan Real Madrid och Barcelona i Copa del Rey. Inofficiellt el clasico med andra ord. Matchen spelas på Santiago Bernabéu-stadion, och jag har som vanligt höga förväntningar på den. Kommer nog bli grymt, det vill man inte missa.
Oddsen ligger på 2,45 på Barca-vinst - kanske läge för lite spelande?




Gn

Ligger i slafen å skriver från iphonen, vilket jag hatar, så dettablir ett kort inlägg. Tänkte bara skriva att jag lever, är stressad som fan men mår ändå bra! Tänkte även langa ett bra citat;

"Faith is taking the first step - even when you don't see the whole staircase"

Natt!

alien

I am ready for whatever's coming. I expect nothing but to be let down or turned away. I am alone. Goddamn. The shit hurts sometimes, but I realize what I am, what I have become. The alien man waved his arms up and down and noticed that he couldn't wave in the right language so he stopped.


js

Idag har varit en rätt produktiv dag för att vara en slackardag.
Jag har stoppat ner alla mina papper från Internmedicinkursen i en låda som jag tänkte ställa upp på vinden nu innan sängdags. Sen drog jag och 2 polare iväg till Ica Maxi för att köpa ekologiskt jordnötssmör inför jordnötssmör-dieten som vi hade tänkt testa. Dom hade tänkt gå in stenhårt med den medan jag tänkte testa 1 vecka och se hur det funkar. Det är ju deff-tider nu inför sommaren så man slipper stå i vassen på beachen, och funkar den dieten bra så kommer jag köra på den. Annars blir det lite mer frikostigt, med sunt förnuft och en jävla massa cardio :)
10kg hade jag iaf tänkt skala av, så jag hamnar sub-90kg.
Efter detta blev det gymmet och ett bra armpass. Fick upp ett skönt tryck och även en skön pump. Vi drog lite sent så hann inte med sista övningen, men kändes som man fick med en stor volym ändå. Började med tricepspress i form av rep över huvudet i cabeln, bicepscurl i cabeln, pushdowns med rep, bicepscurl i maskin, enarms-pushdown och slutligen en specialvariant av underarmscurl. Älskar värmen, storleken och den otroligt slutkörda känslan man får i armarna efter ett ordentligt armpass. Sitter och halvskakar as i write. Mumma!

Imorgon blir det tidig uppstigning - 06.00 ringer klockan och 08.30 ska jag återigen befinna mig på KI Solna för 2 introduktionsveckor inför uppsatsskrivningen. Kommer bli segt att tvingas åka in till Solna, men skönt att få lite katedrala föreläsningar med hela klassen igen.
Nu är det 2 and a half men och läggdags!

chill

Igår testade jag min första tennisträning sen jag bröt benet (tredje juli 2011 har jag för mig att det var). Det gick okej ändå. Känslan fanns kvar, men tekniken var väl sisådär. Rullet och placeringarna var rätt hyggligt men eftersom tekniken inte fanns där till fullo så fick man ingen riktig kraft i slagen. En annan grej som var lite jobbig var att jag inte vågade ta löpningarna ordentligt. Att springa går bra, men det är tvärniten för att sen jobba inåt i banan som jag är rädd för. utifall det är så att ledbandet är pajj så känns det som det bara skulle göra saken värre med start och stopp och helkroppsbelastningar på knät i vändningarna. Ska ta kontakt med en ortoped i veckan som min sjukgymnast tyckte att jag skulle göra, så får dom avgöra om det är ligamenten som fått sig en törn. Kul att träffa grabbarna där uppe hursom!

Idag har varit en riktig slappardag, som dagarna efter tentan brukar vara. Är så jäkla skönt att inte ha något att göra, att vara helt pluggfri och stressfri. Gick upp halv 12 vilket var divine. Vid 2 drog jag och köpte en förvaringslåda till alla mina papper och allt material som jag använt under internmedicinkursen som ju nu tog slut inför vintern. Tänkte stoppa ner allt imorn och ställa upp den på vinden.
När jag sen kom hem vid 3 så drog jag och en polare och drog ett misc-pass. Det blev greppträning och lite mage. Brukade köra på typ 140kg och hålla i 20-25 sekunder förut, men idag steppade jag upp till 170 och höll 15 sekunder, kändes bra.
18.45 hade syrran match i juniorserien. De mötte Älvsjö och fick pisk med 4-2, väldigt orättvist men tycker faktiskt att de fick skylla sig själva så jäkla dåligt som dom spelade jämfört med vad de kan.
Nu ikväll har jag kollat på serier med ena syrran. Den andra är ute och ränner..

Imorgon blir det ännu en slappdag inför att termin 7 och exjobbet börjar på måndag. Armar står på schemat, annars kommer jag nog inte göra många knop!

Nu vill morsan att jag kommer och ser klart på "När lammen tystnar" med henne, för att, jag citerar henne; "den är så läskig!!"


dagen d

Sista redovisningen och näst sista seminariet gjort idag! Det fick bra. Seminariumet var dock lite sisådär, vår seminarieledare hade knåpat ihop en egen powerpoint med fall (det var egentligen en annan som skulle leda det seminariet men han var i usa på konferens, så hon gjorde en ny för hon fattade inte riktigt hans fall.. :p). Problemet var bara att nästan alla svar stod ett par slides fram i presentationen, och vi fick ju ut hela presentationen på papper. Blir alltid lite konstigt, man vill inte svara på för många frågor då det känns som man vill framhäva sig själv trots att svaren står, men om alla sitter tysta blir det också weird. Känns som att man får ta ett par svar var, men alla hajjade inte det. Ska tillägga att alla svar stod inte rakt upp och ner, men kändes som man fick en del ganska klara ledningar.
Aja nu har jag det gjort idag och skönt är det. Imorgon väntar seminarium 9-11 och sedan tenta 11-12. Dom har sagt att tentan inte ska bli så stor, så jag har inte orkat börja nojja än. Tänkte läsa igenom lite till och sedan försöka sova och satsa på att vara utvilad imorgon istället. Mycket har man ju repeterat och lärt sig på seminarium.

Har även hunnit med att köra bröst idag. Vågade inte köra bänkpress då jag fick känningar i axeln redan på 40 och 60kg, så bröt den övningen efter det. Det blev ungefär samma pass som förra veckan istället - 2 raka maskinpressar, en lutande maskinpress, axelpress i maskin och avslutade med lite pumpset pushdowns. Det kanske känns som att jag kör få övningar? Brukar dock lägga krut på de övningar jag tycker är skönast och köra flera set istället. Idag körde jag t.ex typ 7 _arbetsset_ i första övningen (exklusive uppvärmning alltså), 7 i andra och 6 i tredje. Sen körde jag visserligen bara 5 set axelpress, men det var främst för att axeln spökar lite så vågade ej köra på mer, och avslutningsvis 3 set triceps, mest för att få upp pump.
Fick galet med pump i brösten idag, hade nog gjorts sig bra på bild! Sålänge får ni nöja er med den här gamla, opumpade bilden;


kvällskesella

Nyss varit och gymmat, ryggpass som vanligt på onsdagar. Det gick helt okej trots att jag var rätt jävla seg. Passet bjöd på marklyft, latsdrag, sittande rodd och bicepscurl i maskin. Skön pump, bra vikter men rätt kasst tempo. Blev lite för mycket distraktion. Dessutom var det så jäkla skönt att komma iväg från plugget som jag är översvämmad med. Har som sagt 3 redovisningar, 4 seminarium och 1 tenta den här veckan.
Har precis gjort klart min powerpoint inför min redovisning imorgon. Ska dra ett patientfall med en man som har förmaksfladder. Vi har tillgång till mentometerknappar vilket är skönt då man kan göra det lite mer interaktivt. Har lagt in ett par omröstningsfrågor.

Ska äta upp min kvällskesella och sen gå och lägga mig och läsa igenom patientfallet en gång till, sen slocknar mina blå för ikväll. Har varit som en halvdöd jäkla vombat hela den här veckan efter att ha vänt på dygnet under julen då JVM gått i Kanada som bekant. Hoppas det blir bättre nästa vecka.

En kul grej innan jag slänger in handduken är att ena syrran tog körkort i måndags. Nu har jag min privata chaufför efter snart 5 år av ständigt skjutsande överallt. 5 år.. är det inte då man får agera handledare för övningskörare?


swamped

Så sjukt jäkla mycket att göra den här veckan. Trettontusen artiklar ska läsas för 3 olika redovisningar, 4 seminarium och sen en tenta på fredag. Återkommer till livet så snart jag kan

I always wonder why birds stay in the same place when they can fly anywhere on the earth. Then I ask myself the same question.


einstein vs hawking

Pluggpaus, galet kul!


power

Tidigt gympass idag! Gick jäkligt bra ändå. Ställde klockan på halv 10 för att svepa min proteinshake och lite linfrön jag hade ställt på bordet i rummet innan jag gick å slagga, för att sedan kunna sova en stund till. Vaknade dock till och från från kl 4 så vid halv 9 bestämde jag mig för att ta dom. Extremt? Nja, allt för att slippa gå upp tidigt och ladda. Att gymma utan att ha käkat något är det värsta jag vet, känner mig helt tom och framförallt trycklös. Svår känsla att förklara, men man har liksom inget tryck att ge när man börjar bli trött i en övning, så man failar mycket snabbare. Sen att träna hungrig öht är ingen hit, känns mest kontraproduktivt.
Så jag svepte shaken kl halv 9 och tog lite linfrön, och låg sedan i sängen fram till typ 11. Vid 12 bar det sen iväg till gymmet för att kötta armar. Passet gick jäkligt bra, kände inte så mycket i axeln, hade bra styrka och fick upp bra pump. Även rätt bra tempo. Blev många set och 3 övningar / muskel, förutom underarmar som fick nöja sig med 1 i slutet. (Får ju iofs underarmar av all sorts curl).

Idag kommer dagen att bestå av att läsa lite artiklar och sedan analysera dom och svara på lite frågor om hur dom är uppbygda. Skittrist verkligen. Hatar att dom måste lägga in det momentet i kursen vi går nu, känns så jäkla onödigt. Blir bara till att gilla läget och köra på ändå, såhär sista dagen på jullovet. Imorgon börjar allvaret på riktigt igen.
Ser dock fram emot den här terminen. Nästa vecka kommer inte bli nådig, typ 3 redovisningar och 1 prov, men efter det börjar examensarbetet och uppsatsskrivningen. Första två veckorna efter denna kommer bestå av föreläsningar för att få lite kött på benen, sen börjar projektet. Det sköna är att jag har en SKITBRA handledare, ett intressant projekt, att jag kommer vara på Huddinge Sjukhus (vilket är nära hemifrån!), att man kan planera lite själv och göra mycket av arbetet hemma. Detta betyder att sen när deffen sätter igång (mitten av jan) och våren kommer så kommer jag kunna gå ut på kvällarna och ta kvällspromenader utan att behöva nojja över att jag ska upp tidigt. Kan gå upp 8ish och börja arbeta hemma direkt istället för att gå upp 6 och behöva ta mig någonstans. Slippa dötiden helt enkelt. Kommer bli grymt!

Nu blir det artikelgranskning..


Bring it

Never gave in. Never gave up. I'm the only thing that I'm afraid of.


JVM-guld

Det var länge sen det var lika jäkla underbart att höra nationalsången som igår. Vilken jäkla pärs finalen var. Var sjukt nervös hela matchen, och efter Mikas mål i sudden så släppte allt, SATAN VAD BRA DOM ÄR!!

poker

Gick hyffsat i pokern, slutade 5a efter att ha åkt ut på tvåpar i Ess och 5or mot tvåpar i Ess och 8or. Surt.
Var dock en trevlig kväll! Nu är det dags för JVM-final; Sverige - Ryssland!

Stäng in den ryska björnen och väck den svenska!

bra kväll

Kommer precis från gymmet. Hade laddat som fan inför bänkpressen, men axeln spökade fortfarande och så vid 120 stoppade jag. Kändes enda upp till settet innan 120, men inte under själva 120-pressen. Dock kom smärtan efteråt, och det var riktigt påtaglig, som jag beslutade mig för att lyssna på kroppen (som jag är förbannat dålig på annars). Bröstpasset bestod då istället av maskinövningar;

Sittande bröstpress i maskin
Lutande bröstpress i maskin
Sittande bröstpress i maskin (en annan maskin än den första)

Körde många set, och ett medelhögt repsantal, så fick ORDENTLIGT med pump. Såg riktigt bra ut, höll till och med i sig tills duschen när jag kom hem.
Fick även ett rejält endorfinpåslag idag, och man blir så jäkla lycklig. Som jag har försökt förklara förut så brukar det dels finnas i hela kroppen, men ändå kännas på något sätt som det sitter lokalt i tutorna, en helt sjukt skön känsla. En ihållande bröstorgasm typ?

Sitter i stolen halvt påklädd efter att ha duschat och ätit en kesella samtidigt. Multitasking for the win. Detta eftersom jag om 7 minuter ska iväg till David och ha pokerkväll. Trevligt och roligt. Vi kommer bli typ 10 pers med insatsen 200kr, så torskar man är det lugnt men vinner man kan man ändå göra något rätt trevligt för pengarna. Win-win. 18.00 börjar vi.

21.30 börjar sändningen från bronsmatchen mellan Kanada - Finland. Känns som om finnarna kommer bli helt sönderkörda. Dels för att Kanada vill ge publiken en bra avslutning efter den snöpliga förlusten mot Ryssland i semin, dels för att Finland redan i semin mot oss svenskar var helt slutkörda. Tänkte hursom kolla på den om jag har åkt ut tills dess.
Kvällen/nattens absoluta måste börjar 02.00. JVM-final Sverige - Ryssland för den som har missat det. Tror det kan bli en hur bra match som helst. Ryssarna lär vara riktigt revanschsugna efter förlusten med 4-3 i gruppspelet mot oss samtidigt som vi svenskar är RIKTIGT hungriga på guld efter en frånvaro på 30 år av JVM-guld. 81 var väl senast?
Hoppas (och tror faktiskt) på vinst för oss. Såg bra ut i hela Finland-matchen (förutom vår målvakt Gustafsson och bristen på satta lägen) med bra tryck, många målchanser och stort puckinnehav. TITTA!

Nu ska jag dra..

Glömde skriva efter Swe - Fin..

Haha, Max Fribergs svar på varför Armia från Finland gjorde samma målgest som Friberg gjorde mot Schweiz (som fick jätteuppståndelse), utifall det var ett hån:

"Jag vet inte om det var ett hån. Jag ser det mer som en hyllning, han tar efter. Men jag kommer inte att göra den igen."

Sen kommer detta, som är det underbaraste av allt:

"Den sprids till Finland kanske, vad vet jag?"

Han är så jävla skön!

Top 5 snyggaste tjejerna

Utan imbördes ordning

Bethany Joy Galeotti:





Ashley Olsen:




Elisha Cuthbert:




Jessica Biel:





Kate Beckinsale:


JARRÅ!!!

Har precis kollat klart på Sveriges semifinal i JVM mot Finland och är i extas. Vilken jäkla match det blev!
1-0 till finnarna efter första, 2-0 efter andra. Sverige hade trycket, spelet och skotten under hela jäkla matchen men fick inte in den. I tredje klev dock William Karlsson fram och drog in 2-1 lite turligt med skridskon mellan finska keeperns ben. Med 1.44 minuter kvar, 1 minut efter Roger Rönnbergs time-out, så drar Max Friberg in 2-2 i öppen kasse efter en tabbe av den finska keepern. Fysatan vilken skön känsla. Satt som på nålar hela tredje perioden, var så otroligt jäkla nervös att det inte ens går att förklara, så när 2-2 pucken satt blev det hus i helvete.
Allt avgjordes sen på straffar efter en sudden death på 10 mins där Sverige totaldominerade, kändes som finnarna var helt slut (de hade ju visserligen gårdagens kvartsfinal mot slovakien i benen). Sverige började lägga och satte den genom Sebastian Collberg. Finnarna satte även dom sin första straff. Max Friberg klev sen fram och satte den andra, varpå finnarna missade. Sista straffen bommade både Sverige och sen även Finland (Mikael Granlund). Jääääklar vad glad jag blev. Shit!
Detta betyder alltså att vi är final.

Nu ska jag luta mig tillbaka, njuta och försöka lugna ner mig framför den andra semifinalen mellan Kanada - Ryssland. Kan bli hur bra som helst

FAN VAD SKÖNT!!

Ryssland - Tjeckien

NU ÄR DET FAN DAGS!


..

Fuck! Jag somnade efter 1 period i matchen mellan Sverige - Ryssland. 3-0 ledde Ryssland med då så trodde i princip det var kört. Den faktorn kombinerat med min osannolika trötthet var inte bra. Missade bragdvändningen och 4-3 vinst för Sverige. Crap crap crap!
Nice att vi vann och tog oss direkt till semifinal iaf, så vi slipper Kanada innan en eventuell final. Finland står för motståndet i semin imorgon. En riktigt tung match, där jag definitivt kommer sitta bänkad.

Sitter nu och inväntar matchen mellan Ryssland och Tjeckien som börjar kl 3. Tänkte glo in första perioden iaf och se hur den utvecklas. Känns såhär på förhand som att Tjeckien inte kommer ha mycket att sätta emot.
Frågan är, vad tusan gör man kl 2 på natten i en hel jäkla timme?!


RSS 2.0