update med bilder, del 2/3

Yosemite National Park
 
Söndag 17/6 - Idag åkte vi från San Francisco till Yosemite National Park. Vi bodde på ett hotell 12 miles, eller ca 2 mil, från parkentrén, i Buck Meadows. Det första som slog oss när vi kom fram var värmen, den låg på närmare 40 grader.
Efter att vi hade installerat oss (i princip kastat in väskorna på rummet och insett att vi fått rummen bredvid varandra så vi kunde öppna en slussdörr mellan) drog vi iväg mot Yosemite. Väl inne i parken stannade vi på olika ställen längs vägen för att knäppa av några kort och bara häpnas av naturen - sjukt jävla vackert alltså. I klass, eller kanske t.o.m snarare bättre, än vyn från Highway 1. Efter några kort och en solnedgång drog vi oss hemåt i i princip bäcksvart mörker.
 
 
 
Måndag 18/6 - Idag var planen att vi skulle göra parken "på riktigt". Det blev en heldag. Först tänkte vi åka till Mariposa Grove för att titta på Giant Sequoia, som är ett stort trädslag. Det var dock fullt där så vi tog en tidig lunch vid "the tunnel view" som är en skitcool utsikt precis utanför en tunnel inne i parken.
Efter detta åkte vi vidare och kom fram till ett vattenfall, som jag inte kommer ihåg namnet på. För att komma enda fram till det var man tvungen att klättra och hoppa fram över stora klippblock. Här bestämde vi oss av någon anledning för att dricka en handfull med vatten från vattnet, så nu börjar jag ladda inför Giardia (trots att jag har för mig att inkubationstiden är 1-3 veckor. Behandling är för övrigt Metronidazol eller Tinidazol om jag inte missminner mig.) Efter detta vattenfall tog vi ett annat - Lower Yosemite Falls. Även här var man tvungen att äventyra lite för att komma enda fram - där det var en liten minisjö under. Här badade vi och simmade ut till en sten i vattnet precis under vattenfallet. Galet kallt men en grym upplevelse.
Som avrundning på dagen åkte vi upp till Glacier point och tillbringade kvällen där. Den ligger 2200 meter över havet så ni kan ju tänka er den utsikten över hela dalen och stora delar av parken. Lägger upp bilder på detta sen. Chillade, lyssnade på en Park Ranger som berättade om ljuset vid solnedgång, hur han blev park ranger i yosemite och allmänt om parken, och tittade på solnedgången. Hittade en najs plats precis vid ett stup, som var formad som en stol. Mysigt som fan.
 
 
 
 
Tisdag 19/6 - Idag åkte vi till Las Vegas. Bor på Trump International Hotel som är väldigt fint. På 53dje våningen, från våra rum, har vi en grym utsikt över The Strip. Vi kom hit relativt sent, då det är ca 70 mil från Yosemite till Las Vegas, så på kvällen drog vi ut och kollade lite på stan samt käkade, innan vi åkte hem och däckade.
 
 
Onsdag 20/6 - Idag har vi gymmat på hotellets gym. Blev rygg och biceps. Efter det drog vi till Hooverdammen, langar lite pics sen, samt till en utsiktspoint över Lake Mead. Efter detta drog vi till en outlet precis utanför stan och handlade lite kläder. Jävla maskulint att shoppa på en kompisresa, men hittade faktiskt en hel del tishor så jag är nöjd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0