steaksauce

Dagen idag har inte varit så innehållsrik. Det jag har gjort är att plugga (akutmedicin - ffa kardiologi, och EKG) samt kollat på OS. Imorn ska jag nämligen få gå med min handledare (inom examensarbetet) på medicinakuten då han agerar huvudansvarig kardiolog där den här veckan. Sjukt bra och roligt ska det bli!
 
Utöver det blev det ett benpass nu på kvällen. Skönt att rensa huvudet lite och få köra slut på sig själv.
 
Även imorgon (jmfr lördag) kommer alltså bli awesome: Medicinakutpass med ansvarig kardiolog + Mats kommer hem, så det blir ett jävla ryggpass på kvällen. Det som skulle kunna toppa det och fullborda dagen skulle väl vara utifall the Perseids Meteor Shower var imorgon och man åkte ut till landet (för att slippa light pollution) och delade showen med en fager jänta. Det ni, det skulle vara steaksauce.

Brucan

Tja!
 
Helgen har varit rätt awesome. Eller iaf lördagen.
Gick upp vid 8 för att käka ett pre-workout-mål bestående av egengjord pannbiff och egengjorda potatisklyftor i ugnen (inga jävla halvfabrikat här inte..!). Meningen var att jag skulle plocka upp Niklas, en träningsbuddy, vid 20 över 9 för att sedan vara vid gymmet och hänga på låset när dom öppnade, 9.30. Sommartider...
Hursom, så hade jag bett honom att höra av sig vid 9-snåret då han har en förmåga att försova sig (har hänt att vi suttit utanför och väntat 20 minuter på honom, på KVÄLLEN (typ 19ish) och sedan när man har ringt upp för att fråga vart i helvete han är så har man väckt honom. Vid 9 drog jag iväg ett sms - inget svar. Vid 5 över 9 ringde jag på mobilen - inget svar. Vid 10 över 9 ringde jag hem till honom - inget svar. 9.12 kom ett sms: "Jag hoppar och drar själv vid 11 istället". Vilken bangare.
Vid 9.20 begav jag mig ensam till gymmet och drog av ett snabbt armpass. Gillar inte att köra armar med en sådan relativt kort tidsbegränsning, men det blev som det blev. 11.00 skulle bilen börja rulla för att plocka upp min mosters man och sedan vidare mot Go:teborg (som de själva så fyndigt marknadför sig).
 
Vid 4-tiden rullade vi in på Göteborgs gator och in på Linnéstaden, där mormor och morfar bor. Gick upp, lämnade vår packning och socialiserade lite, bäddade sängarna etc. Sedan drog vi på oss regnkläder och paraplyn (fredag - skitnajs väder, söndag - skitnajs väder, lördag - skitkasst väder) och gick in mot Ullevi. Cirkus 20.40 var det total euforisk lycka då Bruce, The Boss, Springsteen, ackompanjerat av the E-street band, entrade scenen. Sjukt vilket jävla drag det var, 66561 pers (vilket är nytt rekord), och vilket setlist! Hungry Hearts, Born in the USA, Twist and Shout (ej hans ,vet..), Badlands, Because the night (återigen, inte hans..), The River (bäst den kvällen, jäklar vilken känsla när han drog igång med munspelet) mm mm mm mm mm ... Och när han körde Jungleland för att hylla Clarence Clemons (som tyvärr gått bort pga stroke), och som är "Clarence" låt, då var det fan fullbordad. Jäklar vad fint.
Blev med andra ord en riktigt lyckad kväll. Ca 4 timmar höll han på. Stabil gubbe!
 
 

picbombz

Gårdagen var chillmode personifierad. Eller dagifierad. Det var inte mycket jag uträttade innan kvällning, då det blev gym och kvällspromenad.
Gymmet bjöd på bröst. Drog ensam då både Mathias och Samuel bangade. Niklas visste jag inte hur han skulle göra, han brukar dra direkt från jobbet - och mycket riktigt så kom han inglidande precis när jag kom också. Så det blev inte ett helt allena pass. I slutet av passet dök även Roy upp, så det blev en okej uppslutning ändå.
Avslutade passet med 65 minuter på cykeln.
 
 
 
 
Efteråt blev det kvällspromenad, den sista kvällspromenaden som jag "måste" ta det här året. Avslutade deffen idag så nu blir det att ligga på +- 0 tills torsdag då vi sticker till Grekland, och efter det gå upp i takten 0.2 - 0.3kg / vecka. Kommer säkerligen slänga in en del cykling och kvällspromenader, men nu behöver jag iallafall inte känna mig tvungen att alltid bege mig ut efter passen.
 
 
 
Dagen idag har bjudit på en tripp till landet för att plocka svamp med morsan och farsgubben. Det är så sjukt mysigt att komma ut dit såhär på sommaren. Att få andas frisk luft, ständigt förvånas över hur tyst det är, och dom sjuka vyerna man får över åkrarna. Vackert.
På svampfronten var det rätt dåligt, men vi hittade iaf typ 2 liter kantareller.
 
 

I love my fear.

Dags för gym, brösten ska slaktas. Blir ensam idag. Slackers.
 

Veins

Hemma igen efter Göteborgvistelsen. Allt var grymt, bortsett från vädret - mestadels regn.
Kom hem i fredags, och igår blev tapetseringen av mitt rum klart. Nu är det jäkligt vitt och ljust, en jäkla skillnad och en klar förbättring. Det som återstår att göra är att köpa ett nytt datorbord och en ny matta, vilket jag tänkte försöka hinna med nu i veckan.
 
På lördag blir det en ny visit till Göteborg, då Bruce Springsteen entrar scenen för andra gången på Ullevi den helgen. Ska tydligen bli fint väder fredag och söndag, men regna på lördag. Skön tur. Åker dit med farsan och min mosters man, hem dagen efter. Lär ju bli sista trippen till Göteborg i sommar så ska se till att få med mig åtminstonde ett kilo färska västkusträkor hem. Kan nog vara det godaste som finns.
 
 
Återstoden av dagen idag bjuder på gym och kvällspromenad. Tredje sista dagen på deffen (!) och det är ryggen som ska mörbultas.
 
 
Veins! (tredje sista dagen av deffen)
 

Instagram

Förresten så har jag skaffat Instagram. Windstalker utifall ni vill följa mej. Eller stalka mig. No phun intended!

rummet

Har fått för mig att tapetsera om rummet - helt plötsligt insåg jag att mina nuvarande tapetrar gör att rummet blir jävligt mörkt (..och enligt pappa gör att rummet ser mindre ut, det vet jag inte, kanske är så). Hursom så har jag typ mörkblåa nu, men tänkte byta till någon vitaktig.
Hursom, så började jag göra slag i saken igår eftermiddag och flyttade ut i princip allting från mitt rum (förutom sängen, datorn har jag nu ikväll flyttat in igen). Idag har jag ägnat mig åt att spackla, slipa och sedan spackla en andra gång. Har insett att när jag skaffar lägenhet så ska jag anställa Jessica ("mamman" som gick i min klass förut, men som har hoppat av och nu är målare tillsammans med sin kille). Jäklar vad tråkigt, segt och svårt det är att få till det bra. Farsan, som är jävligt händig tvärtemot mig, hjälpte mig en massa dock, vilket var skönt.
Slipa en andra gång och sedan måla vit grundfärg över tapeten (för att det blåa inte ska ses igenom) tänkte jag göra nästa helg när jag kommer hem från Göteborg.
 
Imorgon bär det av till Göteborg och hälsa på den sidan av släkten. Är ju Gothia cup-vecka också, så lär ju bli en del tittande på stockholmslagen såsom AIK och BP, så jäkla kul att se deras juniorlag. Ska även passa på att bada i Sisjön - favoritsjön i Sverige!
 

gym

Skulle dra och köra armar idag pga att jag inte hinner imorgon. I vanlig ordning stänger gymmet kl 16.00 på lördagar (vilket är förjävla tidigt, men vad gör man..). Kommer dit vid halv 3 och har laddat med PWO + koffein och dragit på lite tigerbalsam på armbågslederna och muskulaturen - då har dom tydligen infört "sommartider" vecka 27 - 31. Vad fan är det för larv? Jag har aldrig varit med om något sånt .. Typ som inte 16.00 redan där är sommartid, dessutom öppnar dom i vanliga fall inte förrän 12 på söndagar. Skit, tänkte jag men kom sen på att jag ju har kvar lite av mitt årskort på Tumba Träningscenter - gymmet som jag gymmade på förut fram tills i december. Tror jag har skrivit om det förut, men dom byggde ju om så det blev riktigt skitdåligt, precis efter att jag köpt årskort också. Mina polares årskort gick precis ut i den vevan, så vi bestämde oss för att dra till Flex ändå. Ett helt årskort köpt i onödan för min del då, men idag passade det ju bra. Blev ett helt ok, men samtidigt lite inprovisatoriskt, pass. Jag kunde iaf fastslå att jag inte längtar tillbaka.
 
I övrigt går träningen rätt bra. Börjar slita lite på kroppen nu när man ligger rätt "lågt" i vikt - vägde in på 92.8kg igår och det är inte mycket för mig som brukar ligga och slira på 100-sträcket (ffa lite över kanske). Man känner av att lite av ledsmörjningen försvinner då fettet skalas av, så det är svårare att gå på tyngre vikter. Samtidigt går ju återhämtningen lite långsammare också. Det är dock inte länge kvar innan jag går av deffen, vilket ska bli skönt för att kunna smälla på lite igen.
 
En kul grej är att en polare, Roy, som brukade träna en del med oss förut men som nu har dragit iväg till Lettland för att plugga till tandläkare, nu är hemma i Sverige över sommaren och tränar med oss - han började nu i veckan. Fick i torsdags höra saker som:
 
(När jag körde en bröstövning): "Kolla hans bröstmuskler, fan vad stora dom är!"
 
"Fan vad biffiga bröstmuskler du har"
 
"Jag skulle vilja se en fight mellan dig och en tiger"
 
(När jag tog en läkerol efter passet): "Var försiktig med att ta piller på gymmet, man vet aldrig vad folk kan tro", varpå jag visade att det var en läkerol - "Alltså, bra gener och kost kan inte göra allt det där!"
 
Han överdriver ju såklart, men det är fan props man går på i defftider så det var najzzz.
 
Ang. att deffen snart är slut och "bulken" ska påbörjas, så har jag snickrat lite på ett nytt schema. Kommentera gärna åsikter och synpunkter på det!
 
 
BAT = Bröst, Axlar, Triceps
RB = Rygg, Biceps
1 - Pass 1
2 - Pass 2
 
Repsintervall:
Tungt: 1 - 5
Medel: 6 - 8 (10)
Lätt: 10 - 12 (15)
 
Schemat:
 
Måndag: Ben
Tisdag:
Onsdag: RB 2
Torsdag: BAT 1
Fredag:
Lördag: RB 1
Söndag: BAT 2
 
Upplägg:
BAT 1:
 
B1 (bänkpress) - Tungt
B2 - Medel
A1 - Medel
A2 - Lätt
T1 - Lätt
T2 - Lätt
 
BAT 2:
 
T1 - Medel
T2 - Medel
A1 - Medel
A2 - Lätt
B1 - Lätt
B2 - Lätt
 
RB 1:
 
R1 (marklyft) - Tungt
R2 - Medel
B1 - Lätt
B2 - Lätt
 
RB 2:
 
B1 - Tungt/Medel
B2 - Medel
R1 - Lätt/Medel
R2 - Lätt
 
Ben:
 
Tungt/Medel/Lätt - Lite blandat beroende vad jag känner för - Brukar köra tunga benpressar och medel/lätta bensparkar iaf.

Kai Greene

Vilken jäkla inspirationskälla Kai Greene har kommit att bli, när jag vill bli taggad inför ett pass kan jag kolla på klipp med typ Ronnie Coleman, Branch Warren och Markus Ruhl - det är tung, frustande och svingande träning i källarlokaler, kolla så får ni se. Kai Greene förespråkar istället (vilket de andra grabbarna säkert också kör utanför kameran) lätt träning som man har kontroll på. Det som inspirerar mig mest är hans snack, hans motivation, hans sätt att uttrycka sig och hur jäkla eftertänksam och målmedveten han verkar vara.
 
Är ni för lata för att googla fram nåt klipp med Kai, kolla på detta. Är ni får lata för att se ett helt klipp rekommenderar jag tiden 2.27 - 2.53 - jäklar vad det är vackert..
 
 

godkänt

Fick för inte så länge sedan veta att mitt examensarbete blivit godkänt. Så jäkla skönt att kunna släppa det och känna att allt är i fas nu i sommar och kirurgkursen i höst kan påbörjas med friska tag.
Det var tydligen rätt många i klassen som failade, kom upp nån grupp på facebook där man kunde få ta del av och skriva under ett brev missnöje, feedback och förslag på förändringar till kursledningen och alla handledare. Mycket jag håller med om ang. kursledningen, men mina handledare var helt fantastiskt bra så jag avböjde att skriva under - ville inte ha några missförstånd. Känns dock lite extra gott att inkassera ett godkänt resultat när så många andra inte lyckats med detta, samt med vetskapen om att 60% (tror jag) blev underkända för ett år sen. (Angående att jag skriver att jag får godkänt - vi kan bara få underkänt eller godkänt i samtliga kurser på programmet, för att enligt KI minska på den kompetitiva stämningen som kan uppkomma annars. Jag vet inte hur jag ställer mig till det, bryr mig egentligen inte så mycket sålänge jag vet vad jag kan och inte kan sen när jag blir färdig läkare.)
 
 
Tänkte skriva lite om mitt projekt sen, samt lite om hjärtsvikt. Nu är det dock dags för ett ryggpass!

björn

Med mitt förra inlägg i bakhuvudet så hände en rolig grej idag på gymmet. En kille jag brukar hälsa på rätt ofta (vi kan kalla honom person X) som kom fram å frågade utifall jag hade tappat en hel massa underhudsfett. Jag har ju deffat, så var jäkligt roligt att höra. Sen kom vi in lite på min (och Mats) träning, och att han tyckte att vi var starka som fan och körde tungt och så, och spånade vidare på en annan snubbe (person Y), som även brukade träna på mitt förra gym och som nu också har flyttat till Flex, och att han är svinstark i bänk. Y skulle tydligen ha bett X om pass i bänken när han tagit 170kg, och jag har sett honom dra en 3a på 200kg (visserligen i "gymbänksutförande", men itne så mycket studs av vad jag kommer ihåg). Hursom så ska person Y tydligen har berättat för X att han tävlat i bänkpress och varit juniormästare i Sverige, och att han ska ha tagit 240kg (tror jag det var).
Det kanske hade varit något att fråga honom om tekniktips och ett upplägg?! Tror jag ska haffa honom nästa gång jag ser honom för att mjuka upp lite inför nådastöten.
 
Hursom, armpasset idag gick bra. Var jävligt trött, som förra armpasset, men det släppte lite efter dom två första, och jobbigaste, övningarna (pushdowns och stångcurl).
 
 
 
Efter passet kollade jag på några game mellan Federer och Murray (kollade första set innan gymmet), och sedan for jag hem för att se sista gamet i soffan. Mitt tips slog in, Federer vann och blir därmed världsetta igen. Fyfan vad underbart att han vann. Varför?
 
- Han är kanske den största ambassadören för tennis, och har gjort så otroligt mycket för att föra sporten framåt och för att höja intresset för sporten.
 
- Han är 30 år, har vunnit allt som går att vinna flera gånger om, men lyckas ändå motivera sig själv att träna så jävla mycket och hårt för att tillhöra den absoluta världseliten.
 
Att han blir världsetta nu innebär att han kommer förbli det i minst 2 veckor till, och därför går han om Pete Sampras i antal veckor som man varit etta på rankingen. Det är nog ett av de sista rekorden han kan ta, och det är så sjukt coolt och rättvist att han får göra det. Hoppas han håller i flera år till!
 
 
Ikväll blev det kvällspromenad, och nu ska jag lägga mig i bingen och läsa lite innan jag slår igen mina blå. Hoppas jag kan somna efter den sena PWO'en. Är ju lite ovan efter USA..
 

tankar från sängkanten

Söndag idag, vilket betyder armträning. Har funderat lite på hur jag ska lägga upp min träning när jag avslutar deffen och börjar gå upp lite i vikt .. Är lite inne på att satsa ordentligt på bänkpressen för att se hur stark man kan bli, har ju mest lallat där men känner ändå att det är en riktigt rolig övning där jag i perioder ökar rätt snabbt. 200kg vore jävligt soft att ta.
Hur jag ska uppnå detta är då frågan. Ett alternativ, som är det jag har funderat mest på, är att dra till någon styrke- eller atletklubb för att få lite tips på teknik, hur man ska träna på mest optimala sätt för att uppnå detta (i form av frekvens, set, reps, % av RM etc) osv.
 
En annan fundering på min träning är, som jag har skrivit tidigare, att gå över till ett lite mer volymbaserat schema (i form av fler reps per set då, för att kanske få ut lite mer muskeltillväxt än tidigare). Frågan är hur bra det går att kombinera ett styrkeinriktat bänkschema med ett volyminriktat schema för övriga övningar och muskler.
 
Vad gäller armträning så har jag kikat lite på Ehrling Wahlgrens armprogram, som verkar vara jävligt mastigt på alla sätt - men som verkar ge bra resultat. Och för att orka med detta och inte bränna ut musklerna så tror jag det är ett måste att ligga på kalori+, vilket passar perfekt nu till sensommaren/hösten. Så nu vet ni vad som snurrar i mitt huvud angående träning.
 
Hursom så är det ett "vanligt" armpass med Mats idag. Vanligt i den bemärkelsen att det är snortungt och skitjobbigt då, men det hoppas jag att alla tar för givet - träning ska vara tungt! Som The Rock sa - the more we sweat in traning, the less we bleed in battle.
 
 
Innan gympasset är det dock Wimbledonfinal mellan Andy Murray och Roger Federer. Tror det kommer bli en bra match, som Federer vinner!
 

tennis

Håller på städa igenom rummet - skönt att ha lite helgfint och känns som en bra rutin att få det fixat en gång i veckan. Detta gör jag i väntan på semifinalerna i Wimbledon.
 
Roger Federer - Novak Djokovic
 
samt
 
Andy Murray - Jo-Wilfriend Tsonga
 
Vet att jag ibland överanvänder detta uttryck, men detta tror jag verkligen kan bli hur bra som helst. Speciellt matchen mellan Federer och Djokovic. Så är det något sportevenemang ni inte vill missa denna veckan så är det detta! 14.00 börjar sändningen på Canal+ sport. Go.

scorex2

Skrev ju om att jag vann vår interna kompisliga i EM-tips. Igår kväll fick jag detta mail, angående vår interna släktliga;
 
 
Dock jobbigt att min morbror slog mig ..

back on track

Nu har jag genomfört den jävliga, men ack så överjävligt underbara, första träningsveckan efter ett "uppehåll". Tränade ju iaf 2 pass i veckan i USA, men det blir ju annorlunda då det inte finns samma maskiner, man lägger upp muskelgrupperna på ett annat sätt och man kan ju inte riktigt optimera nutritionen. Så i lördags blev det axlar, i söndags armar, ben i måndags, rygg igår och bröst idag. Passen igår och idag fick jag även storsällskap av Mats, den förlorade sonen, som är hemma under sommaren. Så jäkla kul att ha någon att köra med som tränar med samma filosofi och som vet hur man pushar ordentligt - allt blir så mycket roligare och lättare då.
 
 
Alla passen har faktiskt gått helt okej. Axelpasset i lördags gick förvånandsvärt bra, armarna var dock lite si och så - blev trött redan in på andra övningen. Men tog i och frustade på bäst jag kunde, så blev ett helt okej pass ändå. I benpressen drog jag av en 5a på 410kg och sedan två singlar på 470kg (har för mig att jag gjorde en 5-6 på 410 samt två 2or på 470 nån vecka innan vi drog, men det tar jag snart igen!). Även rygg och bröst gick bra, där märkte jag inte av någon trötthet så det bådar gott inför andra veckan. Är riktigt skönt att va igång igen!
 
Nu har jag suttit en stund på balkongen och bara njutit av att det är sommar, mitt ben inte är brutet och att deffen snart är slut. Hade sällskap av den här lilla krabaten:
 

update med bilder, del 2/3

Yosemite National Park
 
Söndag 17/6 - Idag åkte vi från San Francisco till Yosemite National Park. Vi bodde på ett hotell 12 miles, eller ca 2 mil, från parkentrén, i Buck Meadows. Det första som slog oss när vi kom fram var värmen, den låg på närmare 40 grader.
Efter att vi hade installerat oss (i princip kastat in väskorna på rummet och insett att vi fått rummen bredvid varandra så vi kunde öppna en slussdörr mellan) drog vi iväg mot Yosemite. Väl inne i parken stannade vi på olika ställen längs vägen för att knäppa av några kort och bara häpnas av naturen - sjukt jävla vackert alltså. I klass, eller kanske t.o.m snarare bättre, än vyn från Highway 1. Efter några kort och en solnedgång drog vi oss hemåt i i princip bäcksvart mörker.
 
 
 
Måndag 18/6 - Idag var planen att vi skulle göra parken "på riktigt". Det blev en heldag. Först tänkte vi åka till Mariposa Grove för att titta på Giant Sequoia, som är ett stort trädslag. Det var dock fullt där så vi tog en tidig lunch vid "the tunnel view" som är en skitcool utsikt precis utanför en tunnel inne i parken.
Efter detta åkte vi vidare och kom fram till ett vattenfall, som jag inte kommer ihåg namnet på. För att komma enda fram till det var man tvungen att klättra och hoppa fram över stora klippblock. Här bestämde vi oss av någon anledning för att dricka en handfull med vatten från vattnet, så nu börjar jag ladda inför Giardia (trots att jag har för mig att inkubationstiden är 1-3 veckor. Behandling är för övrigt Metronidazol eller Tinidazol om jag inte missminner mig.) Efter detta vattenfall tog vi ett annat - Lower Yosemite Falls. Även här var man tvungen att äventyra lite för att komma enda fram - där det var en liten minisjö under. Här badade vi och simmade ut till en sten i vattnet precis under vattenfallet. Galet kallt men en grym upplevelse.
Som avrundning på dagen åkte vi upp till Glacier point och tillbringade kvällen där. Den ligger 2200 meter över havet så ni kan ju tänka er den utsikten över hela dalen och stora delar av parken. Lägger upp bilder på detta sen. Chillade, lyssnade på en Park Ranger som berättade om ljuset vid solnedgång, hur han blev park ranger i yosemite och allmänt om parken, och tittade på solnedgången. Hittade en najs plats precis vid ett stup, som var formad som en stol. Mysigt som fan.
 
 
 
 
Tisdag 19/6 - Idag åkte vi till Las Vegas. Bor på Trump International Hotel som är väldigt fint. På 53dje våningen, från våra rum, har vi en grym utsikt över The Strip. Vi kom hit relativt sent, då det är ca 70 mil från Yosemite till Las Vegas, så på kvällen drog vi ut och kollade lite på stan samt käkade, innan vi åkte hem och däckade.
 
 
Onsdag 20/6 - Idag har vi gymmat på hotellets gym. Blev rygg och biceps. Efter det drog vi till Hooverdammen, langar lite pics sen, samt till en utsiktspoint över Lake Mead. Efter detta drog vi till en outlet precis utanför stan och handlade lite kläder. Jävla maskulint att shoppa på en kompisresa, men hittade faktiskt en hel del tishor så jag är nöjd.
 
 

update med bilder, del 1/3

Uppdaterar mina tidigare inlägg om USA med bilder etc. Ska även se till att radbrytningen fixas så att man slipper bli wall of text'ed.
 
Sitter på ett hotellrum i San Francisco (Chinatown - SW Hotel) och reviderar min uppsats. Verkar som alla har fått minst minor revision på sin uppsats, vilket jag alltså också fick. Det är mest smårättningar i form av att jag använt mig av "baseline", som jag tycker är en tillräckligt vedertagen term för att använda sig av i en svensk uppsats, men tydligen är jag tvungen att hitta ett bättre ord. Baslinje, det låter för taskigt men känns som jag blir tvingad att använda mig av det. Sen var det två saker jag var tvungen att utveckla lite, samt någon justering i en tabell (där jag skulle byta plats på två saker) och att jag inte behövde upprepa en sak i textformat som jag redan hade skrivit i en tabell. I övrigt var det inte så mycket.. Just det, hade använt mig av "studiepopulation" när han snarare tyckte att det var en "studiegrupp", och det kan jag väl hålla med om så det ändrade jag.
 
 
Hur är USA då?
 
Jo det är riktigt nice! Vi började ju resan i Los Angeles, och tänkte skriva ner lite kortfattat vad vi har pysslat med om dagarna. Bilder lägger jag upp när jag kommer hem, har inte sladden till kameran med mig och pallar inte knata över till Thomas rum och be om hans.
 
Los Angeles:
 
Lördag 9/6 - Planet var ca 2 timmar försenat, vilket resulterade i att vi landade vid cirkus 17.00 lokal tid (GMT -8) på LAX. Vi gick direkt till bussen som skulle ta oss till stället där våran hyrda bil stod parkerad. Här fick vi köa i evigheter innan vi tillslut fick bilen. En Ford XLT Expedition - en rätt fet SUV. Blev att vi checkade in på hotellet ganska sent pga förseningar och köande, så efter vi checkat in drog vi till In n out burger och drog varsin burgare.
 
 
Söndag 10/6 - Idag drog vi till Hollywood-skylten som true tourists. Hade fått en fin adress av Thomas brorsa där man kom så nära skylten som möjligt. Vi slog in den i GPSen och drog iväg - det var en riktigt slingrig väg som slutade vid en vändplan högt upp. Efter att ha entrat en grind, där de såg ut som någon bodde men så var icke fallet, samt varningsskyltar för Mountain lions och Rattlesnakes så kom vi upp på ett berg med SJUK vy över Los Angeles, samt jävligt nära skylten. Coolt som fan.
Vi drog även iväg en sväng till Newport Beach - OC-fan som man är..!
På kvällen gick vi på Hollywood boulevard och tog kort på stjärnorna, också jäkligt turistigt men det är vad det är.
 
 
 
r
 
Måndag 11/6 - Idag blev det Venice Beach för att träna på "The Mecca of Bodybuilding", Golds gym. Vilket jäkla coolt gym alltså. Och fysatan vad liten man kände sig när alla såg ut som potentiellt tävlande inom bodybuilding. Det florerar nog en och annan dos AAS inne i dom omklädningsrummen. En häftig upplevelse var det iaf - för mig blev det bröst, axlar och triceps med Thomas, medan mathias körde rygg och biceps. På vägen hem fastnade vi i köer, så det blev inte så mycket mer än att gå ut och nagga den kvällen, tror vi körde Hard Rock. Att fastna i köer där är inte som på essingen, detta är verkligen helt sjukt. Trafiken är beyond imagination, och trots att vägarna är typ 7-8-9-filiga så står det tvärstilla.
 
 
 
Tisdag 12/6 - Idag drog vi till Venice Beach igen, för att Samuel skulle få uppleva det också. Han hänkade inte igår då han inte ville träna. Utöver stranden så hittade vi en skatepark där vi hängde ett tag. 3 av oss är ju forna skejtare, så var coolt att se några pro's köra lite - det ryckte ordentligt i skejtnerven och man blev väldigt sugen på att ta upp skejtandet igen. Fick med ett par filmer, men även några kort.
På kvällen drog vi till AMC i Burbank och glodde på Prometheus i IMAX 3D. Häftigt upplevelse då jag aldrig sett en IMAX-film förut.
 
 
San Francisco:
 
Onsdag 13/6 - Idag drog vi vidare mot San Francisco. Vi åkte Highway 1 upp längs kusten, och hade bestämt innan att vi skulle ta en natt på vägen för att slippa maxxa upp och missa all fin vy. Det var nog den finaste vägen jag någonsin åkt på - helt sjukt utsikt. Knäppte massvis med kort så laddar upp creme de la creme sen, men denna väg rekommenderas verkligen varmt. På kvällen kom vi fram till Monterey och bestämde oss för att övernatta där.
 
 
 
Torsdag 14/6 - Idag kom vi till San Francisco. Om köerna i LA var sjuka så är detta snäppet värre - tog oss timmar (plural) att komma in i staden från det att man såg den. Hursom, på kvällen drog vi ned till Fishermans Wharf och tittade på pirerna. Var ute på Pier 41 och 39, kollade utsikten mot Alcatraz och Golden Gate.
 
 
Fredag 15/6 - Idag gick vi upp vid halv 8 för att hinna gymma innan Sverige skulle spela mot England (12.00 här i SF). Det blev Golds gym i Soma, och om SF är känt för att vara en bögstad så var detta ÄNNU mer koncentrerat i den riktningen. Folk gick runt och visade halva asscracket, ögonknullade en när man tränade och håll öppet på kela med varandra (tycker detta beteende på ett gym är larvigt i heterosexuell väg också, så no phun intended). Nu vet jag hur det känns att vara tjej på ett hetero-gym. DOCK skulle det ju inte vara helt fel att bli eyeballad av tjejer när man gymmar, men av män var fan riktigt äckligt för att säga det rakt ut. Blev även raggad på att skejtpunkar-killen i receptionen, som tyckte min handstil var beautiful - så nu kan man checka av det ;).
Efter gymmet kollade vi på matchen på en irlänsk pub och den gick ju som den gick. Trist.
På EM + kväll var vi på premium outlet i Gilroy. Jag köpte ett par fotbollspjuck samt converse till syrrorna. Hittade dock bara ett av paren dom ville ha, så ska kolla igen i Las Vegas.
 
Lördag 16/6 - Idag var vi på en av de högsta punkterna i SF - Twin Peaks. Riktigt nice utsikt. Efter det drog vi över Golden Gatebron till Muir Woods för att kika på Redwoodträden. Jäkligt mastiga var dom. Vi gick deras längsta rutt (som var LÅÅÅNG) upp till den högsta punkten för att kika på utsikten - som också var majestätisk men mer liknande en granskog i Norrland typ, och sedan ned igen. Kändes som att gå i en trollskog typ. Har bilder.
Efter detta åkte vi till olika utsiktsplatser för Golden Gatebron, samt parkerade innan den, gick ut till första stora upphängningsanordningen och tog lite kort samt tittade på utsikten. När vi sen skulle hem till hotellet var det sjuka köer, så dom ca 3-4 kilometrarna tog 2,5 timme. Galet. Blev en middag på en irlänsk pub och sedan hem för att göra revideringen på min uppsats.
 
 
Imorgon drar vi vidare till Yosemite nationalpark, uppdaterar utifall jag hinner senare under resan, annars kommer det när jag kommer hem. Ciao
 
Kompletterar det andra inlägget med bilder så fort jag får tid, och kommer även med en tredje uppsats om hur jag hade det dom sista dagarna. Nu ska jag ut och ta en kvällspromenad.

score

Hemma igen! Tänkte komplettera mina föregående inlägg med lite bilder, samt dra iväg några rader om de sista dagarna i USA, så fort jag får tid!
 
Medan tänkte jag visa vem som är kung på att tipsa fotbolls-EM:
 
 
 
 
 

RSS 2.0