When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place.

Helgen är som vanligt över alldeles, alldeles för jävla fort. Man hinner knappt andas ut känns det som.
 
Hur har veckan varit då? Ganska bra ändå. Hade ju som sagt placering på kirurgakuten, vilket kändes spännande, speciellt då jag kommer ihåg att när jag hade medicinakuten-placering termin 6 (och andra gånger innan dess som jag av olika anledningar praktiserat på akuten" tänkte att när jag väl är på kirurgakuten, då jävlar har jag kommit långt. Lite speciellt att leva upp till det nu, eftersom man har den där återkommande känslan av att man inte kan ett skit.. :) Bra vecka iaf! Blev bara 3 dagar då vi ju har fredagsföreläsningar och på onsdagen var det ledigt iochmed idrottsdag. På måndagen gick jag med flödesläkaren (specialist) och tis + tors gick jag med en nybakad underläkare (som hade pluggat i Umeå och precis blivit exad nu i juni). Det var som sagt bra då gav utrymme för mycket diskussion och tillfälle för mig att ta lite egna patienter (med viss handledning då såklart!). Fick bland annat en ung kille som kom in med njursten. Kände mig så jävla bra när jag satte den diagnosen, gav adekvat medicinering och patienten blev helt besvärsfri (njursten ger ju som bekant en riktigt otäck smärta).
Fredagens föreläsningar höll anestesiologerna i. Det var bra föreläsningar, vilket var skönt då förra fredagen var sämst. Nästa fredag har vi "forensic medicine" hela dagen, inte så upphetsande..
 
Dagen har däremot varit rätt kass. Började med att gå med 8 kubik huggen ved från framsidan till baksidan, för att trava upp inför vintern. Monotont, tråkigt och rätt jobbigt (man använder ju tyvärr inte så ergonomiska rörelser och ställningar när man håller på med det ..). Sen torskade AIK mot Gefle och tappade RIKTIGT jobbiga poäng i SM-guldstriden. Efteråt drog jag till gymmet, trots förkylning och eventuellt en småaning av halsont, vilket gjorde att jag inte riktigt körde på max. Skönt att få ett pass ändå, men lite antiklimax att inte köra fullt så brutalt som man vill.
 
Ikväll ska jag crasha i soffan och kolla på el clasico. Får hoppas på en underhållande match så dagen iaf kan sluta rätt hyffsat.
Imorgon börjar som sagt en ny vecka, och då ska vi vara på KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning). Har hört att avdelningsplaceringen är dålig, men att det finns vissa moment som är roliga. Hoppas vi får bättre handledare så att det blir en bra vecka.
 
(jag vid Griffith Observatory, Los Angeles i somras..)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helen

Haha jag tror att det var första gången jag provade det nu och jaaaaa hur har jag kunnat missa detta hela mitt liv? :D å andra sidan har jag nog aldrig haft sån vidrig träningsverk någon gång heller, förra veckan benen och sedan torsdagens pass i ryggen. Ska aldrig mer ta träningsuppehåll så här länge när det är så här träningsverksjobbigt att komma tillbaka :D

2012-10-07 @ 20:41:12
URL: http://hellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0