update #2

ÅTERIGEN SÅ BUGGAR RADBRYTNINGSFUNKTIONEN - BEAR WITH ME. Har även lyckats få halva inlägget i kursiv stil som inte går att åtgärda. Det är vad det är helt enkelt.

Har lite chilltid så passar på att dra en till uppdatering ang vad vi pysslar med.
Söndag 17/6
Idag åkte vi från San Francisco till Yosemite National Park. Vi bodde på ett hotell 12 miles, eller ca 2 mil, från parkentrén, i Buck Meadows. Det första som slog oss när vi kom fram var värmen, den låg på närmare 40 grader.
Efter att vi hade installerat oss (i princip kastat in väskorna på rummet och insett att vi fått rummen bredvid varandra så vi kunde öppna en slussdörr mellan) drog vi iväg mot Yosemite. Väl inne i parken stannade vi på olika ställen längs vägen för att knäppa av några kort och bara häpnas av naturen - sjukt jävla vackert alltså. I klass, eller kanske t.o.m snarare bättre, än vyn från Highway 1. Efter några kort och en solnedgång drog vi oss hemåt i i princip bäcksvart mörker.
Måndag 18/6
Idag var planen att vi skulle göra parken "på riktigt". Det blev en heldag. Först tänkte vi åka till Mariposa Grove för att titta på Giant Sequoia, som är ett stort trädslag. Det var dock fullt där så vi tog en tidig lunch vid "the tunnel view" som är en skitcool utsikt precis utanför en tunnel inne i parken. Ska lägga upp bild sen men man ser klippor i horisonten, vattenfall på klipporna och en stor skog i dalen.
Efter detta åkte vi vidare och kom fram till ett vattenfall, som jag inte kommer ihåg namnet på. För att komma enda fram till det var man tvungen att klättra och hoppa fram över stora klippblock. Här bestämde vi oss av någon anledning för att dricka en handfull med vatten från vattnet, så nu börjar jag ladda inför Giardia (trots att jag har för mig att inkubationstiden är 1-3 veckor. Behandling är för övrigt Metronidazol eller Tinidazol om jag inte missminner mig.) Efter detta vattenfall tog vi ett annat - Lower Yosemite Falls. Även här var man tvungen att äventyra lite för att komma enda fram - där det var en liten minisjö under. Här badade vi och simmade ut till en sten i vattnet precis under vattenfallet. Galet kallt men en grym upplevelse.
Som avrundning på dagen åkte vi upp till Glacier point och tillbringade kvällen där. Den ligger 2200 meter över havet så ni kan ju tänka er den utsikten över hela dalen och stora delar av parken. Lägger upp bilder på detta sen. Chillade, lyssnade på en Park Ranger som berättade om ljuset vid solnedgång, hur han blev park ranger i yosemite och allmänt om parken, och tittade på solnedgången. Hittade en najs plats precis vid ett stup, som var formad som en stol. Mysigt som fan.


Tisdag 19/6

Idag åkte vi till Las Vegas. Bor på Trump International Hotel som är väldigt fint. På 53dje våningen, från våra rum, har vi en grym utsikt över The Strip. Vi kom hit relativt sent, då det är ca 70 mil från Yosemite till Las Vegas, så på kvällen drog vi ut och kollade lite på stan samt käkade, innan vi åkte hem och däckade.


Onsdag 20/6

Idag. Idag har vi gymmat på hotellets gym. Blev rygg och biceps. Efter det drog vi till Hooverdammen, langar lite pics sen, samt till en utsiktspoint över Lake Mead. Efter detta drog vi till en outlet precis utanför stan och handlade lite kläder. Jävla maskulint att shoppa på en kompisresa, men hittade faktiskt en hel del tishor så jag är nöjd.


Såsom förut, antingen hör ni mer från mig om ett par dagar, annars blir det när jag kommer hem.

update

(verkar inte som radbrytningen funkar, så blir en wall-of-text. Ska försöka fixa detta när jag kommer hem..)
Sitter på ett hotellrum i San Francisco (Chinatown - SW Hotel) och reviderar min uppsats. Verkar som alla har fått minst minor revision på sin uppsats, vilket jag alltså också fick. Det är mest smårättningar i form av att jag använt mig av "baseline", som jag tycker är en tillräckligt vedertagen term för att använda sig av i en svensk uppsats, men tydligen är jag tvungen att hitta ett bättre ord. Baslinje, det låter för taskigt men känns som jag blir tvingad att använda mig av det. Sen var det två saker jag var tvungen att utveckla lite, samt någon justering i en tabell (där jag skulle byta plats på två saker) och att jag inte behövde upprepa en sak i textformat som jag redan hade skrivit i en tabell. I övrigt var det inte så mycket.. Just det, hade använt mig av "studiepopulation" när han snarare tyckte att det var en "studiegrupp", och det kan jag väl hålla med om så det ändrade jag.

Hur är USA då?
Jo det är riktigt nice! Vi började ju resan i Los Angeles, och tänkte skriva ner lite kortfattat vad vi har pysslat med om dagarna. Bilder lägger jag upp när jag kommer hem, har inte sladden till kameran med mig och pallar inte knata över till Thomas rum och be om hans.
Los Angeles:
Lördag 9/6 - Planet var ca 2 timmar försenat, vilket resulterade i att vi landade vid cirkus 17.00 lokal tid (GMT -8) på LAX. Vi gick direkt till bussen som skulle ta oss till stället där våran hyrda bil stod parkerad. Här fick vi köa i evigheter innan vi tillslut fick bilen. En Ford XLT Expedition - en rätt fet SUV. Bilder inc. Blev att vi checkade in på hotellet ganska sent pga förseningar och köande, så efter vi checkat in drog vi till In n out burger och drog varsin burgare.
Söndag 10/6 - IDag drog vi till Hollywood-skylten som true tourists. Hade fått en fin adress av Thomas brorsa där man kom så nära skylten som möjligt. Vi slog in den i GPSen och drog iväg - det var en riktigt slingrig väg som slutade vid en vändplan högt upp. Efter att ha entrat en grind, där de såg ut som någon bodde men så var icke fallet, samt varningsskyltar för Mountain lions och Rattlesnakes så kom vi upp på ett berg med SJUK vy över Los Angeles, samt jävligt nära skylten. Coolt som fan. Bilder kommer..
Vi drog även iväg en sväng till Newport Beach - OC-fan som man är..!
På kvällen gick vi på Hollywood boulevard och tog kort på stjärnorna, också jäkligt turistigt men det är vad det är.
Måndag 11/6 - Idag blev det Venice Beach för att träna på "The Mecca of Bodybuilding", Golds gym. Vilket jäkla coolt gym alltså. Och fysatan vad liten man kände sig när alla såg ut som potentiellt tävlande inom bodybuilding. Det florerar nog en och annan dos AAS inne i dom omklädningsrummen. En häftig upplevelse var det iaf - för mig blev det bröst, axlar och triceps med Thomas, medan mathias körde rygg och biceps. På vägen hem fastnade vi i köer, så det blev inte så mycket mer än att gå ut och nagga den kvällen, tror vi körde Hard Rock. Att fastna i köer där är inte som på essingen, detta är verkligen helt sjukt. Trafiken är beyond imagination, och trots att vägarna är typ 7-8-9-filiga så står det tvärstilla.
Tisdag 12/6 - Idag drog vi till Venice Beach igen, för att Samuel skulle få uppleva det också. Han hänkade inte igår då han inte ville träna. Utöver stranden så hittade vi en skatepark där vi hängde ett tag. 3 av oss är ju forna skejtare, så var coolt att se några pro's köra lite - det ryckte ordentligt i skejtnerven och man blev väldigt sugen på att ta upp skejtandet igen. Fick med ett par filmer, men även några kort som jag lägger upp sen.
På kvällen drog vi till AMC i Burbank och glodde på Prometheus i IMAX 3D. Häftigt upplevelse då jag aldrig sett en IMAX-film förut.
San Francisco
Onsdag 13/6 - Idag drog vi vidare mot San Francisco. Vi åkte Highway 1 upp längs kusten, och hade bestämt innan att vi skulle ta en natt på vägen för att slippa maxxa upp och missa all fin vy. Det var nog den finaste vägen jag någonsin åkt på - helt sjukt utsikt. Knäppte massvis med kort så laddar upp creme de la creme sen, men denna väg rekommenderas verkligen varmt. På kvällen kom vi fram till Monterey och bestämde oss för att övernatta där.
Torsdag 14/6 - Idag kom vi till San Francisco. Om köerna i LA var sjuka så är detta snäppet värre - tog oss timmar (plural) att komma in i staden från det att man såg den. Hursom, på kvällen drog vi ned till Fishermans Wharf och tittade på pirerna. Var ute på Pier 41 och 39, kollade utsikten mot Alcatraz och Golden Gate.
Fredag 15/6 - Idag gick vi upp vid halv 8 för att hinna gymma innan Sverige skulle spela mot England (12.00 här i SF). Det blev Golds gym i Soma, och om SF är känt för att vara en bögstad så var detta ÄNNU mer koncentrerat i den riktningen. Folk gick runt och visade halva asscracket, ögonknullade en när man tränade och håll öppet på kela med varandra (tycker detta beteende på ett gym är larvigt i heterosexuell väg också, så no phun intended). Nu vet jag hur det känns att vara tjej på ett hetero-gym. DOCK skulle det ju inte vara helt fel att bli eyeballad av tjejer när man gymmar, men av män var fan riktigt äckligt för att säga det rakt ut. Blev även raggad på att skejtpunkar-killen i receptionen, som tyckte min handstil var beautiful - så nu kan man checka av det ;).
Efter gymmet kollade vi på matchen på en irlänsk pub och den gick ju som den gick. Trist.
På EM + kväll var vi på premium outlet i Gilroy. Jag köpte ett par fotbollspjuck samt converse till syrrorna. Hittade dock bara ett av paren dom ville ha, så ska kolla igen i Las Vegas.
Lördag 16/6 - Idag var vi på en av de högsta punkterna i SF - Twin Peaks. Riktigt nice utsikt. Efter det drog vi över Golden Gatebron till Muir Woods för att kika på Redwoodträden. Jäkligt mastiga var dom. Vi gick deras längsta rutt (som var LÅÅÅNG) upp till den högsta punkten för att kika på utsikten - som också var majestätisk men mer liknande en granskog i Norrland typ, och sedan ned igen. Kändes som att gå i en trollskog typ. Har bilder.
Efter detta åkte vi till olika utsiktsplatser för Golden Gatebron, samt parkerade innan den, gick ut till första stora upphängningsanordningen och tog lite kort samt tittade på utsikten. När vi sen skulle hem till hotellet var det sjuka köer, så dom ca 3-4 kilometrarna tog 2,5 timme. Galet. Blev en middag på en irlänsk pub och sedan hem för att göra revideringen på min uppsats.
Imorgon drar vi vidare till Yosemite nationalpark, uppdaterar utifall jag hinner senare under resan, annars kommer det när jag kommer hem. Ciao

tommy the tank

Kl 03.30 kommer Thomas och Samuels farsa och hämtar mig, för att sedan åka och hämta Mathias. Sedan åker vi mot Arlanda för att flyga över till Los Angeles!

Jag gick och la mit strax innan tolv, och klockan ringde 02.15, så jag går på maximal sparlåga nu. Är så jävla trött. Att veta att flygresan tar totalt typ 14h (först till london och sedan LA) gör det hela ännu värre, samt att vi kommer fram vid 15.00 lokal tid. Kommer vara helt förstörd. Men det får jag fan ta. Ska bli kung att äntligen få komma iväg till USA. Vi tänkte ju åka förra året, men då pajjade mitt ben så dom planerna brast.

Kommer bli kass uppdatering här på 3 veckor, men efter hoppas jag att jag har en del att skriva om. Tills dess - gör inget som jag inte skulle ha gjort!



lightweight

Nu är det strax dags för gym. Brösten är det som ska misshandlas rejält, sista passet innan vi sticker till staterna ju, så gäller att vara extra elak mot dom. Laddar med denna låt, trots dess aura av otaggning. Det är förjävla fin alltså. Får dock byta ut "lightweight" mot "heavy weight" innan jag hit the iron så att säga.





Go dominate, head first!

Värmdö

Sitter och lyssnar på senaste avsnittet av Body Radio medan jag packar, och jag kan säga att dagens första garv kom rätt tidigt in på den.
Dom ska snacka med en gäst som spelar golf, och kör något som heter "Long drive". Så innan dom ringer upp honom så drar en av värdarna en historia från ett par år tillbaka. Han känner en snubbe som spelade golf och som hade den klassiska golfauran - lite överklass, lite stureplan. Dessutom var han rätt stor och 204 lång. Så skulle dom på en fest ute på Värmdö, som är typ en övre medelklassort, och enligt han som berättar historien: "folk där har stålar, men dom har inte så mycket pengar som dom gärna skulle vilja". Så när dom skulle hem och ta sina rockar ur garderoben, så frågade nån "Fan Ville, är det här din rock?", varpå han fäller kommentaren: "Du, lägg på en nolla på den där så börjar du komma nära". Hahahahahh, så skön! Dräpande mot alla Värmdöbor på den festen :d

Swe

Hemkommen från gymmet nu precis. De stängde tidigt idag, öppet mellan 10-16. Helt sjukt, iochmed att vi har sådan tråkig inställning till nationaldagen att vi inte firar den. Hade hållt med om de reducerade öppettiderna utifall vi faktiskt firade - såsom Norge gör. Men eftersom vi inte gör det så hajjar jag inte grejen. Det blir till en supardag istället, vad fan är det för firande? Tycker vi borde vara mycket mer patriotiska när det kommer till vår dag, och faktiskt visa att vi bryr oss och värnar om vår historia.

Hursom, idag blev det rygg + lite biceps på gymmet. Drog några lätta mark som start, upp till 180kg.
Sedan blev det sittande rodd i maskin;

160kg x 9
160kg x 7
185kg x 4
185kg x 4

sen lite bicepscurl i maskin (2 set), maskinlatsdrag och avslutningsvis 2 stycken 12or på 65 i bicepscurl i cable. Rätt bra pass ändå, förutom att det kändes lite dumt då jag har en svag smärta i halsen när jag sväljer. Tog det dock lite försiktigt, och hoppade de sista setten biceps samt skippade stångshrugs helt. Dessutom reducerade jag antalet set i ryggövningarna, samt cyklade bara 15 mins efteråt. Det är vad det är.

Nu ska jag dra iväg och lira lite frisbeegolf igen. Thomas och Mats står för sällskapet. Ska bli skönt, är ju sånt jäkla bra väder, och dessutom blir jag lite halveuforisk av att göra sånna grejer (med tanke på, som jag skrev i tidigare inlägg, min status förra sommaren).

Nog om det, se till att fira vår nationaldag riktigt ordentligt nu!



Nationaldagen

Bjussar på några bra och fina versionen av vår sång.

Sabaton:


Ultima Thule:


Alexandra Pettersson:

dg

Sweet! Nyss varit och spelat en runda discgolf (frisbeegolf) med Thomas och Samuel. Gick jävligt kasst, men känslan av att kunna lira igen var grym (nu kan jag inte påstå att jag lirat mycket, kanske 10 gånger, men vi körde en del förrförra sommaren, och förra sommaren bröt ju jag benet så då kunde jag inte spela alls), känns som jag kommer ta igen och verkligen njuta av alla saker jag inte kunde göra förra sommaren pga benet. Det blev även lite catching up med Thomas, trots att det bara var några veckor sen han flyttade till söder.

Utöver det så har jag varit iväg och handlat lite kläder inför USA idag. Ett par tröjor, linnen, shorts och byxor. Så nu är jag ready to go på den fronten, har dock en del annat att ta tag i innan resan. Nu ikväll tänkte jag t.ex åka iväg med Thomas till Ica Maxi och fixa lite allmänt skit som man måste ha med sig - tandkräm, nezeril, bamyl, plåster och sånt.. 
Men först ner och duscha, vilket blir svårt då Kasper har somnat i mitt knä..

image description

spela benpress

Igår var det benpass som gällde. Har under de senaste 3-4 veckorna kört högreppare i benpressen, men igår kändes det som det var dags att ta upp styrkeprestationerna lite och få in lite tryck i baggarna. Utan försök till bortförklaring, utan mer som en förklaring för de oinsatta, så utifall man inte har tränat tungt i en specifik övning på ett tag så kan det vara svårt att få till lyften när man väl går över till tunga sådana. Dels för att lätta lyft inte kräver samma koncentration (i form av att inte svajja till i någon led, då det kan bli väldigt otrevligt utifall man kör tungt, men inte lika förödande om man kör lätt - all vikt kan hamna rakt på leden i någon mindre naturlig vinkel), samma timing i lyften (gäller att köra med explositivtet, att träffa där man är van att träffa (t.ex på en viss punkt på bröstet i bänkpress. träffar man där man inte är "van" att träffa - och med träffa menar jag att stången vänder precis ovanför den punkten - kan de lätt bli fail pga ovana i just det momentet)), fokus (eftersom man kör färre reps när man kör tungt och att varje given repetition är mycket tyngre än när man kör högreppare, så kräver den första i princip lika mycket fokus i alla moment som den sista), mental laddning (vet man att de första kommer vara ganska lätt så är det lätt att sätta igång med ett set, vet man att den första kommer vara svintung så krävs det en större mental laddning innan). Allt måste liksom stämma på ett helt annat plan. Nog med utsvävningar, detta kanske är självklart men tänkte även ta upp det. Drog hursom 2 stycken PBn! Serien såg ut såhär:

410kg x 5
465kg x 2
465kg x 2
410kg x 4

Hur skönt som helst!

master

Sådärja, då var D-uppsatsen äntligen inlämnad. Impact of a disease management programme on quality of life in patients with heart failure. A one year follow-up study conducted at Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Svenska titeln fick bli: Ettårsförändring i livskvalitet hos hjärtsviktspatienter. En registerstudie från hjärtsviktsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Som jag skrivit tidigare lyckades jag ju med bedriften att använda mig av 90 referenser, när maxgränsen tydligen var 60. Vafan skriver man "rekommenderade antal referenser 20-60" när man menar minst/max tillåtna? That's beyond me. Hursom så har jag kämpat som fan för att banta ned referenserna, och det har gått segare och segare för varje referens jag tagit bort. Inför idag hade jag 2 referenser kvar att ta bort, så jag har suttit och läst igenom kapitel i böcker, studier och internetsidor jag refererat till för att se om något står på 2 ställen så att jag kan ta bort en av dom, men det har varit riktigt jäkla svårt. I slutet ville jag fan mörda någon, helst med dessa 4 böcker (som jag gick igenom gång på gång på gång på gång för att lösa problemet..):



Tillslut gick det dock.

Livskvalitet, hjärtsvikt och hjärtsviktsmottagningar är termer som har snurrat runt i mitt huvud ett bra tag nu. Känns så jäkla skönt att äntligen ha lämnat in slutversionen efter en termins slit.
Kommer bli en sådan skön känsla imorgon när jag vaknar och inser att jag inte behöver skriva nåt på uppsatsen, läsa studier eller räkna statistik - och att det är sommarlov! Det som är sunkigt är dock att utifall man har mindre fel, dvs inte stora nog för att lämna in vid nästa inlämningstillfälle i augusti, så kommer man få uppsatsen och kommentarer mailade och sedan får man 5 dagar på sig att rätta. Iochmed att jag åker till USA på lördag och är borta i 3 veckor så kan det bli komplicerat. Thomas verkar dock ta med sin laptop, så jag ska höra utifall han har lust att installera Endnote, referenshanteringsprogrammet, på den utifall jag får backning.

Nu är det dags för bingen, kommer somna in ovaggad ikväll.

 


RSS 2.0