bitch


ATTACK

Hemma igen! Fick till ett bra pass. Det blev ingen Grizzly eller Brunbjörn. Det blev en Polar Bear - man ser lugn och ofarlig ut, men när vikterna ska upp så smäller det. Vad tusan heter polar bear på svenska nu igen?!
Det blev iaf 3 stycken PBn i sittande maskinrodd; 4, 4, 3180kg. Brukar göra 3-4'or på 170kg så detta var en 10kgs ökning. Kändes riktigt bra. Tänk er denna polar bear som levt på rå och kall jävla fisk i 7 veckor, så kommer en tjock eskimå simmande. Han har varit så lugn och harmonisk, men i just den stunden så ser han sin chans att få en rejäl middag och ögonen börjar lysa rött - så var det! Skiten skulle bara upp.

Brutal FX kändes bra. Om det nu inte var placebo, men roddökningen var rätt fin. Kände stickningar på olika ställen genom i princip hela passet - ffa i bröst och ben. Även när jag efteråt satt på cykeln.
Avslutade som sagt med cykling, 38 minuter fick det bli sen var jag tvungen att dra ned till Willys och tjacka kesella innan bussen hem gick. Fick den där mytomspunna lyckokänslan i bröstet när jag satt på cykeln, och den sitter faktiskt fortfarande i. Synd för mig att jag ska skriva på uppsatsen nu, men det kanske boostar den också?

Ikväll är det fotboll som gäller. Heja Sverige!

Här kommer 3 dängor (jag hatar verkligen det uttrycket, därför jag använder det! makes sense?) från 30 seconds to mars. Grymt band och tre grymma låtar! Enjoy.


Attack:




From yesterday:




Kings and Queens:


bär

Nu ligger ca 30 gram Brutal FX, med smaken Brutal (!!) Fruits, i magen och jag inväntar med spänning resultatet som ska förvandla mig till ett djur på gymmet. Vill helst bli en björn. Brunbjörn eller Grizzly spelar inte så stor roll, sålänge det är en hungrig björn som levt på veg-krubb i en månad och snart får se ett helt jävla fält med små kaniner.
Om ett par minuter sticker jag iväg till gymmet, tidigt pass där rygg står på schemat som sig bör på onsdagar. Anledningen denna gången till att jag drar så tidigt är Sveriges match mot Kroatien ikväll kl 20.00, vilken man under inga omständigheter får missa. Guidetti + Zlatan på topp? Kan bli riktigt bra. Synd bara om Majstorovic! (Ledbandsskada på träningen igår).

Vi hörs framåt kvällen. Håll tummarna för mitt hamnskifte (eller shape-shift om man nu så vill) till den där björnen.


beställning

Hemma igen! Gick rätt snabbt, så bestämde mig för att ta en promenad hem.
Har även precis varit och hämtat ut min, Thomas och Mathias Gymvaruhuset-beställning. Detta låg i tomtesäcken för min del;



  • 2 påsar Whey FX (Proteinpulver)
  • Crea FX (Kreatin)
  • Brutal FX (Pre-workout)
  • EAA FX Powder (Essentiella aminosyror)
Bra skit!

delayed onset muscle soreness

Benpass igår så benen känns som stockar idag. Älskar känslan.

Dagen har spenderats framför min uppsats. Är snart klar med bakgrunden, ska bara lägga till lite och sedan finslipa den. Sen är det dags att sätta tänderna i Material och metod. Tror dock inte den delen kommer ta så lång tid att skriva, man behöver inte referera och läsa lika mycket, och den känns mer straight on.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen dra iväg till Karolinska sjukhuset Huddinge för att gå igenom våra patienter. Det är tydligen fler än hälften som svarat att de vill vara med redan, men det verkar som alla inte har gått på sviktmottagningen så vi måste kolla vilka som gjort det och därav kan vara med i studien.

smid

Nu har det planerats, smidits planer och kvällspromenerats! Vi har prel-bokat datum för resan, 9 - 28 juni. Samma rutt som jag skrivit tidigare:

Los Angeles --> San Francisco
San Francisco --> Las Vegas
Las Vegas --> Grand Canyon (South Rim)
Gran Canyon --> San Diego
San Diego --> Los Angeles

Kan bli hur bra som helst!
Även kvällspromenaden gick bra, blev ca 90 minuters gång.

Nu ska jag ner och hämta en kesella och ett glas mjölk, lägga mig i sängen och glo på nåt, förhoppningsvis nåt bra, som går på TV och sedan sluta mina blå (efter att ha borstat tänderna efter kesellan såklart!!)

Gnatt

mumma

Hemma igen! Fick till ett RIKTIGT bra armpass idag. Ökningar (..och PB) i 3 övningar.

  • Stående bicepscurl i cablecross: 8 reps på fullmag (85) + 20kg extra
  • Sittande bicepscurl i maskin: 2 reps på 57,5 (1 platta ifrån fullmag)
  • Stående enarms-tricepspushdowns med rep: ökade med 1 platta och 1 rep
Riktigt skönt! Fick dessutom grym pump, och ådran på biceps (ffa på vänstra biceps) var synlig även efter att jag kommit hem och kommit ur duschen. Fint som snus.
Avslutade passet med 25 minuters cykling innan dom stängde vid 7. Har inte fått min PWO än, så levde på 400mg koffein (i tablettform) och vårkänslorna, bra det med. Nu har jag en endorfinkick så det sjunger om det - har fått den där lyckokänslan i brösten (wtf?!), vilket iofs kan bero på att jag körde bröst i fredags så har fortfarande träningsvärk. Har även lite vag lyckokänsla i armarna, ffa en varm och uppumpad känsla - hur skönt och ffa hur FLUMMIGT som helst, men det bjuder jag på.

Nu ska jag ta med en Kesella och traska över till Thomas för att halvspika datum för vår USA-resa. Efter det blir det kvällspromenad med ovan nämnda, och sedan blir det nog rätt tidigt sänggång - måste upp tidigt imorgon och kötta uppsatsskrivning, har halvtidsseminarium den 14 mars och då ska vi redovisa "Bakgrund" och "Material och Metod".

Ha en fin kväll, det ska jag ha!

jüm

Many people will walk in and out of your life, but only angels will leave footprints on your heart.

Time to hit the cold iron! Armar som sagt. Jag är taggad!



vårkänslor

Vilket väder! Vårkänslor i hela kroppen.
Dessutom är det armar ikväll! Win-win. Vårkänslorna boostar styrkan, och passet i sig boostar vårkänslorna med endorfiner. Hur bra som helst!


pwo

Väntar på att min leverans från GV ska komma. Måste ju testa min nya PWO! Hoppas på imorgon inför armpasset, vem bryr sig om att det är söndag?!


home

Nu är jag hemma igen!

I torsdags drog jag upp till Mora med morsan, min moster och min morbrors fru, för att dom skulle åka kortvasan och jag skulle agera chaufför efteråt. Det var riktigt trevligt, och vi bodde i en väldigt stor och fräsch stuga. Dagen spenderades med att reka lite (varför använder jag det ordet?), lämna in skidorna på vallning (en långsjal för vallning - kanske borde satsa på det istället för medicinen?!), hem till stugan och käka, åka tillbaka och hämta skidorna och sedan slagga.
Igår körde jag tanterna till starten, sen drog jag och gymmade medan dom skidade. Blev bröst, och det kändes helt okej. Dom hade en väldigt skön bröstpressmaskin som jag körde som andraövning. Fick smaskigt med pump och brutalt kontakt. Drog fullmag x 9,8,8,7 tror jag.

Vägen hem kördes i totalt jäkla beckmörker. Det har sin charm, men blir rätt segt efter ett tag. Då och då blixtrade man förbi stad/ort på vad som kändes 20 sekunder, med ortnamnet på fram- och baksidan på skylten. Ibland såg man några ljusglimtar uppe i skogen. När man sen svischade förbi Arlanda och in mot Stockholm, och möttes av den upplysta 4-filiga delen av E4an och över i essingeleden med BEBYGGELSE och LJUS så insåg jag att det är i en storstad jag hör hemma. Vilken insikt!

Dagen idag har spenderats i Tullingehallen där syrran lag slog Älvsjö AIK med 4-2. En fd elitseriespelare var tydligen och tittade, så kanske blir nyförvärv! Skönt med seger iaf, fortfarande serieledare och allt närmare en div 1-plats.
Efteråt drog vi in till söder för att käka med farmor, faster och mina kusiner. Vi var på något italiensk restaurang, och det blev en köttbit i form av oxfilé med klyftpotatis för min del. Var riktigt gott!
Nu sitter jag och glor på Pearl Harbor medan jag käkar pekanglass. Är ju ätardag idag så försöker kolhydratsladda så gott det går, och brukar lyxa till det med något onyttigt då också (inte bara pasta!), så idag fick det bli glass. Brukar inte vara så för onyttigheter, men glass då och då kan vara gott.



Jag känner mig som en tjock tjej som precis har blivit dumpad

Pöms

Ligger i sängen och kurerar. Bra CL-matcher idag, två ganska otippade resultat. Kul för Basel speciellt, coolt att vara en sån outsider och vinna på hemmaplan mot ett av de segertippade lagen.

Uppstigning halv 7 imorgon, nu blir det slaggen till scrubs.

viking


ruck

BAM! Riktigt bra ryggpass. Marklyften kändes väldigt bra idag, stegade upp till 185 och det var lätt - snart tillbaka i mina ursprungsvikter efter skadan, förhoppningsvis med ännu bättre teknik också. Körde sedan;

Latsdrag:
100kg x 12
150kg x 5
150kg x 5
150kg x 4
100kg x 12

Maskinrodd:
Fullmag x 7
Fullmag x 7
Fullmag x 7
Fullmag x 9

Bicepscurl i maskin:
40 x 8
45 x 6
52,5 x 3
40 x 7
40 x 7

Stångshrugs i smith:
100kg x 12
150kg x 8-10 (kommer ej ihåg)
180kg x 5-7 (kommer ej ihåg)

Sen avslutade jag med 45 minuter på träningscykeln framför en föreläsning om "Joint diseases".
Nu ska jag slänga mig framför TVn med en tallrik spagetti och köttfärssås - lots of meat, easy on the carbs, och glo på Champions league. Basel - Bayern Munchen tror jag får stå för underhållet, känns som en bra match. Eller Basel är väl lite av en slagpåse, men Bayern är fan riktigt roliga att titta på. Dom går fram som rena tåget i CL för tillfället. Bayern Munchen - Real Madrid är min drömmatch under detta CL, tror det skulle bli hur bra som helst. Känns som det är RM eller Barcelona som kan stoppa dom, men tror RM hade spelat en roligare match.

Imorgon ska jag dra upp till Mora. Morsan, min moster och min morbrors fru ska åka kortvasan på fredag, och som den drömson man är så har jag lovat att ställa upp som chaufför hem efter deras lopp. Kommer bli en kul resa hem med 31 miljoner andra lirare som säkerligen frekvent kommer glömma vart gaspedalen ligger. Härliga köer med andra ord. Nåja, har iaf bröst att köra under tiden som jag väntar på dom, så innan jag slänger mig i soffan ska jag försöka hitta en bra gym i Mora. Undrar om dom ens har något?!

napoli

Vilken jäkla miss av mig - CSKA Moskva mot Real Madrid började ju tidigare! Fan vad tråkigt att jag missade den! Jäkligt kul för Wernbloom att få presentera sig för sin nya publik på det sättet han gjorde, med kvitteringen 1-1 på tredje tilläggsminuten, och tända lite hopp inför returen på Santiago Bernabeu.
Det fick bli Napoli - Chelsea istället för min del. Riktigt kul match dock, klart över förväntan! Napoli bjöd på riktigt rolig fotboll ikväll, och 3-1 kändes väldigt välförtjänt. Chelsea är i riktig gungning. Väldigt underhållande att få se den sydamerikanska duon på topp i form av Cavani och Lavezzi, de levererade verkligen ikväll.

Nu ska jag ta på mig mina långkallsingar, underställ och mössa och bege mig ut i kylan för en timmas kvällspromenad. Invägningen imorse visade -0.6kg sedan tisdagen förra veckan, vilket är ett perfekt tempo. I slutet av maj kommer jag förhoppningsvis ligga på sub-90kg. Var länge sedan jag låg i den viktklassen, och hoppas att det kommer se bra ut.

hard work work

Har suttit och skrivit ned och plockat ut mina överstrykningar jag gjort från artiklar mest hela dagen. Kände att det var dags att försöka sammanfatta det lite innan jag läser mer. Det har gått ganska bra, och man börjar få en bättre bild över vad det är jag faktiskt har läst, VART jag läste det och i vilket sammanhang. Lätt att allt flyter samman annars. Ligger för tillfället på fyra sidor med utdrag, och det är enbart till bakgrunden (där jag förövrigt redan skrivit 3 sidor) så jag har goda förhoppningar om att den kommer bli bra. Den 14 mars har vi halvtidsseminarium, och då ska bakgrunden + Material och metoder vara färdiga.

Nu är det snart dags för lite elitseriehockey. AIK lirar, men Canal+-matchen är Färjestad - Djurgården, så tänkte nog bänka mig där ett tag. Vid 20.00 är det Champions League-studion på Viasat Fotboll, och vid kvart i 9 börjar Chelsea - Napoli och CSKA Moskva - Real Madrid - då går jag in för bänkningen helhjärtat! En bra kväll!


ich will.

Tung kväll!
Vid 19.00 drog jag iväg till gymmet med Thomas och Mathias. Ben och axlar stod på schemat. Blev ett par riktigt tunga benpressar. Drog PB med en 3a och sedan en 2a på 400kg, bra skit!
Även axlar lyckades jag piska rätt bra. 2 stycken 2or på 145kg i sittande axelpress (i maskin).
Efter passet cyklade vi en halvtimme. Var hemma typ kvart över 9 - på med långkalsonger, underställ och ut och trampa i 22 minuter, för att sedan slänga mig framför TVn för en timmas kvalitetsunderhållning i form av "Får vi följa med?" med Filip och Fredrik. Haha, det är så sjukt jäkla bra.
Därefter drog jag ut och traskade lite till - 30 minuter, och nu sitter jag här i fillsingarna med en proteinshake.
Håller typ på dö av trötthet och hunger, men är det deff så är det. Imorgon är det dessutom invägning, så blir alltid lite mindre mat och extra cardio dagen innan.

Kvällens låt:



Nu blir det bingen till scrubs och how i met your mother, i vanlig ordning. Gnatt.

no game


Waiting for a star to fall







Trying to catch your heart is like trying to catch a star






pra bass

Idag blev det, som sagt, armpass med Mats. Och det blev ett riktigt bra pass, hur kul som helst! Jag brukar träna med 2 (ibland 3) andra för tillfället, varav den ena kör ett annorlunda schema och max 45 minuters träning (vilket jag inte alls förstår varför man ska göra), och den andra är axelskadad så han kör rehab ibland och lite annorlunda övningar ibland, samt inte så tungt då han inte vill överbelasta axeln. Den tredje, som hänger med ibland, brukar ändå köra med mig, men han är ganska mycket svagare så man får inte den där extra kicken som en nästan lika stark person ger en. Detta gjorde det riktigt najs att träna med Mats. Han är stark, och varje gång han höjer vikten så får man själv en motivationsboost att göra det så han inte kommer ikapp (:D!). Dessutom blir det ju en form av jakt för honom att komma ikapp, så blir win-win. Är man för långt ifrån eller inte tar ut sig till max pga skador blir det ju inte samma sak.
Hursom, så gjorde jag PB i bicepscurl i cablecrossen (6 reps som tredje set på full mag (85) + 20kg extra) och i bicepscurlmaskinen (3 reps på 55 (2 plattor ifrån fullmag), fick visserligen lite hjälp på 3an men PB ändå).
Det var nog även PB i tricepspushdowns med rep, den har jag iaf inte kört så tungt på på det här gymmet, men hade jag tänkt att gå för PB hade jag nog kunnat klämma några till. Blev iaf en 5a på fullmag + 20kg.

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta en kesella och sedan dra iväg till Duvbo för att kolla på syrrans match. Dom slog Huddinge IK igår i juniorserien med 2-0, vilka gick till SM-slutspel dit de 4 bästa lagen i Sverige går. Eller, 4 bästa och 4 bästa. Det bästa laget i varje "region" i 4 olika regioner. Känns som vi hör hemma där också, och som att Stockholm hade kunnat langa minst 1-2 lag till dit, men nu är det såhär det funkar. Vann ju SM förra året för juniorer iaf, där Huddinge var med.

juicy

Lördag idag! Har precis kommit ur duschen och håller på att förbereda mig lite, ikväll ska me n them other 5 boys (gymkretsen typ) dra in till Vasas på odenplan och krubba köttbuffé. Mats är hemkommen från Linköping över helgen, så tänkte passa på att catcha up lite.

Imorgon har syrran match kl 16 mot Duvbo, så det blir ganska tidig avfärd härifrån då dom alltid ska samlas 1,5h innan match. 13.30-14 tyckte jag att jag hörde att skutan går. Detta betyder tidigt gym, och får finbesök i form av tidigare nämnde Mats. Radarparet förenas för att saftigt armpass. Kan inte bli annat än bra.
Nu ska jag preppa lite mer och sedan tagga, vi hörs!

crash

Sådär, inne igen! Det blev en promenad på 1h 11 mins - 8,5 km avverkade. Hade en snitthastighet på 8:24 mins / km. Var rätt tungt i benen och korsryggen efter benpasset och marklyften igår, men det gick ändå rätt bra. Tog en lite längre slinga än vanligt idag då jag endast cyklade i 20 minuter efter gymmet.
Nu ska jag dö i sängen framför scrubs och how i met your mother.

rmbr

Tar på mig långfillsingar, underställ, mössa och går ut och går efter ett bra bröstpass.


tko? PWO!

Hallå! Sitter och väntar på att det ska bli dags för gym. Tänkte (återigen!) köra ett tidigt pass. Idag står rygg på schemat, och vid 13.00 bär det iväg. Har en bafucin och en koffein-tablett i käften, dels för att jag kände av lite halsont nyss, och dels för att piggna till lite. Tidiga pass är sköna, för att man har hela kvällen ledig då, men jag är verkligen en kvällsmänniska som har mest energi just då, så får försöka shapea up på syntetisk väg. En tråkig grej är att jag inte har något PWO kvar. Har suttit och funderat på vilken jag ska köpa, och det står nog mellan NO-xplode 2.0, NO-xplode, Brutal FX och Hyper FX. Helst ville jag testa Brutal FX, men den verkar vara slut på lager, så tänkte testa Hyper FX istället - men den har ingen recenserat så det känns lite sådär.

Anledningen till att det blir tidigt pass idag är att jag ska till Karolinska sjukhuset Huddinge kl 16.00 för att fortsätta att gå igenom vårat patientmaterial i studien. Vi håller på kolla vilka som har avlidit, och vilka vi kan skicka hem brev till för godkännande av medverkan i studien. Vi har sagt att vi ska bli klara idag. Hoppas det går hyffsat snabbt, för det är ju Milan - Arsenal ikväll som man INTE vill missa!



Omerta

Whoever appeals to the law against his fellow man is either a fool or a coward. Whoever cannot take care of himself without that law is both. For a wounded man shall say to his assailant, 'If I live, I will kill you. If I die, you are forgiven.' Such is the rule of honor.

Dag 12 – Mitt favoritminne

Den här är riktigt svår. Man har ju sjukt många bra minnen. Tar ändå det första som poppar upp i mitt huvud, trots att det delar platsen om "mitt favoritämne" med många andra, som är resan till La Palma på gymnasiet. Det var under kursen "Fysik - breddning", som var en tillvalskurs för naturare, som vi åkte dit för att besöka och även få observera (!!!!) på NOT - Nordic Optical Telescope. Den resan var så sjukt kul. Man gick fortfarande på gymnasiet, massa polare hängde med, min favoritlärare var där (vår fysik- och mattelärare, som inte var ansvarig för kursen utan den stora anledningen till att han var med var att han är italienare och då tyckte dom att han kunde få agera kommunikatör med spanjorerna. Det gick ju som det gick, italienska och spanska är ju inte så lika.. :P) som är så sjukt kunnig i fysik och matte och har inspirerat mig otroligt mycket (han var en sån lärare som de som hade svårt för fysik/matte hatade, men som satte en hög ribba och alltid premierade för att lära sig så mycket som möjligt och som alltid tog upp de svåraste övningar som exempel på tavlan - mer sånt i skolan tycker jag (som sidospår) så att även de duktiga blir motiverade!). Sen att vi fick chansen att observera under en natt var fantastiskt. Det var helt sjukt coolt att få se hur det såg ut, vara med in action när vi observerade en galax som vår grupp valt ut (NGC 2775, en spiralgalax).
Det var mycket kul som hände den resan. Rundvandringen i staden vi var i, "föreläsningarna" som vi hade ute i solen, alla gruppers aktiviteter som man skulle hålla varsin kväll, pokerkvällarna, middagarna ute med alla. Den roligaste kvällen var nog när vi gick till en inhängnad fotbollsplan och lirade boll allihopa. Efter ett tag kom en snubbe som var riktig bladig och skulle var med. Slutade med att han fick en stenhård tåpaj rakt på tasken (av våran fysiklärare), och gick och satte sig för att vila medan han drack ur våra vattenflaskor. Sjukt skönt snubbe iaf, han bara stegade rakt in på planen, tog upp bollen och försökte gestikulera att vi skulle spela.
Detta var en sjukt häftig resa!

highland

Inne igen! 51:19 minuter avklarade - 6.07 km. Avg pace 08:27 / km. Rätt mört i benen efter ett benpass.
Imorgon blir det artikelläsning hela dagen har jag tänkt. Ställer klockan på 9 för att sedan bita i alla artiklar om livskvalitet och hjärtsvikt jag kan komma över. Bra med mycket referenser, är uppe i en hel del nu.
Tänkte somna in till How i met your mother nu. G'nite.

Kvällspromenadens bästa:




Looking out and I'm wondering where I am
While I'm stuck in the daily traffic jam
I decide to get out and leave the car behind me
Everywhere there are people passing by
Empty faces and not a friendly smile
Under stress, loneliness, a part of our city
Now I finally have decided
I will leave it all behind
And discover something better
And l know where I will find
Find a place of harmony, of laughter and of dreams
It you want me, that is where I'll be

I'll be waiting on the Highland
With its wonderful serenity
Where the stars glow and the brooks flow
That's my way of life
When the mountains on the Highland
And the nature is surrounding me
When the wind blows
That's all I need, all I need

On the highland when I was a child
l would play with my friends and we were wild
And we all loved the moors, the nature and it's freedom
And we went for ghost hunt in the mist
l remember the first time I got kissed
By the shy neighbour guy, who whispered "be my girlfriend"
But I longed for some excitement
So l travelled 'round the world
After that I seattled down and
l became a city girl
Want to parties every night and lived intensively
Now l know it's not a life for me

I'll be waiting on the Highland
With it's wonderful serenity
Where the stars glow and the brooks flow
That's my way of life
When the mountains on the Highland
And the nature is surrounding me
When the wind blows
that's all I need
On the Highland, on the Highland, you will see

Oh my darling, I would hate to leave it whitout you
I'm sure you love the highland too

If you join me I can promise
You'll stay until eternity

I'll be waiting on the Highland
With it's wonderful serenity
Where the stars glow and the brooks flow
That's my way of life
When the mountains on the Highland
And the nature is surrounding me
When the wind blows
that's all I need
On the Highland

On the highland

All the mountains on the highland are embracing
and surrounding me

bradykardi

Precis kommit hem från gymmet. Precis som i för typ 20 minuter sedan. Drog en halv banan och 60 gram proteinpulver. Idag var det ben och axlar som stod på schemat. Kör axlar 2 ggr i veckan för att slippa köra så många axelövningar på ett pass, eftersom jag kombinerar det med en rätt stora muskelgrupper - ben och bröst. Idag blev det ett ganska kort, men intensivt pass. Började med benpress, där jag drog;

250 kg - 12 reps
350 kg - 6 reps
390 kg - 3 reps

Sen blev det sittande axelpress i maskin;

80kg - 12 reps
120 kg - 6 reps
140 kg - 3 reps
140 kg - 3 reps
120 kg - 6 reps
80 kg - 12 reps

Avslutade sedan med vadpress;

Fullmag (200kg) - 12, 12, 12

Ganska få set som ni ser, men så blev det idag. Efteråt satt jag på cykeln i 35 minuter till en föreläsning om URI - Upper Respiratory Infections. Fick lära mig att det inte bara är Tularemi som går med bradykardi, även Mykoplasma och Chlamydophila kan göra det.

Nu är det "Får vi följa med" med Filip och Fredrik som gäller. Sjukt jäkla kul. Precis min typ av humor, älskar allt dom gör. Underbart med den där snubben som nyss målade upp nån Viking line-kryssare som värsta paradiset!
Efter det blir det en kvällspromenad.

eternal darkness

Vårt universum uppskattas ju vara 13,75 miljarder år. Med lite vanligt grundskolematte kan man ju ganska enkelt räkna ut diametern på universum - 13,75 x 2 ~ 28 miljarder ljusår. Trots detta uppskattar man universums storlek till bra mycket större än så. Hur kan det komma sig? Det har jag skrivit svar på här. Förkortat kan man säga att rymden expanderar. Om t.ex ljuset ska färdas 100 meter, så expanderar varje given punkt på den 100 meters-sträckan. Detta gör att när ljuset kommer i mål, så har det färdats mer än 100 meter.
Vad har detta för betydelse? Jo, t.ex denna;
Eftersom rymden har en accelererande expansion, och att själva rymdrummet kan komma upp i hastigheter över ljusets, så kommer rymden tillslut expandera snabbare än vad ljuset kan tillryggalägga. För att lättast föreställa sig detta tror jag att man bör tänka på rymden som en ballong, där rymden är ballongens yta. När man blåser upp den kommer varje given punkt att expandera, och allt kommer komma längre och längre ifrån varandra. Ju längre bort två punkter är ifrån varandra, desto snabbare förflyttas de ifrån varann.
När våra närmaste stjärnor är tillräckligt långt borta från oss att deras hastighet iväg från oss är snabbare än ljusets hastighet (dvs då rymden mellan oss och stjärnan expanderar fortare än ljuset tillryggalägger sträckan) kommer det leda till att ljuset inte kommer fram. Det transporteras, men avståndet blir hela tiden större och större pga rymdens acceleration, så ljuset får hela tiden längre sträcka att färdas än vad det började med.
Detta kommer leda till evig natt för oss (förutom solen då), då inget ljus från närstående objekt kommer orka fram.
Så ta tillvara på vår underbara stjärnhimmel innan det är för sent!!

Dag 11 - Mina drömmar

Har varit lite dålig med kontinuiteten med den här listan, men nu kör vi "dagens"!
Jag har ganska många "drömmar". Drömmar i den meningen att jag är rätt säker på att jag kommer uppnå dom. Sen har jag ju såklart drömmar som jag gärna skulle vilja göra men som är svårare att uppnå... :p
Börjar med dom realistiska:

  • Att bli Speciallistläkare och kanske såsmåningom Överläkare om det är något som lockar då
  • Skaffa en riktigt FET villa
  • Resa mycket (ffa till NZ och Australien)
  • Fru och barn
  • Så ekonomiskt oberoende som det går
  • Att alltid ha möjligheten att hålla på med någon form av träning
  • Lyfta 200kg i bänkpress
  • Att ha hälsan i behåll, och när jag är tillräckligt gammal dö innan jag blir ett kolli (såvida jag inte upplever nr 3 i mina "andra" drömmar längre ned!)

Sen dom lite mer orealistiska:

  • Få möjligheten att åka ut i rymden
  • Uppleva kommunikation med någon annan livsform än jordens invånare
  • Uppleva medicinska landvinningar i form av evigt liv, "robotisering" av oss människor etc.

Dom jag kommer på för tillfället! Kanske fyller på senare.. :)



12 12 12 12 10

Kom precis hem från gymmet. Sprang in i köket, tog ca 45 gram proteinpulver och sprang sedan in till vardagsrummet där nere. 30 sekunder kvar av första perioden. Hade lika gärna kunnat tagit det lugnt hem alltså! Aja, 0-0 och Sverige verkar ha haft den hetaste chansen, ribbskott av Järnkrok (?).
Passet gick iaf bra. Jag är en förespråkare för låg-reps. Dvs att köra tung vikt och rätt få reps på varje set. "Man kan ju köra tung vikt och många reps!" kanske ni tänker. Men vafan, kör du många reps på tung vikt, så är ju vikten inte tung, du kan ju höja!! Haha, jaja. Hursom så tycker jag om lågreps. Tänker att med styrka så kommer massan, men inte nödvändigtvis tvärtom. Sen är ju känslan att pressa sig till max med tung vikt otrolig. Att lyfta "lätt" och många reps ger ju tillslut också tröttheten, men den är inte alls samma. Då är det mer mjölksyran som slår till, och det är därför dte blir jobbigt. Att istället, från den första repetitionen, känna att fyfan vad tungt detta är, låter klyschigt och jäkligt fjantgt men då känner man att man verkligen lever. Adrenalinpåslaget, speciellt i övningar där du lyfter vikten ovan kroppen, när man vet att man måste få upp skiten, annars trycker vikten ner dig.
Sen får man (iaf jag) ett sånt otroligt tryck av tung vikt och låga reps. Kanske inte samma pump som med högreppare, men trycket i musklerna. Typ som något där inne vill ut. Återigen låter det säkert fjantigt men det är mycket med gymrelaterande känslor som jag har svårt för att förklara.
Hursom, idag så bestämde jag mig för att testa lite högreppare. Ska ju vara bra med variation, sen slipper man komma in i den där cirkeln där allt känns som det går per automatik. Chocka kroppen lite helt enkelt, så den inte blir för van vid vikterna och för lat. Det fick faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag brukar vara rätt svag när det kommer till högreppare, dvs jag kan sänka rätt många % på en övning men inte öka så många reps som man kanske borde. Började med superset bicepscurl i cablecross och tricepspushdowns med rep. Resultatet i bicepscurlen blev:

12, 12, 12, 12, 10 (alla set på fullmag som är 85 kg - dock tar ju trissorna bort en del så jag vet inte vad resultatet blir)

Satan vilken pump jag hade efter, och fyfan vad jobbigt det var. Hade spykänslor under flera av dom setten. En stor skillnad mellan hög- och lågreppare är att högreppare är jobbigt medan lågreppare är tungt. Var iaf kul med lite variation.
Efter passet, som som i vanlig ordning bestod av 3 övningar biceps, 3 triceps och 1 underarmar, så klev jag på en träningscykel. 40 minuter avverkade jag till en föreläsning om "Skin infections".
Nu blir det ner till hockeyn!

hungriga djur

300 mg koffein och den sista dosen av min Pre Workout håller på att absorberas as we speak. Koffeinet ligger under tungan för att jag inbillar mig att jag tar upp det snabbare då. Nu är det armar som gäller, sen Sverige - Finland. Kommer nog inte hinna till nedsläpp men will do my best.

Nu kör vi!


"Som en levande lavin kommer hungriga djur, över vidden hörs deras tjut"

tUSoA

Kommer precis hem från en polare. Vi har diskuterat lite hur USA-resan blir. Vi fick ju ställa in den förra året då jag gick och bröt benet, oturligt nog. Men i år ger vi det ett nytt försök. Rutten är nu spikad: Los Angeles --> San Francisco --> Las Vegas --> South Rim (Grand Canyon) --> San Diego --> Los Angeles. Vi tänkte även stanna på highway one en natt, samt eventuellt stanna till i Yosemite national park mellan SF och LV. Vi kollade även upp lite hyrbilsalternativ då vi troligtvis får tillskott till resan så att vi nu blir fyra.
Efter detta blev det film - Predators. Hade redan sett den, men det var ett tag sedan och den är rätt bra så fick bli så. Trevlig kväll hursom!

Nu är det dags för bingen. Tänkte försöka mig på ett semi-tidigt armpass imorn för att hinna se Sverige - Finland kl 15.20.

precis har

Har precis kommit ut duschen. Jag inser att jag börjar många av mina inlägg med "har precis..", men so be it. Efter Sveriges tunga förlust på sudden-straffar mot Tjeckien så drog jag ut och gick en sväng. Var riktigt jävla kallt, -13. Ögonfransarna frös till is flera gånger och det blev sådär så att näsborrarna fryser ihop när man andas. Var skönt att ta en varm dusch efteråt. 36 minuter och 36 sekunder var jag ute, och enligt mobilappen så avverkade jag 4.31 km. 8.29 mins / km i avg. speed. Blev inte en jättelång promenad pga att jag cyklade ganska länge efter gympasset - 45 mins (till en föreläsning om hosta).

Nu ska jag ta en kesella och en jamare i form av iskall mjölk, borsta tänderna och sen somna in till scrubs och how i met your mother.

Kvällspromenadens bästa:


#tru¿

A woman has a close male friend. This means that he is probably interested in her, which is why he hangs around so much. She sees him strictly as a friend. This always starts out with, you're a great guy, but I don't like you in that way. This is roughly the equivalent for the guy of going to a job interview and the company saying, You have a great resume, you have all the qualifications we are looking for, but we're not going to hire you. We will, however, use your resume as the basis for comparison for all other applicants. But, we're going to hire somebody who is far less qualified and is probably an alcoholic. And if he doesn't work out, we'll hire somebody else, but still not you. In fact, we will never hire you. But we will call you from time to time to complain about the person that we hired.

cze

Gick upp tidigt imorse för att skjutsa morsan till jobbet. När jag kom hem skulle syrran precis knata ned till stationen, så skjutsade henne också.
I övrigt så har morgonen i stort bestått av artikelläsande och att ta fram relevanta fakta för min studie. Blir mycket sådant just nu. Är säkert uppe i ett 40-tal artiklar som jag kan referera till och betydligt fler lär det bli.

Härnäst är det gym som står på schemat. Blir skönt att komma iväg lite tidigt så man har kvällen fri (det lär ju bli lite artiklar då också iofs). Halv 7 är det iallafall Sverige - Tjeckien i Sweden Hockey Games (eller Oddset hockey games som det nu heter..). Vi hörs!

fou

Ikväll har jag tränat rygg, cyklat och varit ute och gått. Ryggträningen gick bra, testade en ny sorts latsdrag som iofs inte var så skön men den funkade. Fick även med lite bicepsträning i slutet av passet.
Efter styrkan satte jag mig på en cykel och nötte i 32 mins medan jag kollade på en föreläsning om headache. Mycket bra kombination av tidsfördriv!
När jag kom hem drog jag en proteinshake och tog sedan på mig pjucken för att ta en kvällspromenad. Har tankat en app till luren som mäter hur långt man går och ritar upp det på en karta, grymt kul. Enligt den gick jag 6.03 km på 51:11 minuter, med ett avg tempo på 8:29 mins / km. Var ett jäkla väder att gå i, mkt snö och i princip snöstorm, men skönt såhär efteråt.
Nu blir det bingen, ska upp å skjutsa morsan till jobbet imorn så jag kan ta bilen till gymmet för ett tidigt pass. Bröst står på schemat.

Thats me!


Promenadens bästa:

just do it

That’s right. I’m out of here. Do not chase me down or text me or try to talk me into going out to lunch. I don’t have time to figure out if I have time for a run. I’m just going. The world will not fall apart in my absence. I might miss somebody’s birthday cake or a discussion of last night’s season finale. Even if I do, who cares. I’m coming back with a state of mind three coffees, two flirtatious emails and a week of vacation can’t buy. Just do it.


96

Tisdagar är vägningsdag, då jag ser hur mycket jag har gått ned. Igår stod vågen på -0,6kg. En bra takt! Jag ville hålla mig inom 0,5-1kg / vecka, helst närmare 0,5 för att minimera muskelförluster. Har ju ett tag på mig att deffa så det är ingen brådska direkt.
För kännedom så har jag givit upp JS-dieten. Det var fanimej inte roligt att sitta och smaska jordnötssmör och proteinshakar hela dagarna. Dessutom är jag en sån jävla fjolla på att svälja tabletter så måste dela dom, speciellt då multivitamintabletterna var rena häst-pillren, vilket gjorde att jag var osäker på om allt verkligen togs upp eller om något bröts ned av magsyran (tabletterna har ju ett magsyra-tåligt hölje vars funktion delvis förstörs om man börjar dela tabletterna). Kombinationen att jag saknade mjölk och kesella samt att jag inte ville få bristsymtom i form av t.ex nedsatt immunförsvar eller liknande gjorde att jag gick tillbaka till en vanlig diet.
För tillfället brukar jag gå ut och gå 40-90 minuter per dag (oftast i form av kvällspromenader, gillar när allt är tyst och stilla, stjärnorna lyser och inte en jävel är ute), samt 30-40 minuters cykling efter gympassen.

För att fortsätta på tisdagen; på kvällen hade syrran match med juniorerna i Åkerberga. Vi brukar ta dom lätt, speciellt i damserien, men nu hade dom fått ett nyförvärv från Täbys A-lag (som spelar i elitserien), så jag var lite nervös. Ganska dålig tempo i matchen med ett Åkersberga som backade hem med 5 spelare och levde på kontringar, men stundtals väldigt bra klapp-klapp-spel från vår sida. Matchen slutade med vinst 4-2.
Vi hade 3 stycker 96or med. 1 är som jag sagt förut redan etablerad i damlaget, men två andra fick chansen i juniorerna igår och dom gjorde en bra match. 96orna har en bra kull, med 4 stycken som lirar i stadslaget och vann SM i år. Stabilt!

Nej nu ska jag fortsätta med mitt artikelläsande. Ikväll blir det rygg som ska mosas, och efteråt cykeln med en föreläsning om huvudvärk. På återseende.

Dag 9 – En sak jag gör dagligen

Hmm. Detta är väldigt svårt. Det finns ju flera saker som jag i princip gör dagligen, fast inte exakt varje dag under ett helt år om man säger så. Som äter kesella (går ju inte utomlands t.ex), dricker mjölk (samma sak där), tvättar händerna 2ggr innan jag ska slagga (går ju inte om man tältar eller liknande, och finns det andra hinder sas), duschar (vilket är ytterst sällan jag inte gör).
Men något som jag verkligen gör dagligen är borstar tänderna. Känslan av att inte ha borstat tänderna är sjukt otrevlig och obehaglig, så det är något jag aldrig skippar.

A universe from nothing

Precis hemkommen från gymmet. Blev ett armpass som sig bör på söndagar. Passet gick riktigt bra faktiskt. Ökade i en del övningar och det kändes bra, trots deffen. Ätardagen igår kanske gjorde sitt, eller så sitter det i huvudet. Eller så har jag helt enkelt blivit starkare. Blev 3 bicepsövningar, 3 tricepsövningar och 1 underarmsövning. Ådrorna på underarmarna har sedan ett tag tillbaka tittat fram och det börjar se rätt hyggligt ut. Dock tittade även bicepsådran fram idag, något som inte itllhör vanligheterna. Nu hade jag ju förvisso pump, men det var en fin syn ändå.

Avslutade passet med 40 minuters cykling till en föreläsning av Lawrence Krauss, väldigt bra för den som vill få lite kött på benen om universum. Rätt basic och jag har sett den flera ggr förut, men tycker den är inspirerande och han är en riktigt bra föreläsare. Bjuppar på den längre ned.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan lägga mig framför TVn med en kesella för att glo på Chelsea - Manchester United. Sämre söndagar kan man ju ha!

2 "gamla" bilder:






Dag 8 – Något jag längtar efter

Detta skulle jag ju ha skrivit igår istället - dagen innan min ätardag!
Något jag längtar efter för tillfället är sommaren! Jag var ju som bekant väldigt invalid senaste sommaren, så det ska bli så skönt att få göra allt nu igen - bada, spela fotboll, ut och gå på sommarkvällar, ut och jogga, dra till USA, kolla Gothia Cup i gbg, Bruce Springsteen, grillkvällar, festa etc. Sen är det ju Kirurgi-kursen efter sommaren! Något bra som följs av något bra med andra ord. Från sommaren kommer detta bli ett grymt år!

ätardag

Har haft ätardag idag, min första den här deffen. Jag brukar inte ha ätardagar under deff-perioder, för har alltid tänkt att det är om man inte har så bra disciplin och känner att man bara måste få koppla bort proteinsessionerna som blir under deffen, och när det kommer till sånt så har jag väldigt bra disciplin och starkt psyke.
Har dock omvärderat det där lite och känner nu att det kanske fyller en sorts funktion ändå i att få en kolhydratsladdning lite då och då, så att musklerna orkar med den påfrestning de utsätts för och så att man kan prestera maximalt trots ett kaloriunderskott de andra dagarna. Har inte bestämt mig för utifall jag ska ha en sån varje vecka eller varannan vecka, får se hur det känns när deffen lider längre.
Pga ätardagen sitter jag nu och dricker en halvliter Apelsin/Jordgubbs-juice. Det är en av sakerna jag saknar under deff - god juice. Har även druckit en sprite, ätit en pekanbulle och ätit lite chips (något som jag i princip aldrig gör annars, men var lite småsugen ändå så tänkte att varför inte?)

Idag hade syrran match mot Täby. Dom låg 4a och vi ligger fortfarande 1a. Det blev ändå en riktig rysare, med ledning 2-1 när det var 3 mins kvar. Vinst med 3-2 blev slutresultatet efter mål i öppen kasse och en reducering från Täby med 1 minut kvar av matchen. Bonus är att Täby har en väldigt snygg tjej med i truppen - Andrea!


nattpromenadens highlights

Hemma i värmen igen! Fyfan vad jag är trött och kall. Dags att borsta bissingarna, krypa ned under täcket och somna in till filmen på 3an.
Kvällspromenadens höjdpunkter;





fx

Nyss hemkommen från en, för min del nykter, fest/förfest. Dom flesta skulle röra sig vidare in mot stan å köra vidare, själv tar man sin shake och går ut på en kvällspromenad. Tänkte försöka plugga imorn så ville vara fräsch för det.
Pälsar på mig med långfillingar, underställ, mössa och halsduk. Hoppas ni har det gott vart ni än är, själv känns det som jag kommer dö av frostbite eller nåt sånt. Godnatt.



Dag 7 – Ett ögonblick

Känslan när jag såg att jag blivit antagen till min utbildning - väldigt, väldigt obeskrivbar och svårslagen.

schtrül

Precis hemkommer från passet, druckit mitt vassleprotein och ska strax hoppa in i duschen. Det var ett helt okej pass. Blev dock lite för många övningar och lite långt, men ibland får jag bara för mig saker. Typ som idag. Hade hoppat benpasset i veckan då det blev strul med söndags-träningen och allt blev framskjutet i kombination med att jag hade redovisning av min arbetsplan i onsdags samt att jag ville köra marklyft på onsdagens ryggpass, så måndagens (som egentligen skulle bli på tisdagen pga framflyttning) benpass uteblev. Detta resulterade att jag efter mina 3 övningar bröst tänkte att jag ville ha den där testosteron-frisättningen som tunga benövningar ger, och att få det efter bröst är ju sweet. Så det blev 3 övningar bröst, sen benpress där jag brände av serien 250kg, 350kg, 380kg. Ganska bra för att vara som fjärde-övning. Efter det körde jag en axelövning och till sist en tricepsövning. Var rätt mör efter det. Kanske inte optimalt, men vafan. Jag är nöjd över att jag körde benpressen iaf!

Nu blir det att hoppa in i duschen!

koffein + pw

Åker och bränner av ett tidigt bröstpass. Skönt att ha det avklarat så man har kvällen fri sen, sen är det sjukt underbart att köra när det typ inte är någon på gymmet.
Tog en koffeintablett + pre-workout, så känner att jag sitter och hoppar lite. Har fått upp det där lyckoruset i kroppen också som kan komma av koffein - taggad som fan på att lyfta lite skrot!


"Dag 6 – Någon jag aldrig kommer glömma"

Någon jag aldrig kommer glömma är min farfar. Han gick bort för lite mer än 5 år sedan, och var på många sätt en hjälte för mig. När jag var yngre (och till viss del äldre också) spenderade jag ofta delar av sommarlovet ute på deras landställe med farmor och farfar, och på vinterhalvåret sov jag ofta över i deras lägenhet i stan på helgerna.
Det är mycket jag gillar med farfar. Han var snäll men bestämd, generös, till stor del enkel, stark, ödmjuk, en arbetsmyra, intresserad, hade alltid tid för oss barnbarn, ringde alltid och frågade hur det hade gått i matcher eller i skolan. Jag har tillbringat mycket tid med honom och vi har många minnen. Jag kommer aldrig glömma honom.


RSS 2.0