bm mc

Igår hade vi föreläsningar fram till lunch på KS i Solna. Åkte in tillsammans med en polare som pluggar där (han som jag var å kollade på basket med i somras). Blir inte att man träffar varandra så ofta eftersom vi valde olika sjukhus - jag KS Huddinge och han KS Solna. Efter föreläsningarna, som handlade om norrlandsinfektioner och antibiotikaanvändning och som slutade 12.30, åkte vi ut till KS Huddinge och lirade pingis i ett uppehållsrum där. Riktigt roligt.

Idag har vi haft redovisning av våra artiklar. Vår handlade om användning av acyklovir vid post-herpetisk neuralgi. Det gick bra. Efter lunch hade vi infektionsrond. Vi fick se en protesinfektion, en trolig hepatit E, en TBE samt en mykoplasma-meningit - något som tydligen är jäkligt ovanligt och som verkligen ligger på specialistnivå. Det var riktigt intressant och jag tänkte läsa på lite om det, trots att det är så ovanligt så är det grymt kul att kunna. Den går tydligen med migrernade polyneuropati (som migrerar proximalt), troligen pga CNS-påverkan?

Ikväll är det Champions League igen. Ett par pöjkar kommer över för å glo. Verkar vara en hel del bra matcher, men det lutar åt att vi ser på Bayern Munchen - Manchester City. Man City är mitt tips, trots bortagräs.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0