the most astounding fact

Varit i fjällen och firat jul! Har dessvärre varit tvungen att plugga en hel del då vi ju som sagt har tentorna efter juluppehållet (..och en veckas praktik..). I julklapp fick jag bland annat nästa års kurslitteratur; Psykiatri, Ögonboken och Neurologi. Riktigt nice!
 
Måste fortsätta med mitt neverending pluggande (känns så just nu, men det är så JÄVLA mycket..) så lämnar er med en kort video och en DJUUUUUP bild. Enjoy!
 
 
 

multi

Näst sista skoldagen innan jul spenderades på Övre gastro med morgonrond, leverkonferens och ett skitbra seminarium. Imorgon är det "FAQ-föreläsning" där jag antar att vi får chansen att ställa frågor inför tentan, men även där våra lärare tar upp viktiga saker att kika lite extra på. Kan vara bra att gå på! Efter det blir det bröstpass och sedan På spåret i vanlig ordning.
 
Igår gick jag med primärjouren på röntgen. Det var en jättetrevlig kvinna som var väldigt duktig och förklarade mycket mycket bra. Lärde mig enormt mycket, tycker röntgen är rätt svårt annars men känns som jag börjar få lite koll på det nu.
 
NU: Plugg och AIK - Rögle. Multitasking av allra högsta grad
 

fuck cancer

 
 

OPOPOP

Igår var det heldag nere på röntgen. Förmiddagen bjöd på "Akut buk", vilket var bra och intressant. Gillar akut kirurgi, och det är ju alltid lite extra roligt när man kan tolka lite själv på akuten så det var ett bra pass! På eftermiddagen hade vi en "recap"-lektion där vi själva fick bestämma vad vi skulle gå igenom - om det var något vi missat, något vi inte riktigt fattat eller något vi bara ville se igen. Vi bestämde oss för att beta av en del av diagnoserna som finns med i Core Curriculum som vi ska kunna inför tentan, vilket även det var bra. 8 - 16.15 höll vi på, så det var en rätt mastig dag med mycket information och som vanligt det halvdunkla ljuset nere på röntgen vilket inte direkt piggar upp en..
 
Idag var det egentligen avdelningsarbete som väntade. Jag hade ju som sagt lyckats flirta till mig en operation som skulle gå av stapeln kl 8.00, en total knäplastik. Av olika anledningar som jag inte vill gå in närmare på här så hade den patienten strukits från OP, så min gruppkompis patienten fick 8-tiden istället, något som jag inte riktigt förstod så jag mötte henne nere på OP och fick reda på det då och där. Som tur var var det plastikoperationer på två salar (säkert fler, men det är patienter som inte tillhör vår avdelning isf), så jag fick vara med en skitbra kirurg på en höftrevision istället. En revision innebär kort att patienten har en protes som ska "revideras", ofta byter man ut hela eller delar av den pga komplikationer som återkommande luxationer, infektion, lossning etc.. Efter operationen frågade han mig utifall jag ville vara med och assistera på hans nästa operation efter lunch också - SÅKLART!!
Så efter lunch och konferans uppe på avdelning blev jag nedringt av kirurgen i egen hög person och fick vara med och assistera på en total höftplastik. RIKTIGT bra dag med andra ord.
 
Kvällen har bjudit på ett rygg- och bicepspass. Fick segla solo idag då min träningspolare hade mycket inför imorgon så han stod över.
 
 Underarmstryck!
 
 
 
Ikväll blir det anestesiologiplugg innan sängen. Har laddat upp med en Coca Cola Zero!
 

slutspurt

Tiden springer iväg och snart är den här terminen slut. Näst sista veckan inför jullovet initierades idag med en ledig dag - skönt. Ska annars befinna mig på KUA nästan hela veckan - imorgon är det heldag röntgen och på fredag är det röntgen + colorectal- och urologutställning av något slag, där specialister/överläkare kommer finnas för att diskutera, svara på frågor och föreläsa (som jag har förstått det..).
 
Sista veckan har jag ÖAK - Övre abdominell kirurgi, vilket ska bli jäkligt kul. Hoppas på mycket tid inne på operation då, är sisådär med det dom har två veckorna på kua tyvärr..
Efter jul har vi 1 vecka i solna med trauma, vaskulärkirurgi, endokrin och bröstkirurgi. Den följande veckan, vecka 3, har vi sen tentamenstillfällena;
 
Måndag - Skriftligt prov
Onsdag - Praktiskt prov
Fredag - Muntligt prov
 
Den fredagskvällen kommer nog vara den bästa i mitt liv tror jag, om allt gått vägen. Kan nog jämföras med kvällen efter pre-klintentan (när vi tentade av 4 terminer på ett 9-timmarsprov)..
 

RSS 2.0