kan själv!

Hemma rätt tidigt idag. Har varit en riktigt bra dag!
Började med att jag skulle vara på KAVA kl8.05 för att gå med en specialist till prickmottagningen (där man gör sk minor surgery, typ tar bort födelsemärken, små biopsier etc..). Det visade sig att första patienten dock inte kom förrän 9.00, så hakade på KAVA-teamet ned till röntgen för röntgenrond 8.30 - 9. Sen drog jag till mottagningen.
På mottagningen hade vi två patienter. Den första skulle göra en temporalisbiopsi. Detta innebär att man tar en bit av temporalisartären (som sitter i tinningen) och skickar iväg för undersökning av ev inflammation som ställer diagnosen temporalisarterit. Här fick jag vara med och allmänt assistera, bränna (diatermera) blödande blodkärl och sy ett intrakutant stygn. Bra uppvärmning och bra tillfälle att lära sig lite mer.
Den andra patienten sökte för 2 förändringar på armarna - skivepitelcancer. På den första förändringen fick jag göra ungefär samma sak som hos den första patienten, men på den andra fick jag lägga bedövning, skära bort förändringen, diatermera själv, och sedan sy ihop helt själv. Min handledare satte den allra sista suturen då det var så lite tråd kvar (vi tänkte egentligen inte sätta en till men det visade sig att det behövdes). Coolt! Var så jäkla roligt att få göra det själv. När jag skulle lägga lokalbedövningen såg patienten lite orolig ut, men efter jag lagt den sa han:
 
- Det där gick ju bra!
- Ja, det är inte första gången jag gör det så du behöver inte oroa dig!
- Det märkte jag!
 
Den kommentaren blev jag också glad över.
 
Efter lunch hade vi falldiskussion med en överläkare, som var bra och givande. Slutade kl 3.
 
Planerna för ikväll är att läsa lite artiklar för vårat EBM-projekt, läsa lite allmänt i kirurgiboken och försöka bli frisk i halsen inför gymmet imorgon. Skippade benpasset igår pga halsont, och det svider fan i träningstarmen. Vad gör folk som inte tränar? Man får ju så sjuuukt jäkla mycket tid över - känns som man hinner plugga hur mycket osm helst.. Inte bra att få den insikten tror jag, så det är dags att hoppa igång igen imorgon.
Förutom (FÖRHOPPNINGSVIS) gymmet så är det heldag på röntgen imorgon. Lindre mindre stimulerande faktiskt .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0