at

 
Läskigt att det börjar bli på riktigt. Men samtidigt väldigt väldigt kul - FYTUSAN vad det ska bli roligt att börja jobba "på riktigt"! Mindre än 1.5 år kvar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Jag undrar hur mycket tid läkarstudenter lägger på sina studier under preklin, alltså efter skoltiden? har kollat lite på olika scheman (KI) och sett att mycket inte är obligatoriskt t1-t2, vad är din erfarenhet att gå på alla föreläsningar + seminarium eller enbart plugga på duggasammanfattningar som många verkar göra och därmed även få lite fritid :) ?? btw, bra blogg du verkar vara en ambitiös läkarstudent

Svar: Hej! Det är nog väldigt olika, generellt krävs nog rätt mycket plugg för att man verkligen ska kunna och få till en djupinlärning (vilket i vissa kurser kan vara bra, vissa kurser känns mer som en transportsträcka..). T1 känns mest som en "inskolningstermin" där det är väldigt mycket detaljkunskap. T2 är lite liknande, men där tycker jag att man faktiskt har nytta av det man lär sig (vilket inte alls stämmer i samma grad om t1). Under t3 och t4 krävs inte alls samma mängd plugg för att klara sig, men jag rekommenderar att man ändå sliter och pluggar rätt mycket (iaf från t2) för att ha lättare under senare terminer ute på sjukhusen.
Jag läste mycket duggasammanfattningar under t1-t3 vilket definitivt var nog för att klara sig och lite till. Tycker generellt att litteraturen är alldeles för omfattande och "ordbajsande" under dom terminerna (t.ex medical physiology av bouron/boulpaep och Alberts the cell). Under senare terminer (från t4 typ) har jag alltid läst själv i litteraturen (och gjort egna sammanfattningar) vilket jag tycker har fungerat väldigt bra!
drstyrka.blogg.se

2013-02-11 @ 15:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0